Да, најчесто тука треба исто време, дури и повеќе, колку од Кина до тука што стигаат, и јас прв пат толку време чекам за да полета, ама ај, ќе стигнат. Немам искуство со карго експрес, досега не ми доставувале тие
Нема, но слободно може да отворите. Би било супер да има каде да се постне рецензија за нешто од Тему и притоа да не се изгуби овде низ прашањата за достава и слично.
Зошто нарачка од 24ти ноември ми стига денес за 9 дена, а нарачка направена на 18ти номеври не е ни стигната до аерофромот и пишува само нарачката е испратена? И не мрда тоа цела недела
Што е со тему? 10 дена стои нарачкава being handed by customs...Нарачката направена само еден ден порано, стигна за 2 недели, оваа вторава ја чекам месец дена
Се случува така понекогаш. И кај мене една нарачка заглави, ја имам нарачано на 3ти Ноември и уште ми нема стигнато, дури вчера пишуваше дека поминала на царина. А после тоа имав нарачано уште 2-3 и тоа ми беа нарачани на крај на Ноември - некаде 26-7 и ми стигнаа за помалку од 2 недели.
Мислам дека периодов нормално е да има застој пред празнициве. Мене очекувано ми беше, ама сепак 2 пратки ги добив за 20-25 дена, прифатливо ми е.
Има ли некој од КиселаВода ? Дали ги носат нарачките до К.В. или треба сама да го барам постот? Не ми креваат на тел Хелп
Дали некој имал ваква ситуација? Пишува дека не можеле да ме добијат, а не ми ни ѕвонеле воопшто. Пробувам да се јавам на бројот ама ми вика дека не може да се воспостави повикот.
Dali ti stigna pratkata, koe kargo ja donese? Edna nedela pisuva deka stoi vo distributiven centar i nema update, preku istoto kargo mi e M-one.
Подобро контактирај го директно каргото овде, м-оне е српска фирма што за Македонија користи овдешни карго служби. Ако кодот почнува со VIP тогаш е https://vipposta.mk/ Со KAEX е https://www.kargoekspres.mk/
Пробав да се јавам, недостапни се цело време… Не ми се ни јавил курир, не знам зошто ставил дека не успеал да ме добие
Помизерно карго од Вип пошта не постои. По 2 недели ги чуваат по магацини, ич не им чуе, нит па креваат за да ги добиеш. Претеризам И сеа шо испадна работава, ќе се плаќа додатно ддв - то или у цената ќе си е? Ниеднаш до сеа на апликацијата не ми се појавило дека е вклучен данокот, а кај некои го има. Вајда нема да сум баксуз толкав, поголема нарачка иам, не ми се дава уште 900 за ддв.. Многу ми се хаотични, крај не можеш да им најдеш..
Која пошта е MikMik? Ми стоеше дека со ЕЛС треба да биде доставена пратката, сабајлево ми стигна дека е МикМик.
Ми пишува дека пратката се предава од царина, долу го има M -one каргото, веќе три дена се предава? Дали е океј, претходно немам нарачувано до Скопје, туку до друга локација во помал град каде што живеев… Ве молам искутво дали има потреба за паника читам дека ова краго е во Србија….