Гатање, баење

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од kiki-riki, 21 ноември 2009.

1. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Да ти застане некоја ромка или било кој и ти каже некој работи од твојот живот нема да се замислиш...? Не е ова можно ти во ништо да не веруваш хаха..
    Да и се е во ред од медицински аспект а и со бебето на сите прегледи беше многу напредно и добро.. И уште обдукцијата остана за два месеци ке ја земам...

2. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Испадна во темава не смее човек да икритикува, туку отворена строго за споделување на вашите искуства и не смее да се појави скептицизам зашто одма линч и атак на нас, неверници, злобници никакви бре никакви особи сме страм да ми е.

Да имавте вакви ставови во животот за други работи убаво ќе беше, а не за бајачки да паѓаат вакви дискусии и напаѓања.

Мене искрено ми е смешно што не само што верувате во магии, туку сте убедени дека тие ви ги решаат сите животни проблеми, живи ви ваделе, те интимни делови ви пипале, убаво ве издрапал тој некој алал да му е, а се кладам дека голем дел од вас не отише на гинеколог или од икс причини не сакаат маж да ги прегледува, ама оџата може да ги масира.

Што човек нема да прочита, али секоја чест на умот кој го имате и приказните во кои сте убедни и нас не убедувате.

На Gea, Srekicka, Trendafilka и 3 други им се допаѓа ова.
  3. expert

expert Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    402
    Допаѓања:
    267
    @a.c.k.a

А што е всушност човекот? Која е неговата специјалност и моќ? Погодување на очигледни работи? Мислам која е сврхата некој да ми каже дека чаршавот ми е син? Очигледно има голема моќ врз тебе и внимавај колку му дозволуваш да контролира со твојата личност.
    А колку наплаќа?

Исто од каде знаеш дека на девојката и погодил се? Ги слушаше и двајцата? Дали на пример тоа можело да е само за пред тебе да те убеди во неговите моќи?

@bokace

Ехе секој ден буквално ме среќаваа лани такви жени. Кажуваат некои општи работи кои се чести. Дури и заприметив дека некои кажуваат исти работи, дури и две другарки додека си кажувавме така се потсетија дека истата жена им кажала иста работа.

На пример кажуваат некои општи работи кои важат за многу луѓе. На сред сесија, на студент да му речеш нешто те мачи, не спиеш убаво, многу доцна седиш, не е гледање, туку едноставно гледање на фактите. Исто кажуваат работи како некој во фамилија има проблеми со срцето, па се разбира дека има, тоа е најчеста болест, или некогаш си несигурна, или нешто слично.

4. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    За се што ке кажеш во право си ... Од кога се омажив мн често одам на гиниколог предходно не зашто бев мала а сега не дека сум голема хаха имам 19год. И не сум будала оџа да ме драпа ... Ти имаш различни свакања околу животот како и јас тоа р нормално .. Во врска со темава ни моја родена мајка не верува а камо па ти..

На acezmija му/ѝ се допаѓа ова.
  5. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    никој никого не убедува,значи споделуваме искуства а инаку никој не сум навредила за некој да ме врега,толку од мене немам намера да раскажувам на некој што не верува,би наброила уште стотина работи точни но несакам да се замарам со луге што не веруваат ,и на секое прашање имат под прашање и пододговор ,ви пожелувам се најубаво буееее :D

На acezmija му/ѝ се допаѓа ова.
  6. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.981
    Допаѓања:
    4.102
    не знам кај си одела ти али единствениот што е во македонија што демек вади живи е албанец во цело черкезе кумановско , и јас прв пат отидов кај него пред 5 години и замислете кој ми кажа за него: Медицинска сестра од клиника :rofl: нема никако дупчење или не знам што, обично стакленце т.е мало лупиче е и само те масира на местото и стиска и лупата ја привлекува живата, мене само не ми беше јасно од каде доагаат тие живи :x али идев со мајка ми и со медицинската сестра заедно пошто она го познаваше и ништо не држеше во раката ни кутија ни ништо во собата има само таму книга негова, кажуваш име и станува човекот те гледа прво со лупа некоја и вели имаш таму и таму и го зема малото лупиче и те масира и излегува живата, мајка ми до мене цело време застаната не мрда , не знам како би можел да ја стави , ептен не ми е јасно ова ептен, како и да е кај мене немаше подобрување откако бев па сега тоа е

7. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Е и јас бев кај него .. А во која смисла од кај доаѓаат живите хехе ?

8. butterflysk

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.981
    Допаѓања:
    4.102
    па он ми велеше во кафе ми се ставени а јас кафе не пијам воопшто, а искрено не ни одам по куки што се вели да пијам било што, значи неможе некој во кафич да ми ставил што ни ме знае ни познава , чудно ми е тоа :^) и ти зеде заштита? :?:

9. expert

expert Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    402
    Допаѓања:
    267
    А после што прави со живата? Ја прибира во некое пакетче? Ја фрла?
    Ако не сте виделе како ја става на кожата или на стакленцето, не значи дека не прави трикови. Токму затоа се викаат трикови, затоа што не можеме да видиме како ги прави.
    Ама што е пологично? Дека вади жива или дека прави трик?

Не се чудете од каде била живата кога е измислена, ја нема. Ни во кафе ви ставале, ни во чај. Тој си измислува за да ве убеди некако.

10. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Епа постојат други начини кој ние не ги ни знаеме а само ги знаат ти што се занимаваат со црна магија... Јас до душа пијам кафе .. Може и некој дома да ти дошол па сок да си пиела .. Не можеш да знаеш :(

11. butterflysk

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.981
    Допаѓања:
    4.102
    ја става на масата кај што му е книгата негова , нешто како верска книга е, ама мало сиво топче е бе луѓе и понекогаш има повеке, понекогаш помалце , да речеме 2-3 , не знам стварно , јас кога отидов кај него пред 5 години ништо не бараше пари оставав така по 50-100 ден, тогаш исто ми вадеше живи, после 5 години отидов годинава прв пат и пак ми извади 2 пати, али рече тие од матка мора да се вадат со некоја зашттита и јас од мака ја порачав толку пари сум фрлила па и за тоа нека идат викам, не знам, навистина, а женава што не однесе кај него она имала мн проблеми и до ден денес тврди дека тој и помогнал :worried:

12. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Кај тој човек има мн гужва од сабајле и на многу луѓе помогнал

13. butterflysk

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.981
    Допаѓања:
    4.102
    Хах секој втор ден сум на гинеколози мила и неможам лек да најдам :| маката ме натера по овие работи, оџата ме пипнал само за вратот, на стомакот ме масираше пријателката што доагаше со нас, него верата не му дозволува . Никој не измислува тука приказни , бар јас не, кажувам како што е, 2 години по гинеколози, ма не систина, не ремедика, сите креваат раменици, пиј ова пиј она, али подобро нема, и сакам нејкам ке барам лек по вакви работи тоа е :worried:

14. expert

expert Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    402
    Допаѓања:
    267
    Треба да се отвори една посебна тема за Вадење жива и да се предупредат луѓето дека такво нешто не постои и дека е лага. Во тежок момент човек во се ќе поверува, баш во такви моменти луѓето се најранливи и овие мршојадци баш тоа го искористуваат.

На kva му/ѝ се допаѓа ова.
  15. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Е да си ми жива и здрава јас бев кај др- Зоран од ремедика и тој исто крева раменици :( за тоа што немаше причина за спонтан..

16. expert

expert Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    402
    Допаѓања:
    267
    А како поминувате преку тоа, овие лекарите со најсовремени инструменти и знаења на кои си го потрошиле животот немаат одговор на моите проблеми, ама ете некој таму во некое забутано село можеби ќе може да ми помогне со тоа што божем ќе ми вади жива или ќе ми бае?

17. butterflysk

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.981
    Допаѓања:
    4.102
    знаеш како? јас немам недај боже кој знае каков проблем , го имале многумина и брзо го средиле зашто и таков е се средува брзо, али јас години немозам да го средам докторот ми крева раменици, ми вика не знам, а се важи за многу добар докрот во земјава :| и што да правам тогаш јас да оставам така? значи не е нешто до медицината, нешто друго е, зашто ако беше до медицината ке го решеше мојов проблем :doh:

18. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Епа сите што неможат медицински да го решат и што не можат до вистинска дијагноза да дојдат си го решаваат на поинаков начин но тоа кој како си го сватил и какво мислење си стекнал во животот за оваа тема

19. kva

kva Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    345

Направив обид да апстинирам од оваа тема, но не можам гледајки и читајки ги коментарите.
    Го цитирам постов кој на сите треба да им биде основа за размислување и отварање на очите, за сите оние кои сметаат дека на овој начин ке ги решат своите проблеми и маки.

Знам дека е тешко само со овие поуки да се прифати она што го пишува во постот.
    Размислувајки како да го поткрепам со нешто што би било жив доказ а што ке може да го проверите овде во наша непосредна близина, од мојата меморија успеав да ги извадам следните информации
    за кои порано навистина не се сетив:

повторно ке препорачам една книга :) , автобиографска, „Од умот до срцето“ од Мирјана Даниловска -Мина, која е од Скопје, и која на постарите генерации им е позната от ТВ екраните од едно подалечно време. Во книгата таа раскажува како и се “случило“ да започне со предвидување на настани и сл.
    На следнава страница може да се прочита извадок од книгата
    http://preminportal.com.mk/content/view/8863/54/

На истиот портал можат да се прочитаат повеке продолженија , извадоци од книгата.
    Авторката ја напишала книгата на база на сопствено искуство, и сведочи за “менторот“ со чија помош ги гледала настаните. Имала голема срека што се извлекла и се приклонила кон вистинскиот пат.

еве еден дел од нејзините сведоштва:
    Во тоа време, не го знаев она што сега го знам. Подоцна ми се откри Вистината различна од тогашната логика, Вистината за слободната волја како божествен дар и во Негово име, произлезена од Него, тогаш кога ние самите ќе се отвориме за Него со Љубов.
    Тогаш, со спасителна молитва бараме и бараме, ако добиеме, благодариме, ако не добиеме, пак благодариме. Зашто, сигурно Тој ќе ни го даде само она што е од полза за нашето тело и душа. Тоа значи доброволно откажување од стариот човек и откривање на внатрешниот-новиот, со сите негови Богочовечки својства. Таквите разбудени луѓе дефинитивно знаат каде да побараат, за да го добијат вистинскиот одговор.
    Оние другите, пак, наивните кои спасот го бараат кај видовити луѓе, треба да знаат дека дури и оние најнадарените не се во состојба да гледаат јасно, во секој миг, кога ќе посакаат.
    Многумина од нив се измамници кои вешто лажат, измислуваат и манипулираат. Понекогаш случајно нешто и ќе погодат, нешто што ќе прочитаат од изразот на луѓето. На крајот, успеваат да создадат имиџ и да направат пари.

Другите, пак, со помош на поднебесните сили, добиваат по некоја информација од извор што ниту самите не го познаваат, но многу љубат да истакнат дека тоа е Божји дар и гласот Негов. Не сакам ниту да помислам колкава штета си навлекуваат врз себе и какви последици по нив и нивните поколенија, ако искрено не се покајат, по дадената изјава дека е тоа Божји дар.

Авторката е жива, и секој кој сака може да го провери овој податок: за нејзините претходни “дарби“ и за нејзиното сознание за погрешниот пат по кој се движела и враќање во нормала.

Драги мои феминки, од ова сведоштво подобро, здравје.
    Ете зошто кога се зборува за гатање и баење, неминовни се наметнуваат и коментари околку Бог, па изгледа дека сме оф топик.

Да, во тешки моменти кај луѓето се видоизменува свеста, не можат јасно да резонираат, стануваат лесен плен.

На redhat му/ѝ се допаѓа ова.
  20. slatka.slatka.mala99

slatka.slatka.mala99 Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1

јас имам одено па кажува по нешто број можеби сакате да ви оставам