Форумџика на годината

AliExpress

Discussion in 'Мода и стил' started by pamelche, Feb 27, 2013.

1. Spidy

Spidy Форумски идол

Мене последната ми стигна после 3 месеца, на почеток на годинава нарачав баш да пробам да видам како е.

2. orxideya

orxideya Истакнат член

Купувајте паметно, купувајте од Тему.

3. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Има некој нарачувано од Али во последно, како стигаат пратките? На 3ти јануари ми е порачана, и премногу се надевам дека барем за еден месец ќе ми стигни. Во ривјус имаше пишувано дека демек брзо им стигнал производот, но ова е Македонија. :?:
    Знам дека Тему е сега ин, ама ова што го нарачав на Али го немаше таму, повеќе избор има.

4. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

За последната пратка чекав околу месец дена. Во ноември нарачана, ми стигна некаде на почетокот на декември. Како ќе ти се погоди е изгледа.

Antebellum and Amellie13 like this.
  5. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се случува во последно и од Али за 2 недели да ми стигнат.

Најчесто ако едно нешто ми треба што го нема на Тему или баш само едно, да не сум обврзана со минимална сума, си порачувам од Али.

6. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Супер ако стигаат толку брзо, и еден месец да е ок ми е, ми треба отприлика за до средината на февруари да ми стаса, па ќе видиме. :D
    Последен апдејт гледам денеска има дека чека лет за ваму.

7. Elence93

Elence93 Форумски идол

Јас нарачав на 9ти декември и денес ми стигна порака дека ќе биде испорачана неделава. Кај нас ги кочеа од пошта со месеци, а сега кога веќе праќаат по ELS оди многу побрзо.

Antebellum, jagoda777 and Amellie13 like this.
  8. Sanja_A

Sanja_A Истакнат член

Нешто читам дека сите поевтини пратки што стигаат во последно време од Алиекспрес во пошта одат на царина без исклучок и им лупаат трошоци 300-400 денари (преглед, ДДВ, провизија на уплатници и слично). Има некој искуство или информација за ова?

Alex.T likes this.
  9. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Многу зависи со шо ќе ти испратат. @Amellie13
    Тие шо праќат по пошта знај и три месеци да им треба да стигнат, а тие со карго стигат и за три недели. Еднаш најдов шема за то кога праќаат по карго, кога по пошта ама неколку пати не ми се совпадна така да е лотарија I'm afraid. :D Иако тие со доплатен шипинг мислам дека секогаш ми испаднало да се со карго (и од таму, побрзо).

Amellie13 likes this.
  10. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Значи останува само да се надевам дека ќе стаса навреме. :tmi: Фри беше шипингот (но и цената не беше баш многу ефтина) ама демек гарантирале дека до 20ти февруари најдоцна треба да стигни нормално.
    Отворив на профил на селерот, имаше баш добар позитивен фидбек и повеќе коментари дека стасувале пратките за брзо време. Но сепак и тоа не е гаранција за кај нас.
    Се надевам дека карго ќе ја преземи, бидејќи со поштава наша дури за нова година можи да стигни. :whew:

theowndemon likes this.
  11. Sanja_A

Sanja_A Истакнат член

Нема никаква шема. Кога ќе кликнеш на шипинг, ако ти пишува Cainiao ти праќаат по ,,спор" шипинг и оди во пошта. Ако ти пишува Aliexpress standard shipping или Aliexpress selection standard ти стигнува по карго.

Antebellum, theowndemon and Amellie13 like this.
  12. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Моево е AliExpress selection standard. Има надеж. :party:

Sanja_A likes this.
  13. theowndemon

Значи има "шема". Само шо ја кажа. :D

Sanja_A likes this.
  14. Sanja_A

Sanja_A Истакнат член

Е шема е ако земам да го отворам и поправам миксерот дома, не ако се мислам дали во лев или десен штекер да го вклучам де. :D

15. theowndemon

Глеј факт е дека има некаква логика зад то како испраќат работите. Ако сфатиме која е та „логика“ тогаш откриваме „шема“. Какоидае мислам дека ми имат утнато рок како и да сум нарачала, ептен ко „лотарија“ го доживувам нарачвање од Али, а искрено многу поќе избор има за то шо барам во моментот. Еве сега бендисав нешто баш ќе тестирам да видам како ќе стигни, ионака не ми е итно. :D

16. Antebellum

Antebellum Популарен член

Имам неколку пратки преку Aliexpress Standard Shipping па ќе проверам како иде работава.

upload_2026-1-11_18-52-41.png

п.с. една пратка ми е во Македонска пошта, ја најдов во делот за следење пратки. Оваа не знам дали ќе стигне и кога ќе стигне...

17. gavril1980

gavril1980 Истакнат член

Zdravo . Gi procitav komentarite , no ke ve zamolam za onie koi znaat za informacija zatoa sto sekoja informacija mi e dobrodojdena . Imam poracano pratki od aliekspres no toa stvarno haos i kasnat ( docnat ) nekolku meseci :(:(:( .
    Na nekoi pratki , ke nabrojam nekolku mi pisuva : AliExpress Selection Standard , AliExpress Super Economy , Cainiao Super Economy Global ,
    Dali ESL ili makedonska posta e odgovorna e odgovorna za AliExpress Selection Standard , AliExpress Super Economy , Cainiao Super Economy Global ? Ako imate i broj na carina mobilen , ve molam pomognete zatoa sto pratkite mi docnata mnogo mnogo meseci :(:(:(:( , a vo nasata drzava lopovska se e mozno :( . Pred malku se javih na ELS no mi kazaa deka ne sorabotuvaa so aliekspres . Pomognete koj kako znae na mene : kako da dojdam do mobilen broj na carina ? na makedonskata posta ne im raboti ni fiksniot telefon :( . Drzavata ni e katastrofa i lopovska :( .