Ко ќе видиш неправда а се си давала од себе, ќе прајме муабет. Убаво не знаат кои сме ние тројца и што ни направија. Јас си кажувам за мојата дивизија. Ако си била или си во мојата дивизија од ко отвори формата во БТ, ќе прајме муабет. Му дошло душа? Хахаха Златен, леле сонце. Жално е што не можат да се справат со луѓе што си имаат став и не дудлаат, кодошат негде за позиција. Тф имаше многу јаки агенти. Непотизмот, незнаењето како да се справат со луѓе со различни ставови и мислења, исто и со луѓе што им даваа идеи како да се подобрат одредени работи-не Слушаа или само превземаа идеи од нив и ги тапшаа по рамо, фала за услугата. ... Фирмата, искористи субвенции од државата, за 10 години... Бавно, полека, гледајте што ќе се случи Да видите како КАРМАТА работи. Еве ти кажи за твоето искуство. Во кој оддел,што како. Фирмата има поќе клиенти и нормално е да има некој добро искуство некој лошо. Исто и поќе оддели се. Гледај кој процент е посилен. Јас ја кажувам нашата страна од коа отвори фирмата и мојот оддел. Да, искажувам негатива пошто и тоа и видовме. Не му требаат нив луѓе што знаат поќе од нив. Ајде те чекаме тебе, сеа.
Во ниту една фирма не е совршено, секаде има мани, ако сакаш да си на раат треба свој газда да си бидеш. А како што прочитав подоле зимаш и добра плата, а претоставувам имаш неколку години поминато во ТФ. Реално таа плата во друга фирма ретко ќе ти ја дадат од почеток и ако си спремен да си одиш имај го тоа на ум. Во Скопје имаш доста можности особено ако си од логистика секторот има мали фирми што ќе те сакаат.
poentata na komentarot mi bese da gi potenciram negativnostite vo ostanatite komentari. deka ne e ednostavno samo da si zamines, isto se soglasuvam so pogolemiot del deka tf e toxic, no isto taka tvrdam deka vo sekoja korporativna sredina postojat slicni problemi. a za toa so zabranite za kafe na biro i slicno e sosema razbirlivo od takva kompanija bidejkji ima kolegi koi ne si go mijat ni sopstveniot pribor posle rucek a kamoli da izbrisat ako nesto im se isturi..