Skopje City Mall

Discussion in 'Мода и стил' started by cvetce93, Aug 23, 2012.

1. mims-89

mims-89 Форумски идол

Има до Тренд, карши Космо :)

Edie.S and Waka-waka like this.
  2. LaBella

LaBella Популарен член

Облеката од „Зара“со опасни хемикалии

Oд еколошката организација Гринпис откриле хемикалии опасни по здравјето на луѓето во облеката на „Зара“, „Метерсбонви“, „Келвин Клајн“ и „Левис“.Организација истражила најмалку 20 светски модни брендови и тестирала 141 парче облека. Сите производи се тестирани на нонилфенол етоксилати кои се штетни за хормонскиот систем. Исто така дел од производите се тестирани и на канцерогените амини од т.н. азо бои. Станува збор за хемикалии, кои се штетни за човековот здравје и за животната средина, пишува хрватскиот весник „Нови лист“.
    Во дел од производите на Зара се пронајдени фталати, траги на канцерогените амини, покажале резулатите од истражувањето.

Гринпис побара од тие компании да не ги третираат ткаеинините со опасни хемикалии. Компаниите како Зара ги игнорираат апелите за промени, предупредува Гринпис.

Превземено од http://faktor.mk/

3. maja8

maja8 Популарен член

На оваа информација јас гледам само како на типична антиреклама. Во целиот текст пишува Седум гооеми светски брендови, Пума, Најк, Адидад, ХиМ (HиM), МиС (MиS), ЦиА (CиA) и Ли-Нинг одлучија еколошки да го унапредат начинот на производство на облеката, бидејќи тоа од нив го побарале потрошувачите и еколошките активисти. Но компаниите, како Зара ги игнорираат апелите за промени
    Може и да е точно, но штом вака јавно се именуваат фирмите, многу е очигледно што стои зад ова и која е намерата...

4. lola-86

lola-86 Истакнат член

А дали има продавница на woman secret???
    Јас бев еднаш али немав баш време за се да посетам,а сега ја видов рекламава на Фемина и има убави работи на сајтот гледам,некој ако знае нека пише Ве молам.

5. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Да има продавница на Woman secret. :)

lola-86 likes this.
  6. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Бев пред некој ден, одев случајно натаму, беше околу 20.30h навечер, ајде си викам - да му дадам шанса.
    Прво влеговме во Карфур, зашто немаше гужва, мојот впечаток е дека е малку хаотично, немаше вработени кои би можеле да ви помогнат и да ве упатат околу некои производи, изместени цени, некаде фалеа, а што е најчудно - има човек што пакува на каса, покрај касиерката. :^)
    Па истите може да ги стават за помош околу пазарењето, ама нејсе, ок.

Мирисаше инаку одвратно внатре, на расипано месо, на неколку места забележав оставени производи (а веќе премерени, со цена), и некако раскашавено, никакво :worried: ... културата за пазарење ни е на нула. |(

Купив неколку ситници.
    Го прошетав само првиот кат, толку имав сила и волја, не влегов во ниту една продавница, си глеткав по излози и смешно-патетични суми од 3000ки за џемперче или сукња, се посмеав, извртев очи и си го потврдив првичното мислење - трговскиот мене лично не ми прави никаква разлика во животот, освен киното кое допрва следува со отварање.

Не би отишла повторно наменски да купам што било, не му се радувам, ниту ме воодушеви, далеку од фасцинирана, онака... просто индиферентна сум. :|
    Не знам чуму беше радоста, ама ок, сите сме различни, ниту ми е сфатливо да се дотерам и од Н.Лисиче да испијам едно кафе во новиот Сити Мол, накитена ко елка. :rofl: :rofl:

7. baby-star

baby-star Популарен член

И јас бев во Молот и никакво воодушевување не ми остана.
    Напумпана фама,цените високи до плафон,како да земаме плати од по 2000 евра :^)
    Во Карфур нула организираност,несреденост,растурени производи,хаос. :swear:

8. kitty.m

kitty.m Популарен член

има менувачница,јас викендов менував пари таму ;)

9. tea4e

tea4e Популарен член

Има нешто попусти...? :^)

10. M.a.r.i.l.y.n

M.a.r.i.l.y.n Популарен член

Да не знае некој дали во киното ќе се дава Breaking Dawn Part 2? Една другарка ми кажа дека ќе има сега премиера ама на репертоарот на интернет не најдов ништо :?:

11. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Го има филмот,денеска се даваше од 16ч ама има и во друг термин. Битно го има јас идам деновиве да го гледам :rofl:

12. cvetce93

cvetce93 Популарен член

А вистина ли е тоа дека за студенти ќе имало попуст на картите за во кино? :)

13. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

На нивната страна на нет има ценовник и за студенти се поефтини картите, како што видов јас. ;)

14. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

AAA затоа тие вчера пуканки даваа? :) Kино ќе отворат, епа супер, се надевам дека нема да бидат ко другине кина кај нас, филм од пред 1 година на репертоар |( .
    Aма, најсериозно, да сака човек во кино да оди, што ќе гледа, ако не се лажам уште и Kунгфу панда го покажуваат, а кога излезе е работава |(
    инаку, цените изгор, у Tели фистан 2000 и кусур, на немој да ме јебеш бре, јас лани за некое евренце си го купив :D

15. passion.for.fashion

passion.for.fashion Истакнат член

А знае некој како се движат цените во кугланата Bo bowling? :)

16. analia13

analia13 Истакнат член

може да ми ја дадете страната на киното бидејќи таму сакам да славам роденден па да видиме дали има неки попусти
    фала однапред! :*

17. Speechless

Speechless Популарен член

^^^^
    Една партија(10 круга со две фрлања) од еден човек чини 180ден. :)
    http://www.cineplexx.mk/

passion.for.fashion likes this.
  18. Aylin123

Aylin123 Активен член

Јас бев вчера на кино, сакав да го гледам Скајфол, ама стигнав точно пред да започне филмот и немаше веќе карти, што значи доколку сакате да го гледате треба или однапред да си резервирате или да отидете порано да си купите :)

19. Savannah

Savannah Активен член

Мое мислење Солун ми е поблиско отколку Скопје па затоа продолжувам во Солун да идам.Сепак ми се свиѓа и сакам да го видам и сити молл

20. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Ајде и јас да пишам во темава и да кажам дека вчера бев во сити мол и денеска сум болна.Абе се разболев кога ги видов цените :lol:
    Во Зара дефинитивно ги имаше најдобрите работи,но претерале со цени.Си купив само фустан 2990 ден.,а палтото со боцки од 6000 ден. и сандалите од 7000ден. ке ги сонувам и ке чекам попусти :D
    А во Bershka,stradivarius,pull&bear...имаше убави работи со нормални цени,но не бев нешто воодушевена па не си ни купив нешто.
    Од Suiteblanco си купив штикли со метален врв од 2690 на 2150 ден.имаше 20 % попуст на сите чевли.
    Јас си се подновив и сум спремна за на свадба во сабота,а за другите работи ке чекам попусти :)

anabel-a and candise20 like this.