Temu

Discussion in 'Мода и стил' started by Avenged, Oct 29, 2024.

1. fosamilnavidad

fosamilnavidad Активен член

од која база ја зема и во колку часот, односно дали знаеш кога работат бидејќи они малку не работат според времето кое е зададено на нивната врата.

2. Maelina

Maelina Истакнат член

Добро е што барем од база си ја зела, јас еднаш отидов кај доставувачот дома за да си ја земам, го мрзеше и на пат да излезе. :D Стварно се чудам како опстанува оваа пошта сеуште, не е можно до олку да се безобразни.
    Стигнала и мојата пратка после скоро месец ипол. :|

Medea. and Queentins like this.
  3. Elennaa

Elennaa Популарен член

Ги исчитав сите reviews оставени на гугл мапс и по социјални мрежи.
    Луѓе чекаат над 40 работни дена за достава, се закануваат со праќање инспекции, а поштава уште ,,работи"...

MeowMeow likes this.
  4. MeowMeow

MeowMeow Популарен член

ВИП Пошта имаат канцеларија кај Нова Железничка, спроти Пошта 2, во една мала куќа е, до нив има едно дуќанче со жолт знак "Лепам Браници".
    Јас ја подигнав мојата од таму, а имам нарачка што беше пуштена минимум две недели после неа, Карго Експрес веднаш ми ја доставија.

5. Annath

Annath Форумски идол

Дали работат во сабота, знаеш?
    Да одам сама да си ја земам пратката ако не. Последната од Вип пошта ми стигна во рекордно време, сега ги нема никаде.

6. Elennaa

Elennaa Популарен член

Работат, сега само што бев на железничка, културно ми одговорија.
    По грешка ја пратиле мојата пратка тука во овој магацин, сега ја враќале во главниот, па ќе ја префрлат во тој магацин каде што треба поблиску до моја адреса, па ќе ми биде доставена...
    Во секој случај, деновиве ќе гледам да поминам и во тој магацин, пошто којзнае колку време ќе помине дур ја префрлат на уште 2 места и стигне до мене.

Annath likes this.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Дали имаше добиено порака?
    Оти сега само што бев таму, ми вика дека пратката е во главен магацин и кога ќе добијам порака, значело дека е во овој магацин кај Нова Железничка од каде што ќе ми ја достават.
    И си отидов со празни раце. Може не му се бараше на човекот оти имале 30000 пратки наводно. Па сеа ќе си чекам. Секако ми требаше за пред некој ден, така што исто ми се фаќа кога ќе ја добијам, дали сега, дали после Нова година.

8. Hokuspokus

Hokuspokus Активен член

Мене денес ми ја донесоа на домашна адреса. Немам поим кој ми ја донесе :?: мислам дека се тие М оне.

9. DaftyCrafty

DaftyCrafty Истакнат член

Ова плаќање при достава ново нешто е? Сте нарачале така?

10. Mari7

Mari7 Активен член

Да,отсега има опција за плаќање при достава,но мислам дека во цената се пресметуваат дополнителни 80 денари.Имам нарачано два три пати,ми стигало за две до три недели и нормално плаќаш при превземање на пратката.

DaftyCrafty likes this.
  11. DaftyCrafty

DaftyCrafty Истакнат член

Па 80 денари некако ми се поприфатливи отколку да чекам и се нервирам дали ќе ми пропаднат парите. Вака барем се надевам дека побитно им е да ми ја донесат нарачката за да си наплатат.

Mari7 likes this.
  12. Пикси233

Пикси233 Активен член

Од Октомври немам купено ништо, а слушнав дека од Декември ќе се плаќало царина ?

Може некој да ми каже што се дешава, да знам дали воопшто да нарачувам нешто од Тему, да не ми искочи повеќе да платам за царина од самата нарачка.. :?:

13. Mari7

Mari7 Активен член

Се согласувам.И мене на почеток ми беше ризик и најчесто порачував нешто ситно затоа што ми беше ризик да платам и да чекам дали ќе стигне или не.Вака порачуваш па кога стигне пари на рака.

DaftyCrafty likes this.
  14. Keiner

Keiner Истакнат член

Немаш никаква царина (се си е покриено од тему), можеш слободно да си нарачаш.

Пикси233 likes this.
  15. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Нема дополнително плаќање, ако мислиш на тоа. Ука бука се направи кога се зборуваше за новиов закон, збунки вака ќе било така, нема ништо.

Пикси233 likes this.
  16. pdb123

pdb123 Популарен член

Ок, конечно добив некои знаци на живот во врска со пратката преку ВИП Пошта :D.

Screenshot_20251229_101425.jpg

Прашањето ми е - зошто ми пишале ако не ја преземете во наредните 2 дена, ќе ви ја доставиме на адресата, како да е нешто лошо :D:D? Нели тоа е најдобриот исход, да не мора јас да одам да си подигнувам пратка која треба тие да ми ја достават :D:D:D. Или нешто лошо сфаќам :D??

17. MeowMeow

MeowMeow Популарен член

Извини тек сега што ти одговорам, ми стигна порака од М-Оне дека ми пристигнала пратка и каде да ја подигнам, плус во кое време да отидам, до кога што им работи канцеларијата на Вип Пошта.

Annath likes this.
  18. @ceci11

@ceci11 Популарен член

Искуство со М-оне ??

19. pdb123

pdb123 Популарен член

Благодарение на деталното упатство на @Mrs. right, денес успешно однесов пратка за враќање до ЕЛС. Добив и advance refund, што ми пишуваше дека било one-time opportunity.

Кога порачувате од Тему, дали гледате вкупната цена да биде под 90 евра за да се избегне царинење? И ако да, ја гледате цената по нанесени попусти, така? Сега приметив дека на последната нарачка и онака на пакетчето пишува дека вредноста е 51 денар, па веројатно и не е битно дали надминува 90 евра, ама да си прашам :D.

Mrs. right likes this.
  20. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

@pdb123 еве го лимитот, поише не можеш да порачаш.

Screenshot_20260102_203640_Temu.jpg

Ослободени се од царинење.
    И ддв не плаќаме ние како купувачи, џабе го дрвеа дека ќе се плаќало..

Е сеа ако се две поголеми пратки од по 5к, тогаш појма неам како е, дали истово важи.

Пикси233 and pdb123 like this.