Mojata doktorka mi rece deka moz analgin vo bremenost. Kafetin e strogo zabranet Mene ketonal mi davaa vo bolnica
Мене инекција ми ставија аналгин додека бев на болница.. Многу ме болеше стомакот (матката) кога цицаше бебево и таму ми ставија.. .ме замисли @Lolipop23
Не ми беше намерата никој да загрижам, јас знам дека не се дозволени, ама ете штом ги ставаат веројатно не се до толку штетни. Нема што да се плашиш, бебе е супер, здраво, право, уживкај.
ne e dozvoleno analgin, no chim togash nishto nemalo sega pa ich. a moze i mislele spazmex a rekle analgin..
И јас знам дека аналгин не смее, од др.Јулија во соба за доење и од гинекологот што ме пораѓаше, а и педијатрите. Мене за мигрената ми дозволија исклучиво ибупрофен, до 1200 мг во 24 часа.
Освен парацетамол не сум се напила друго ништо. И тоа ептен во неизбежни ситуации кога сум морала, т.е. кога ептен сум имала главоболка. Како што пишаа погоре : веројатно од различни книги учат некој доктори. Навистина е така. Напиј се парацетамол и не експериментирај со други лекарства.
E napij se. Ama koga ne pomaga, imas bolka do poluduvanje a mora da funkcioniras ke se napies i drugo sto ti dozvolile. Zatoa najubavo doktor sto ke dozvoli toa.
Се согласувам. Сепак треба пред зимање на било каков лек во текот на бременоста,па и за време на доење да си се консултира со лекар. Но, најубаво е мислење од најмалце 2јца доктори зашто не секогаш се во право. Сепак секој си знае како и што да направи. Јас лично не експериментирам со апчиња. Од неколку доктори ми е потврдено дека парацетамол како и во бременост и за време доење дека нее опасен и така терам. За други лекарства не сум компетентна.
Sum probala ne pomaga. Cel zivot imam problemi so glavobolka, a vo bremenostite uste pocesta i poizrazena. Znaci do povrakjanje od bolka. Nemam sekogas opcija da si legnam i da odmaram pa moram da se napijam nesto sto ke mi pomogne
@wannaBeMomma ќе се повторам по трет пат, ама си пробала ли ибупрофен? И моите мигрени се такви, штом почувствувам дека ме фаќа веднаш пијам 400 мг и некогаш веднаш ја запира болката. Мене па од аналгин никогаш не ми поминувала мигрената.
Сум испуштила да напишам дека аналгин, вентор и кетонал се строго забранети за трудници и доилки, ова се однесуваше на останатите пациенти. При бременост и доење, како што сте напишале погоре, само парацетамол и ибупрофен.
Аналгинот во многу земји оди само на рецепта, а во некои земји дури и е забранет во продажба, како САД, Шведска, Франција, Австралија...
Пред недела дена, имав јаки болки, гинекологот ми рече смееш аналгин спазмекс не, интернист пак ми препиша спазмекс , рече дека смеам и пиев 3 дена од што стварно морав. За аналгинот ми беше шубе и не се напив.