Амниоцентеза

Дискусија во 'Бременост' започната од zombi, 24 декември 2012.

1. BubamaraM

BubamaraM Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2025
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    141
    Расцеп на усна.
    Оваа аномалија најчесто била изолирана, во поретки случаи се поврзува со генетски проблеми, и ете за жал бевме од ретките.

2. Ma4ence11

Ma4ence11 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    108
    Пробав во Ремедика да им објаснам но не ми излегоја во пресрет, а кај Димчев еднаш после скринингот бев и ми кажа за бубрегот дека треба да чекаме до следен скрининг тогаш ќе знаеме повеќе, го гледаше бебето пак и ништо друго не ми кажа. За срценцево дури завчера ми кажа матичната, случајно ми правеше ехо затоа што ми излезе осип на стомакот па ради тоа бев на преглед

На Joanna28 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ma4ence11

Ma4ence11 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    108
    Многу ми е жал @BubamaraM. Ти посакувам следната бременост да е се во ред ❤️
    Јас оваа бременост ја чекав 4 години, со ивф сум, и сега ова. Ама со господ напред, тоа е

На BubamaraM му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ma4ence11

Ma4ence11 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    108
    Амниоцентезата е 100 посто точна, така?

5. BubamaraM

BubamaraM Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2025
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    141
    Ти благодарам Маченце на сочувството.
    Те чувствувам и знам низ што поминуваш, и многу ми е жал што го читаш и моето искуство, но сакав да го споделам.
    И мене ми помогнаа туѓи искуства, колку и да беа лоши, реалноста е таа.

Со амниоцентезата нема утка, 100 посто е точна. Бидејќи кај нас не знаеја што конкретно бараат, односно немаше сомнеж за конкретни синдроми, во Ману неможеа да ни излезат во пресрет. Ги контактирав ама ми рекоа додека не знаеме што конкретно бараме, ништо.

Ова кај нас можеше да се поврзе со преку 400 гени, и затоа отидовме на WES целосно егзомско секвенцирање. Ти ќе си се рсспрашаш по докторите што е најпаметно кај вас да се стори.

На pamelche и Ma4ence11 им се допаѓа ова.