Maki maki golemi ... Mastitis fativ edna nedela ne go doev bebcevo prethodno ragadi strasni imav so bolki bev Sega ajde mi pominaa ragadite neli cela nedela na adaptirano bese ne doev vikam ajde pak na gradi da ja stavam poso mi omeknaa skroz koga stiskam ima mleko tece znaci okej e Ednas samo ednas ja staiv odma mi napravi pak ranicki... me bolat uzasno sega pak Se obiduvam da ja stavam na grada ama nekako ne e zainteresirana Mnogu mi e strav da ne se naucila na sise na adaptirano pa da ne saka vekje cicka ili pak koga ke cica da ne se najade ubavo od moeto mleko
И јас иста бев, бутав што стигнам, а сучка се направив. Све мислев некое пореметување имам, исто 4 кила ослабев повеќе од пред да затруднам во рок од 2 недели, не ги ни вратив што се вика 5 години, може само 1 вратив. Јас се стаблизирав со тоа јадење без осет и сушење после некои 2 ипол месеци, не знам дали зошто добив или воспоставив лактација, ама ми олесна многу. Иначе како волк бев гладна цело време, а се слизнав, даска станав, пошто секако сум слаба. Кога се породи?
Не, не ставам облоги, сама сум и неможам никако да ја оставам и да се измолам и облоги да ставам. Дали може да ја дојам??
Не седи сама ич?Пушти и бели звуци ако плаче.Крај краева нека поплаче малце, ништо нема да и биде.Погрижи се и за тебе.Да не си напраиш поголема беља.
јас ја доев, ставав топли шишиња пред доење и после ладна зелка во фрижидер си чувам листови. убаво ти пишала членката пробај со бели звуци, мојава заспива со фен или под аспиратор некогаш кога сме сами во количка ја успивам
И јас толку температура кренав и грутка имав. За жал не сакаше да цица од таа града, а со пумпа ништо не излдгуваше. Ставив на памук маслиново масло да омекни грутката/брадавицата и потоа стегнав (не силно) на грутката и така почна да ми течи млеко
Зошто на штрек? Мене ми рекоа во болница повеќе мрсна храна (здрави масти) риба, авокадо, јаткасти. Па и пица понекогаш.
Јас сум среќна што не се дебелеам на овој апетит, не мора да слабеам јбг. Секој ден си мислам дека сум во ПМС и еве повеќе од 5 месеци(од пораѓај) сум без циклус а апетитот до плафон
Дали цело време имате големо количество на млеко или се менува количината зависно кој дел од денот е? Кај мене сум приметила таму накај 5 6 како помалце да има
Првите месеци најмногу имав сабајле и ноќе буквално ќиснев дур се воспостави лактација а приквечер ми се поднамалуваше. После трет месец веќе нит ми капе по маици нит ми тече од другата града дур дојам од едната и премеки ми се цело време градите. Навечер едвај и да имам па бебе успева да цица и да си најаде.