Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. Bulka12

Bulka12 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2017
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    364
    Zdravo, izvini vaka shto ke se nametnam, samo sakam da ti kazam deka dokolku pie formula 120ml, na sekoi 3 saati, a od grada dobilo 60ml samo, ne znachi deka ke spie bebe 3 saati, najsheto grada se dava pochesto od formula, pa da isvicalo bebe 60ml, mozi posle 1 chas ushte 60ml ke ispie.

Probaj namaluvaj na formula po 10-15ml na nekolku dena i dokulku klava na kilaza, nema shto da se sekirash.

Bebinjata nekogash vrishtat za spienje, nekogash za vnimanie, nekogash za mama, ne sekoe plachenje e deka se gladni. Pozdrav

На Noemi, A94, arwen93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.026
    Женски што доите а сте вовеле 3 оброци на ден, по колку пати дневно од прилика доите (во 24 часа)? Знам дека е на захтев и дека во скок може да бара повеќе ама мене ми се чини дека мојава колку и да е најадена никогаш не одбива града…

3. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.298
    Допаѓања:
    2.219
    И мојата не одбива :D ама гледам некој ред да има, па имаме 4 сигурни подои (на станување, после прва дремка, после втора дремка, и на легнување), и евентуално уште 1-2 измеѓу, ама веќе почнав овошје како ужинка да давам наместо вишок подој :)

4. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.026
    Цела ноќ ја спие? Како? ;( Твојата има 9 месеци така?

5. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.298
    Допаѓања:
    2.219
    10+ има веќе.

Со тоа што после 5 скок се заинаетив и решив дека нема да и давам да цица веќе навечер :D Ама еден по еден и ги тргнав подоите со тоа што имаше 2 само, еден накај 2-3 и еден накај 5-6.

И така една недела се нишкавме, се клацкавме на клацкалка, си седевме будни, татко и ја зимаше и се одвикна :D

Мислев дека нема шанси да ми успее, ама ми успеа. Е сега мојата фаќа цуцла, верувам и тоа ми е од помош. Она уствари веќе со цуцла заспива, не со доење. И тоа го сменив тој период негде, малку покасно.

Е сега во скок, кога и испаѓаат заби се буди, дури и почесто од претходно, ама со цуцлата е одма кома. Со тоа што ова пак не е совршено за мене, зошто е пак испрекинато спиење и на секое нејзино будење јас сум будна уште сиг. 10тина мин за да и ја извадам цуцлата зошто не сакам да ја оставам со неа (иако ми се дешава да заспијам, јбг), ама се надевам дека надвор од скокови и заби нема да се случува, ама пак е подобро отколку да ја дојам зошто така ја зимав до мене, и да може и заспивав, ама цела се укочував.

На kozuf и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  6. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.026
    И мојата фаќа цуцла ама џабе, во 5ти скок е и се буди на саат ипол, два. Едино врз мене кога спие сврзува нешто подолго ама па тогаш јас не можам да спијам пошто ми е претешка. Ајде ќе пробам и јас така после скоков. Фала на совет :hug::f:

7. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.298
    Допаѓања:
    2.219
    Се будеше и мојата толку често во 4 и 5 скок, само јас не ја ставав врз мене, ама на цицка и така си спиеше со цицка во устата :D само така можев да функционирам да поспиеме и двете.

На arwen93 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    3.007
    Допаѓања:
    11.306
    3 до 5 пати од прилика.
    Будење 07/07:30
    доручек 8:30/9,
    прва дремка 10/10:30 тука цица,
    Будење 12, 12:30/13 цица, ручек 14, втора дремка и цицање 15-15:30, будење околу 16:10/16:30.
    17:30 ужинка, 19 вечера 20:30 кома :D
    Ноќеска цицање 3 пати обавезно, а сеа вади заби и е хаос. Има деца на доење што спијат и без тренинг, а има и деца што постојано совладуваат вештини и ноќеска преживуваат. Ако ти се погодило пргаво детето спиење после година две :)

На MariaBouli и arwen93 им се допаѓа ова.
  9. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.026
    До сега еве скоро 7 месеци не се случило да не стане за цицање ноќе и да преспие до сабајле. Ако имам среќа минимум 2 пати ќе стане, а периодов пречесто станува и ја приметувам ќе ја ставам на града и 3 пати ќе повлече и заспива, ко да не е гладна него да се осигура дека сум тука да не сум и избегала случајно. :D

На Mumoftwo30 и Noemi им се допаѓа ова.
  10. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    1.280
    Мојава е скоро 8м, цица 5-6 пати низ денот и исто бар 2 пати ноќе. Обично врзува по 5-6-7 саати сон сама во креветче и првото цицање и е баш онака обилно ( после полноќ негде или 1-2 некогаш фаќа). Од ова до сабајле е обично мегу нас на спална и станува уште бар еднаш или два пати и цицнува ради реда се пика во мене да презаспие. Имаме 3 оброци ама слабо јаде. Распоредот одприлика е овој:
    - цицање сабајле кога ќе стане 5ипол-6 ( ранобудник е ;()
    - доручек накај 7ипол
    - цицање пред дремка за успивање накај 8ипол-9 (ова и е обично за успивање не дека нешто влече како цуцла сум и)
    - цицање после дремка накај 10ипол
    - ручек накај 12-12ипол
    - цицање пред дремка за успивање накај 13:30-14 (ова и е обично за успивање не дека нешто влече како цуцла сум и)
    - цицање после дремка накај 15-15:30
    - вечера накај 17-17:30
    - цицање за успивање накај 19-19:30

11. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.314
    Допаѓања:
    17.877
    Мајки јас со упдејт за мојата ситуација. Се измозувам така како што ме советувавте, имам се повеќе млеко, вадам и по 100мл со пумпа, а и бебка цица мирно, претходно кога ја ставав на града 5 минути цицаше мирно и после ме тегнеше за блуза, креваше нозе, фати, пушти, значи немало млекце дефинитивно.
    Претходно пиев чај за доилки на Холе, но не забележав некој ефект, па земав Лакта микс, одма надојде млеко, но како да ми направи тахикардија или пак јас нешто си умислив дека е од тоа.

На Peperutce6, Anaroz1 и fragaria им се допаѓа ова.
  12. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.823
    Допаѓања:
    6.426
    многу помага лакта микс, а како се измолзуваш да пробам и јас? и ние мака мачиме со млекото, иако е 90 посто на доење и додавам и ад

13. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.314
    Допаѓања:
    17.877
    Секогаш кога не цица(претпоставувам дека нема млеко) и тогаш измолзувам тоа што има, ама едвај 10-20мл и оставам да пумпа едно 10 минути на двете дојки. Во текот на денот знам еднаш да се измолзам кога се полни градите и да видам колку ќе извадам млеко и има.
    Пак е критично навечер од кај 20-21 часот и тогаш давам ад и следно кога ќе се разбуди, а станува и во текот на ноќта и тогаш ја ставам на града гледам си цица.

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bulka12

Bulka12 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2017
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    364
    Zdravo, na vecher e normalno da namaluva mleko bidejki prolakninot vo teloto se namaluva, no zato togash mlekoto e najmasno. i togash bebe treba da se stava na grada, za da signalizira na teloto deka treba ushte mleko. Prochitaj online ke vidish. Pozdrav

15. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.298
    Допаѓања:
    2.219
    Девојки, подарувам Лактил таблети и Лактамикс чај ако на некој му треба и може да си ги земе негде во околината Карпош 1,2,3 евентуално Тафталиџе во близина на Карпош.

Прикачени фајлови: