I moevo po 10-15 min max i zastanuva so cicanje. I vo 70% od podoite ika posle. A polni peleni i dobro napreduva. Znaci se najaduva za toa vreme. Gradive sega i mene mi se meki, minatata nedela ke puknea mislam. 15 dena denes. Samo po edna grada davam. Ke vidime kako ke terame. Mislam stom si spie ne e gladna. Jas prvite denovi se napnav, vo bolnica mi vikaa ako ne se budi za 3h budi go za cicanje. I badijala fajde nemase. Koma bese ne se budi dete. Kako da go nateram da cica. Si vikam sea na pedijatar ke ne napravat lom deka ke kacuva kilaza. I sfativ deka nekad i 4-5 saati e najaden stom ne bara.
Sto e toa kazete, da mu napravam screenshot, ke se najde Na net najdov na proven nesto, Urgent kesicki za imunitet. Toa li e?
Незнам дали прашањево е за тука. Купив кесички за складирање на млеко. Дали смеам да го мешам млекото од две измолзувања во една кесичка? На пример сеа се одмолзив 50мл го ставив во фриз и вечер пак да се одмолзам и да го спојам млекото, дали смеам??
@Hopeeee Смееш ама практикувај во една кеса да немаш повеќе од 100-150мл замрзнато бидејќи кога еднаш ќе го одмрзниш не може пак да се замрзнува и ќе треба остатокот да го фрлиш. Помали да се пакувањата. Јас сакам да прашам, графивр ми се многу меки од утрово. 2 недели е бебо. Имам млеко вака,се слуша кај што цица голтање и кога ќе стегнам има млеко. Полни пелени.Само ме чуди дека меки градиве..
Нормално е да се меки ако цица да речеме на одредено време 2 саати или 3 саати, не може нон стоп камен да ти бидат. Сега градите ти произведуваат толку колку што бара бебе ако бара бебе повеќе ќе цица повеќе и ќе надоаѓа млеко. Тебе сега бебето исто ти цица временски по подој не е еден подој да цица саат време, а друг 10 минути така би ти биле тврди зошто не е исцицано цело млеко.
Јас кренав и малку температура сабајле - 37.2 ама се напив Парацетамол па по некое време Ургентниот и веќе сум многу подобра фала Богу Настинка и бебе е ново ниво на предизвик
Da i jas taka mislam. Podobro odmolzi denes i utre (dodeka soberes 100-150ml), cuvaj vo ladilnik, pa utre zaedno zamrzni gi, i datumot ke go pises na prvoto molzenje.
Здраво ако може некој совет да ми даде. Го дојам бебето и му давам дохрана плус, но кога цица цело време плаче а кога му давам дохрана веднаш заспива. Што да правам дали да пијам чаеви или нешто друго ве молам кажете.
Нормално е дека ќе плаче од града треба да влече, а од шише млазови му одат и се најадува убаво и си заспива. И мојата истото го правеше затоа и се одмолзувам и така и давам зошто нерви веќе немав 2 саати карање расправање да фати да цица.
Што можам друго да се напијам за температура освен Парацетамол? Сабајлето 37.2, спадна, па вечерта отиде до скоро 38. Сега пак мерам, пак речиси 38. 4 Парацетамоли досега пиев и еден Ургентен Ц.
Оф ништо, фала ти. Да се надеваме денес да сме подобри, претшко ми е да функционирам вака. А дали ова со маската го практикувате? Јас не.
@Giiirl23 Jas od bolnica si dojdov doma so grip i 40tt. Nosev maska za doenje samo. Mi bese šube epten bese mal, 3 dena samo.