Барам работа

Дискусија во 'Барање работа' започната од Marley, 25 јануари 2010.

1. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    3.167
    Еве јас сум државно и не е стабилно , ме преместуваат кај ќе им текне ,работам две работни места бидејќи нема луѓе и нема огласи , до сега три пати ме имаат преместено таман ќе научам да работам ,не таму ,ваму треба , а зашто ? Бидејќи дошла сестра му на тој и на овој ,па си ги пикаат на саглам место , а тебе ќе те шетаат кај ќе им текне .

На Mumoftwo30 и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  2. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.577
    Допаѓања:
    4.552
    Само јако (fingers)

3. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.082
    Допаѓања:
    13.992
    A da ima oglasi, kje go vrabotat onoj preku oglas ili? Eve bi sakala drzavno jas, so deca sum i mi odgovara prva smena, no da vlezam preku oglas, ne veruvam.

4. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.810
    Допаѓања:
    3.560
    Никогаш, ќе мора по партија да трчаш. И пак врски да имаш.

5. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    429

Стабилно во смисол , нема да отиде под стечај, нема да има технолошки вишок, не може туку така птказ да ги даде и сл. А за преместување, за работа за двајца , во администрациј не е новост.

6. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.082
    Допаѓања:
    13.992
    Epa znam, a clenkata pisa nemalo lugje ( a lugje ima i apliciraat) i oglasi, pa rabotela na dve rabotni mesta. Nikoj preku oglas tuku taka ne vlegol tamu. Duri ima slucai go stopiraat oglasot ako ne se prijavi nekoj nivni ili so vrski.

На lia22 и Malesia им се допаѓа ова.
  7. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.810
    Допаѓања:
    3.560
    Какви огласи, само гледаат да се купи работно место некој да изнуди пари, ги вработуваат со средно. Свашта во државичката наша.

8. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    429
    Не сакам да ве разочарам, но од секое правило и исклучок нели . Обично списоците однапред се готови. Тие фази на селекција се пео форма. На финалната селекција- интервјуто, само ќе ви кажат "Ќе бидете известени " и толку. Затоа бркајте "крупни риби" партиски активирајте се ако треба , затоа што на "чиста среќа" ни во филмовите веќе нема .

На dromka, lia22, Malesia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.082
    Допаѓања:
    13.992
    Ne me razocaruvash. Jas znam, ne ni apliciram tamu bez da poznavam nikoj.

На Malesia и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  10. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    429
    Сега до избори законски не смее да има оглас. Дека кубурат со кадар , и тоа многу , ама пак по две до три министерства се прашуваат за да објават оглас. Мин за финансии ако не пушти средства , кој ќе ве плаќа ? Го поништуваат , ако не е избран некој "нивни" кандидат.

11. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    429
    Има вистина

12. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    3.167
    Сите вработени знаеме недела унапред дека ќе има оглас , вработените си ги пикаат нивните и после објавуваат и ќе дојде утре ден записничарка да работи што не знае прво мк да збори па се друго , наместо некој образован. Ужас мене ми е многу жал што веќе се стана со врски.

На SURF му/ѝ се допаѓа ова.
  13. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    429
    Ова во судство претпоставувам. Записничари , па претежно се Мк. Ретко има други етникуми , затоа што работата е навистина тешка. А ова наместо образован, тие со високо обично се стручни. Среднист и да сака да биде стручен , како ? А ова за најавава да. Веќе недела дена пред да биде објавен во дневен печат кандидатите знаат , собираат документи.

14. Irenaiki

Irenaiki Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    338
  15. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    3.167
    Не сум видела дека си ме цитирала тек сега ...
    Зависи за каде, сега има и да се полага не е само дај документи , во судството сеуште се влегува на полесен начин не ти треба партија и да полагаш во агенција за администрација 400 страни ама требаат добри роднински врски , за по министерства е најчесто партија ама пак ќе кажам мора законски да ги имаш сите документи ,да не именувам ама во х суд двајца биле пријавени им фалеле документи се имале врски и ништо на крај или ако не положиш од агенција за администрација прашањата ,тука веќе врски не ти помагаат ,не може врската да ти смени тоа ти што си полагал и не си положил или ако не однесеш документи во одреден рок . Можеш да аплицираш на оглас , само вработените знаат однапред со недели кога ќе има огласи и се спремаат да се пикнат ,за разлика од некој кој не е во таа институција, пробај аплицирај никгоаш не се знае.

16. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    429
    Не е точно дека во судство се уште се влегува не партиски. На еден конкурс , сите 25 договорци не им беа продолжени договорите , само поради тоа што биле примени преку х партија. А работеа. Пишуваа. Донесоа тутурутки , само поради тоа што беа преку тогаш актуелната власт. Сведок сум за тој конкурс.

17. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    429
    Ако фалат документи, да. Нели се три фази на селекција, првата е за уредна документација . Ако не се комплетни , што воопшто аплицираат ? Втората фаза тестовите, кандидатите кои ќе бидат примени , ги имаат одговорени и напамет научени. И интервјуто е про форма.

18. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    3.167
    Има секакви и што по етнички нели мораше толку алб толку мк да се внесат ,за интерните огласи прв пат слушам дека на некој не му било продолжено ,ако не им било каде е тогаш државново стабилно :D
    Јас имам примери околу себе дека сите се преку роднини , партија се највеќе министерството и општини, ама не ме чуди ништо .
    Па за документи се случува да се пропушти некој документ ама луѓево и за тоа ќе речат ај бе со врски ќе донесеш дополнително ама нема , дата си е дата тоа ми беше поентата , да да прашањата од напред врската ти ги дава ,од 400, прашања кои 30ќе ти се паднат како беше и англиски делот , тоа врските го знаат ти ги даваат ги учиш положуваш и имаш црно на бело. Тој кој нема врски нека учи 400 страни и нека се слика после , тоа е таа мизерија.
    Во ова агенција за администрација ако немаш врски да ти ги даде прашањата однапред не знам зашто се мачат воопшто да доаѓаат да полагаат .

19. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    429
    Фино се сеќавам на тој конкурс, затоа што дел од кандидатите ми се колеги. А за рамковците се знаеше. Без правосуден а сите стручни со решенија . Три конкурси едно по друго само рамковци изнапримија.

20. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    429
    Тој конкурс не беше интерен, јавен беше.