AliExpress

Discussion in 'Мода и стил' started by pamelche, Feb 27, 2013.

1. Quuen

Quuen Популарен член

Па добро е оваа ама многу време треба да се чека 15-60 дена ама искрено да ви кажам да не зимате фустани и некој парчиња облека што изгледаат толкуу 'филмско' a се со преевтина цена зато што имате големи шанси да бидете измамени и да ви донесат нешто ни 1% на тоаа што вие всушност сте го порачале за оваа знам затоа што имам читано на интернет за вакви случаеви што им се случиле на луѓе и би вр замолила ако нешто порачате од али експрес да го сликате и да го видиме и да направиме споредба ако не се исти бар да се слични да видиме и да знаеме дали да порачуваме иако би рекла дека не се случува на секој производ

2. IthoughtIwasAnAllien

IthoughtIwasAnAllien Истакнат член

До сега се' што сум нарачала ми стигнало како што треба, но денес ми стигна маска за телефон која не е компатибилна со мојот телефон, па сакав ги прашам тие што имале искуство малку да ми помогнат околу тоа како се враќа нарачката.. му пишав на селерот ама сеуште не ми врати па ќе ве молам за помош :)

3. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Поарно да не ја враќаш. Бидејки ќе имаш трошоци и ти за тоа. Единствено отвори диспјут и може дел а може и цела сум да ти ја вратат.

IthoughtIwasAnAllien likes this.
  4. macalavica

macalavica Популарен член

Јас го порачав баш овој сет пред 10 дена сега го чекам!Стои дека пратката е пратена ама погрешка кликнав на тоа open dispute па сега си мислам дали ке ми стигне.Некој со слично искуство?

stevemila and realGirl like this.
  5. macalavica

Сетот е 48.22$ , има ли шанси да ми го царинат?

6. M.laDy

M.laDy Популарен член

@realGirl Две другарки имаат нарачано баш од овој селер и им стигна за 2 недели. Како и да е нема да чекаш многу.
    @macalavica Нема врска што си стиснала диспјут, порачката е веќе пратена, а и продавачат највероватно ќе ти го одбие затоа што пред брзо време е нарачано.
    Нема да ти го царинат зашто кинезите пишуваат пониски цени а и царина е над 45 евра. Е сега ако им текне на царинициве наши да го отворат може да платиш неш ситно, ма да досега на другаркиве што имаат нарачувано не им се случило тоа.

Last edited: Jun 24, 2015
    realGirl likes this.
  7. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Девојки ај кажете ми до каде ми е пратката, веќе два дена отворам да видам до кај е секаде ми пиши не е пронајде.. Можеби грешно правам нешто бидејќи прв пат нарачувам, фала. :)
    67843874860364

8. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

9. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

имаш табела подоле која димензија би ти одговарала, за да бидиш посигурна во мерењето мери фустанче шо веке го имаш

ај види уште еднаш дали ти е ова трак бројот или бројот на нарачката (order number)

Umbrella22 likes this.
  10. Mina_Z

Mina_Z Истакнат член

Два дена се малку, треба да поминат уште неколку денови за да можеш да ја следиш нарачката.

11. realGirl

realGirl Популарен член

Женски пратката ми е во Скопје уште од 06.06 и сеуште не ми е донесена, а од Прага во истиот ден е пренесана во Скопје. Што е проблемот да не знае некој ?

12. MayDiamonds

Order Number 67843874860364
    Tracking number RF045243912CN

13. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

RF045243912CN - ова ти е трак бројот и според преводот од гугл производот ја напуштил кина вчера

MayDiamonds likes this.
  14. MayDiamonds

Колку време му е потребно на селерот да ја ипсрати порачката?
    Направив порачка на 21 и уште пишува Awaiting Shipment, преостануваат уште 6 дена.. Претгодната порачка за еден ден ја испратија.. Му пишав порака на селерот не ми има одговорено, дали е ова нормално или треба да ја откажам? (прв пат порачвам затоа не сум уште упатена добро :))

plava.90 likes this.
  15. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Сте порачувале ли парфеми, лосиони такви работи?
    некое искуство..

16. realGirl

realGirl Популарен член

Зависи колку денови има предвидено за испраќање јас имам порачувано некој производи кои дури после 7,8 денови ми биле испратени, почекај да поминат предвидените денови за испраќање и ќе ти биде испратена - биди малку трапелива ;):)

MayDiamonds likes this.
  17. Sigma*

Sigma* Истакнат член

Zdravo. Istiot problem go imam i jas. Sega stvarno ne se raboti za nishto golemo, mp3 pleerche shto go narachav za 0.99$. Po tracking kodovite shto gi pratev, pratkata e stignata vo Skopje ushte vo Februari no do mene ne dojde nishto. Posle toa imav narachuvano maski za mobilen, saatchinja, alki i se mi stignaa vo normalen rok. Sakam da prasham dali nekoj znae kade da se obratam za ovie zalutani pratki, vo sluchaj vo idnina pak da ne se napravi vakva greshka na poskap proizvod? :)

18. Sigma*

Sigma* Истакнат член

Mene mi stignaa dve saatchinja na koi remcheto im beshe skrsheno. Istiot moment slikav i mu prativ slika na selerot vo privatna poraka. Po nekolku chasa me prasha dali sakam da mi gi isprati povtorno istite proizvodi vo drugo pakuvanje, dali sakam refundiranje ili pak drugi proizvodi do toj iznos. Edinstveno shto sfativ na sajtot e deka kje napravat se samo da ne im ostavish losh feedback. Probaj lichen kontakt, i se nadevam kje go reshish problemot :)

IthoughtIwasAnAllien likes this.
  19. M.laDy

M.laDy Популарен член

Има табела измерисе и ќе видиш кое бројче ти одговара. А како што гледам по табелава S си е S. Ваков модел и ист материјал на фустанчиња гледав во Пренди, провери си можеби ќе најдеш некое :)

Umbrella22 likes this.
  20. macalavica

Додека ти стигнат ке заврши летото.