Градници

Дискусија во 'Мода и стил' започната од ana-sweet, 13 октомври 2011.

1. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.589
    Допаѓања:
    5.936
    Си имам „мака“... Знам девојчиња рамни ко даска и одеднаш ООП со цицки надвор и по некое време пак даска..
    Претпоставувам се работи за градници. Може малку упатства,помош? Дали има ваков случај на форумов? Без навреда.. и јас сум даска... си барам спас во градници Ö)

2. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Push up :D И јас сум даска, ама ете некој бил креативен со пуш апот. Ги има секаде, па пробај купи и ќе видиш колку повеќе самодоверба ќе имаш :)

3. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.589
    Допаѓања:
    5.936
    имам дома,дали не сум погодила бројка..:/

4. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Па пробај, сепак не може цел прслук да го пополниш. Важно е да не стега кај грбот и под градите. Над драгите ако има празно место. :)

5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.014
    А,Б,Ц,Д... се ознаки за корпите. Тебе ти треба А.
    Ширината е 70, 75, 80...почнувајќи од 70 за баеѓи послаби девојки па нагоре.
    Ама во секој случај најдобро да си пробаш пред да го најдеш вистинското бројче а и модел за тебе. Не за купување од око, барем не додека не стекнеш искуство.
    И инвестирај си барем во едно подобро прслуче, сепак има голема разлика како стојат доколку сакаш вистински да се почуствува а и види разликата.

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.247
    Допаѓања:
    81.809
    Преголеми градници, па уште и пуш-ап, кај слабите девојки изгледа смешно.
    Многу се познава кога бројчето не е точно и кога останува место во корпата како за „полнење чорапи“. :rofl:
    Затоа внимавајте многу кога бирате градник. :)

Како помала кога сакав сама да купувам градник, секогаш грешев и купував поголеми бројчиња, мајка ми ме убиваше од зафркавање со оваа доскочица.
    И сите и` ги дадов, да не ме потсетуваат на моите утки секогаш додека ги собирам од перење. :rofl:

На crazylady, theowndemon и kjukli им се допаѓа ова.
  7. one_girl

one_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    161
    Не купувам скапи градници :$ Инаку носам 80 број, со корпа, но не полни градници за намерно да правам градите да ми изгледаат за 2-3 броја поголеми. Колку што дал Господ, толку :D Пред некое време многу ми сметаше тоа што немам големи гради, но почнувам да се навикнувам и да го прифаќам тоа, затоа што знам дека не сум единствена на светов :)

8. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.701
    Неодамна купив ваков од ЊуЈоркер (сива верзија) и најпогоден ми е. Нема жици, само корпи, а материјалот е пријатен (скоро не се осеќа). Од Веро го земав за 800 денари.

На krofnicka27, crazylady, theowndemon и 3 други им се допаѓа ова.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Јас пред 3 години скоро во Белград од една продавница си купив црвен градник. На попуст го зедов и можам комотно да кажам дека е здрав и прав. Колку сум го износила колку сум го перела ниту една бојата не му спадна ниту се извадија жиците. Пу пу, да не се урочам сега.
    Од Скопје купувам претежно од Сара Фешн но не сум задоволна, или олабавуваат или се растегуваат.

10. kLem23

kLem23 Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2015
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    277
    Секако со корпи..А ако е без корпи еднаш имам пробано како да не носам градник :D
    Носам само бели и црни други бои на градници несакам за цена незнам колку најмногу има различни градници и модели така да цената на сите им е различна
    85 бр.носам.

На Lile_05 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    6.587
    кај купувате вие со поголеми? Liska, triumph?? Има ли некои други што не ги знам.

12. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.589
    Допаѓања:
    5.936
    Кaде дa нaјдaм грaдник штo се зaкoпчувa нaпред?

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  13. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.107
    Најчесто од LISCA.Ама најомилени ми се едни од Victoria Secret кој искрено беа малку поскапи ама дефинитивно вредат.

14. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.897
  15. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.671
    Допаѓања:
    14.138
    Јас носам црни или крем. Не давам многу пари за градници. Сакам со корпа. Имам големи гради и носам 90. Може звучи ова 90 како многу големи ама ми стојат на фигурата, не изгледаат виснати.

16. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.187
    Допаѓања:
    175.670
    Носам исклучиво спортски прслук и бројчето редовно си го заборавам, си го имам запишано на ливче за кога планирам да купвам следен пат. Претходно, кога носев поинакви прслуци, претежно црни и темно сини земав, сега повеќе на гри и лилаво. Само тие бои ги има каде шо купувам, а таму ми е најблиску. Додуша и бојата не ми е нешто најбитно за прслук.
    Буквално мака си немам, ни жици ме боцкаат, ни прерамки се отпуштаат, и можам рает на предавање да си легнам на клупа и ништо да не ми смета и баш си се слободни дамите да си шетаат лево десно како им се сака. Додуша за дома не го носам и ако долго време не излезам од дома (а знам ако не вадам палто и без прслук да си излезам), па кога ќе ставам ми смета.

На Аliсe и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    Исклучиво од Лиска, бидејќи другите фирми не прават такви бројки.
    Цената не ми одговара, тоа од страт да Ви кажам, 1400 денари е еден:?:

Носам градник Д (затворен).............. 100-ка............има модели и 95-ка :^):^):headbang:
    Па сега видете каква мака имам.
    Сум пробала и од пазар да купам, ама не прилегаат.

На male, cresa-jagoda, Bozica1980 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.008
    И јас купувам стриктно од Лиска. Скапи се, последниот градник што го купив од кај нив беше 1600, ама не мрднал со години. Премногу пари фрлив по пазарски градници на кои рокот на траење им е неколку месеци. Башка што не ми се удобни. Ако корпата ми е точна, позади при закопчување ме стега. Ако позади ми е точен, тогаш корпите ми се големи. За излегување на жиците да не почнувам...
    Градниците на Лиска се супер, имаш и број на корпа и број на обем, па таман ми се тие што си ги бирам. Пред некоја година си купив и костим за капење од кај нив, баш затоа што имав проблем со горниот дел при секое купување. Е сега, го платив скоро 4000, ама решив да инвестирам во добар костим што ќе го изнаносам. Поминав неколку лета со него, а здравје планирам уште да го носам :) За тоа дека досега не мрднал покрај толку солена вода - мислам дека нема потреба да зборам. Ластиците воопшто не се попуштени. Башка има златни линии тук таму, па дури и од нив светкавците воопшто не се паднати.

На do-re-mi, cresa-jagoda, crazylady и 3 други им се допаѓа ова.
  19. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Се сложувам со @AnaKarenina , премногу пари имам "фрлено" на градници од пазар, па дури и оние од Сара Фешн, квалитетот е никаков. После месец дена се непрепознатливи.

Скапи се Lisca, од 1200 (на пупуст) па нагоре, но вредат секој денар. Особено оние класични модели, без пуш- ап, фантастични се. Перење во машина, ги носам речиси 2 години, ниту боја смениле, ниту ластикот е лабав. Правилно ги држат градите, не стегаат, материјалите се фини па преку лето не се потиш. Чиста 10ка се.
    Е сега, поевтина варијанта се NBB, од 400 денари за класичните модели, па нагоре. Пофални зборови имам и за нив, удобни се за носење, материјалите исто се квалитетни, само изборот е помал.

П.С. Кога купуваш градник, бираш и големина на корпа и обем. Кај овие пазарските бројот на корпа и обемот пропорционално се зголемуваат. Ако ти пасува добро, ако не, бираш друг...

На cresa-jagoda, crazylady, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Liky

Liky Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    52