Taskforce

Discussion in 'Барање работа' started by GirlLove, Aug 3, 2023.

1. злоба

злоба Популарен член

И јас добивам информации од прва рака зошто пола град има работено таму ама ова им е големо дно. Ако е толку за CC за логистика е под тоа. Од нов до стар сите зимаат иста цифра што е ненормално. И ноќните саати не им ги исплаќале неколку месеци по ред.
    Кодошењето, лигавењето и непотизмот можат да се прогледаат низ прсти, но да намалиш плата на тим лидер веќе пет години во фирмата е страшно. Да одземеш леб на некој што си заработил е екстремно.

sj *O*, eliesaab and GirlLove like this.
  2. Калатеа

Калатеа Популарен член

Како ги намалуваат? Ги тераат или нови анекси да потпишат, или да си одат?

NIKOT likes this.
  3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Не само за тим лидери, и за агенти е жално.

4. Pecko27

Pecko27 Нов член

дечки се мислам да аплицирам за logistic associate трета смена, видов има оглас, пред да го направам тоа може ли некој да ми сподели искуство каков е секторот денес? како одат работните денови и смени и слично.. почетна плата и итн..

5. GirlLove

GirlLove Форумски идол

6. Modernistka

Modernistka Истакнат член

Дали некој работи како Insurance Administrative Assistant?

7. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Еве како може да се преместувте од сектор во сектор.

Нека не ве лажат, не можело.

Може, ако си имаш пријатели.

Баш ми е мило вака да споделувам и сакам да се обелодени.

Фала Богу, што излегов.

Ве молам, внимавајте. Screenshot_20260526_000109.jpg

Исто, и искуства директно од чат.

IMG_20260526_000828.jpg

Last edited: May 26, 2026
    ijana, Alex.T and HelloEverybody like this.
  8. GokaBojkovska

GokaBojkovska Истакнат член

Убаво им го плеснале! Мене само ми е чудно како фирмава уште има толку многу вработени, а толку незадоволни од истата

Last edited: May 26, 2026
    sj *O*, eliesaab, Alex.T and 3 others like this.
  9. GirlLove

GirlLove Форумски идол

И ти ли беше роб ваму? Хахаха

10. GokaBojkovska

GokaBojkovska Истакнат член

Не, ама се имам изнаслушано се и сешто

GirlLove likes this.
  11. GirlLove

GirlLove Форумски идол

12. nymphetica

nymphetica Нов член

Јас само ќе ви речам користете ја работата во Таскфорс само за искуство на ЦВ, не останувајте долго.

Нема покачувања дури и ако земаш најмногу повици и те фалат за топ перформанс. Најниско К15 што можат да дадат ви даваат, познавам луѓе во мали фирми, фабрики итн. што земаат дупло поголемо. Примаат се, и некои што се дупка англиски и компјутерски вештини, затоа што секој ден им бегаат луѓе.

sj *O*, Alex.T and злоба like this.
  13. srnicka7

srnicka7 Истакнат член

Здраво на сите! Дали некој има искуство со Taskforce-Billing Associate Remote позиција конкретно, сакам да знам колку е напорна работата сама по себе, и колкава плата да очекувам? Во полето за очекувана плата внесов 40.000мкд-45.000мкд нето. Некој да има искуство и да сака да сподели?

Alex.T likes this.
  14. orxideya

orxideya Истакнат член

Тешка е таа работа и мислам дека само втора смена се работи од 14 до 22ч или од 15 до 23ч. За таква позиција изгледа дека без препорака од некој внатре во фирма не примаат повеќе.

15. srnicka7

srnicka7 Истакнат член

Во кој смисол мислиш тешка?

16. GrayCloud

GrayCloud Нов член

Дали некој има информации за состојбата на Taskforce?
    Се зборува дека вработени ќе останат без работа и тоа голема бројка се спомнува, а тие што ќе останат платите ќе им ги намалувале приближно на минималка! А еве сеуште огласи за вработување има.

NIKOT, sj *O* and Beybeyfan23 like this.
  17. sj *O*

sj *O* Популарен член

Сакам да се огласам како поранешна вработена во taskforce, која пред одреден период си даде отказ.
    Во фирмата влегов во 2023та додека уште бев на факултет, влегов без некое релевантно претходно работно искуство, ама со C1 ниво на англиски јазик и со познавање на Microsoft Office (Excel). Нема да кажам во кој department работев, но ќе кажам некои други побитни работи:
    -Фирмата НЕ е тоа што беше. Почнаа секој да го примаат и без познавање на јазик и без компјутерска писменост, а ако е на вујко владика тогаш и позиција ќе добие. Се случило луѓе кои влегле после мене или луѓе кои сум ги обучувала, да дојдат до унапредување. Кога сме кај унапредувањата, веќе 2 години нема унапредувања за некои позиции.
    -Од друга страна, мене за ништо не ми беше излезено во пресрет. Не сакаа да ми дадат друга смена, друг тим, друга дивизија, дури ни друго место на седење/друг компјутер во канцеларијата во која работев. Имав ситуација, лани периодот кога мајка ми ја скрши ногата, одбија да ме префрлат во друг тим иако му напоменав дека ќе ми треба работа од дома и дека ќе ми биде предизвик да доаѓам на работа. Цел месец доцнев по малку и на крај завршив со опомена! Опомена која немаше да се случи доколку работев од дома.
    Ми имаа кажано дури да вадам боледување наместо да барам од дома да работам. Која мизерија.
    -Друга битна работа. Работев под туѓо име скоро цела една година. И тоа не бев само јас, има доста луѓе таму кои работат под туѓо име, односно пред клиентите од Америка е претставена лажна слика за самите вработени.
    -Заради многуте боледувања кои ги вадев (бидејќи не ми даваа од дома да работам а имам здравствени проблеми), немав решение иако во фирмата бев скоро 3 години.
    -Покачување добив само еднаш. После година и пол, и после ротирање во повеќе тимови во кратко време.
    -И ова. Меѓу тим лидерите има доста манијаци. Често добивав погледи, меркање, манијачење на интернет, коментари и сл., а пак еден од нив дури и се дрзна да ми пише на Инстаграм во порака иако е женет! (Ми пиша во викенд после полноќ..) Истиот тој, додека работев од канцеларијата во Битола, во дадени периоди едвај чекаше да остане насамо со мене на пауза за да ми прави муабет...и уште ако почнам да набројувам колку швалерај има и меѓу самите лидери на позиција и слично....ма она е полошо и од велики брат, задруга, парови, фарма и сите ријалити.

Апропо муабетите од погоре:
    Вистина е.
    This.
    Останав предолго и поради тоа сносив последици. Уште ги сносувам.
    Не останувајте повеќе од година дена.
    Толку од мене.

Last edited: Jun 16, 2026
  18. Brillianttt

Brillianttt Нов член

Remote ако си колку, толку си заштитен од драмите во канцеларија, што е огромен бенефит. Но не сфаќам што очекувате од call center работа, овој тип на работа се знае каков е, во Америка пример е најмизерната работа, одма после McDonalds и Burger King. Кај нас, пошто сме малце заостанати и вакви типови на работа направија бум од скоро и кога ќе кажеш дека работиш со пациенти и закажуваш, луѓето мислат дека на Марс си се качил. Иначе кога аплициравте што очекувавте да бидете, директори и да имате по 5-6 повици и 2-3 мејла? Истражете малце за работата кога аплицирате и за волуменот на повици, мејлови и чатови. Работиш со луѓе, нормално е дека ќе имаш исфустрирани говеда кои не знаат година на раѓање а камо ли здрав разум, посебно американци, најлош тип на луѓе со IQ собна температура, арогантни, неписмени, не знаат што сакаат а се курчат. Работа слична на касиер во маркет, само што си лице во лице со луѓето. Ај сега од другата страна да разгледаме, тие што се курчат за плати и за се друго, таа плата со нивното образование и познавање на компјутерски вештини ќе ја земат на куково лето. Каква малоумна багра се вработи тоа е феномен, луѓе што не знаат да пребаруваат со CTRL + F, на документот му пишува YES и NO, прашува ко теле дали смеам или не смеам да го закажам ова. Јас бев запрепастен кога ги гледав како пишуваат мејлови, 21-ви век да не знаеш да напишеш мејл, да не ти фаќа кликерот еден обичен мејл да го пишеш и на секое да прашаш дали ова е таман вака или не. Веќе неколку години сум таму и работата ко работа е исцрпувачка, но е call center, а не директорска позиција, отрпнуваш од секакви повици, пациенти, хистерии, ретардирани ситуации и се останато. Едноставно или те бива, или не, или ќе најдеш coping mechanism или ќе потпаднеш под нозите на работата. Има одлични луѓе таму што навистина се трудат и сакаат да успеат, а има и такви што се неработници и ќе имаат поголема плата од тебе и помалце работа, но живееме во капитализам и тоа е нормално, секаде е така не само тука. Тип на луѓе кои ќе добијат малку моќ и мислат дека се волците од Wall Street, ама тоа е неиживеана работа. Така да, за сите кои сакате да работите и аплициравте, со среќа, се надевам дека ќе ве вработат, но симнете си ги малце очекувањата, ако сакате повеќе, фанете научете нешто, земете курс или запишете факултет и побарајте подобра работа, ама 70% се со средна а и тие што се со факултет, знаеме какви се факултетите кај нас и како се стигнува до диплома, така да, не солете многу памет и не се преценувајте, во call center работите а не во NASA. И за крај, пред да ме наречете TF бот, ви ја кажувам ситуацијата за работата во call center, а не за менаџментот, нив не можам да ги сварам, но се дистанцирам и си ја работам работата, а вие ако мислите дека има хумани услови во други фирми, посебно во call центри... Со среќа нека ви е.

eliesaab and злоба like this.
  19. Niko82

Niko82 Истакнат член

Здраво
    Вака сега да му објанам малку на тие што се интересираат.. Во последно нешто се случува со фирмата и се зборува дека не е на арноо платите не се намалени но тоа што примија повејке луѓе кои не знаат кај тераат тоа да.

Е сега малку за фирмата таму сум 5 години и сум работел на повеќе работи места во животот во Македонија и низ светот и можам да тврдам дека фирмата има најрелаксирана атмосфера нормално зависи од кој тим ке паднеш и како ке му дозволиш да ти се понашаат.. инаку се застанува со работа кога сакаш одиш на паузи кога сакаш и повејке дупло од тоа што си потпишал.. во канцеларијата нон стоп се тресат глупости на сред работно време...е сега како и секаде притисок има на некои позиции повејке на некои помалку.. непотизам има сигурно..каде нема...А најважно од се е пак ке речам како ке се поставиш ти самиот со работата и луѓето..

Фирмата за мене лично е топ без некои ликови би била подобра.. жално е што последно оди надолу и се зборува дека ке има некои промени ..работите почнаа надолу да одат и пак ке речам ке биде жалосно да се затвори..оти тогаш овие што не работеле на ниедно друго место а се расфрлаат со гадни зборови..ке видат кои се условите во други фирми..

Alex.T and злоба like this.
  20. Sparkle1985

Sparkle1985 Активен член

Ne mi e jasno . Kako moze da se zbori za zatvaranje koga se kupija takvi top kancelarii I koga povtorno se baraat luge za rabota ?

Alex.T likes this.