Очигледно сум склона. Се нервирам што доењето што ми беше најголемо уживање со малиот, сега ми е измачување..
3 год оф леле, 3 месеци ќе прави сега на 16ти, баш така матичната ни рече после 5, 6 месеци Битола на болница исто така сецнувале. Мене ме боли вака многу, неиздржливо па после не боли некое време, а си стои бело нон стоп. фала @Bella_Stella во моментов хорор ми е и мене доењето имав исти периоди и со првото, во 4 скок исто ми направи блистер и почеток на мастит кренав тт ама се среди со масажи и зелка. Не секогаш е уживање, само има периоди вакви потешки кои поминуваат и потоа пак ќе уживаме.
Јас секоја недела го киснев со тупфер со камилица и го чистев, пак исто. Појди во некоја приватна, дури во Чаир ми рекоа до 40 дена можело уште во било која стоматолошка ординација.
Ќе ви се убацам во муабетот, ако вистина сте склони кон мастит можеш да пиеш лецитин. Ова ми го имаше пишано наташа доење со љубов. Мислам дека за време на мастит се пие појака доза а после се пие едно на ден како превентива. Секако консултирај се и со матичен.
Majki ajde edna pomos.Bebe cicase vo 21h i zaspa sega se razbudi i racete vo usta i se vrti na strana,ja stavam na grada pocna da vristi,place edvaj ja smiriv.Ja staviv na drugata grada isto.I ja dadov cuclata ja cuca i se izmori od placenje ,zaspa.Mozno li e da se odbie da cica,ne sakam mnogu e rano ,tek sme 3 meseci
Моето три вечери по ред се будеше со викање точно во 10и25, ни да цица сакаше ни ништо, ке го земев го гушкав додека се смири и продолжуваше да спие како ништо да не било. Вчера бевме и на контрола, се е супер со него, препишав на скокот и ние сме 3 месеци.
@Carolin @Sofi.ja Vo red e,stana kaj 4 uspana cicase.Denes pak,dobra e cica cel den.Sigurno drugo e bilo vo prasanje,takvo vrishtanje nemashe do sega
Исто е и моето еве 2, 3 дена, лапа цицка пушта па плачи, па пак така.. За 2 дена 3 месеци, за трет скок пиши од 17ти дека почнува.
Mene mi pishuva deka e do 17ti tretiot skok.Preska pak isto se mrshti koga cica i placi.Staviv silikonska bradavica nekako se smiri pa zaspa.Mnogu ubavo si cucashe bez silikonskata ,sega pak ja vovedovme
Девојки ми треба помош за блиска другарка, се породи пред 20тина денови царски поради замотана папочна врвка околу бебе, дома се ок се но нема доволно млеко, кога измолзува има околу 20 30мл само, бебе кога цица влече само капки се заморува и заспива и го храни со ад, ама многу е разочарана дека не успева да си го дои со мајчино млеко, па дали имате некој совет што може да и помогне за поголема лактација? Го пие чајот на holle, јаболка сок и леден чај праска, кога била на педијатар за малото и рекле меки ти се градите ама не се разочарувај може и за 40денови да ти надојде... има некоја со слична ситуација и да успеала да дои?
Има електрични пумпи што имаат опција за стимулација. Бебето почесто на гради, таблети Лактил, житарки, особено овес, месо, леден чај, бистар сок од јаболко.
Изгледа почнуваат заби и кај нас. Брадавиците… малини. Ме пржи од болка. Јас изгледа несвесно се тргам од болка, тој се нервира и влече уште појако, и така во круг. Посебно левата страна, ми се темни кога е време да цица од таа страна.
Добра вечер мајки. Ние сме скоро 1 година, последните два месеци цицавме само навечер и кога се будеше во текот на ноќта, кога три пати кога два пати.. почна да не се буди скоро 1 месец и само пред спиење цицаме. Сега можи има една недела нема ни една минута да биди на града да не речам ни 20 секунди. А вечерва не ни цицаше. Да си сметам дека готово се одбила од цицање или ? И дали има воопшто потреба да дадам друго млеко , да напоменам дека јади буквално се и месо и млечни производи овошје зеленчук жита секакви, пијаме вода понекогаш чај ретко сок. Се извинувам за долгиот пост.