не знам каj нас дали има, тука во Германија се продаваат влошки од материјал, што се перат во машина или на рака, ем природно кожата дише, ем ефтино зошто не мораш да купуваш на секое. има памучни ама најдобри се едни со волна и свила, имам пишувано, мене со нив дури ми заздрави рана што претходно кога само ги луфитрав градите никако неќеше да помине.. јас имам 4 пара и ги менувам, ретко да ми притреба имам во ташна од тие за една употреба секогаш екстра (не за друго ми се случило да ми падне и сл.)
Majka 5150 kako podatok ne znaci nisto, bitno e kolku deteto kacuva mesecno, koja mu e rodilnata i otpusnata tezina... Kako i da e stom velis napreduva dobro togas znaci si cica ubavo, ama sepak za da se osiguras najdobro e da go izmerite i sega i da vidite kolku naprednalo za ovie 2 nedeli. Mokrite peleni moras da gi sledis bidejki na zeskovo vreme toa e prviot znak za dehidratacija. Za molzenjeto ti kazav, ne treba da ti bide reper za toa dali imas mleko ili ne i edna kapka da nemozes da izmolzis pak ne znaci deka nemas mleko.
Мајки ве молам за помош. Оваа недела имавме најголем напредок со цицање, а кај мене млекото многу надојде. До вчера, освен цицање, одмолзував и по 100-120 мл млеко. Вчера многу непријатна ситуација ме избезуми, се тресев од што бев нервозна, не можев да се исконтролирам. Млекото ми се намали, едвај успеав да измолзам 20-30 мл ноќеска и утрово. Дали е ова од стресот? Дали можам да се повратам, да го вратам млекото? Што да правам? Ве молам за совети и позитивна мисла.
Да, млекото не се губи ако го стимулираш. Знам дњка не може секогаш, ама гледај да си спокојна. Нека не постои нешто што толку ќе те изнервира. Бебуш е најбитен.
Синчето мое е скоро 11 месеци и уште цица не повеќе од 10 минути. Прати само дали за тоа време голта убаво. И се разбира следи попни пелени. Ако ти е мисла однеси ги на мерење да видите и напредок.
Ако цицаат активно значи јадат, примети дали цело време влечат и голтаат. Секако мораш да мериш, можеш и дома на кујнска вага, јас во лазањера го пикав мојов Мојов толку мал по 40тина минути цицаше, цицни, одмори, дремни
Имаше напредок во понеделникот ги меревме , за една недела по 200 гр качија . Туку се мислам не сум упорна со доењето . Се некако ми се спие или да не ги заучувам во раце.
Супер сте. Како ќе растат ќе си добиваат уште на сила. Со две бебиња на цицање сигурно не ти е лесно, немој да се обвинуваш.
Толку мали не се "научуваат" во раце. Гушкај ги, нека ти спијат на гради. Нареди си перници да ти е удобно, намести се, па земи го едното или и двете, на меше на твоите гради. Непроценливо е чувството, а и блискоста што ја развивате.
Супер, колострумот е тоа, толку и му треба на бебе. Ставај го да цица редовно и ќе ти надојде убаво по некој ден.
Мами вчера испив литро од чајот за доилки и за еден час градите ми станаа болни и тврди и почнав да одмолзувам , млекце 30 мл од двете гради. Легнав да спијам ама едната града јако ме болеше и уште два пати одмолзував и сабајлево пак а болки ѕште имам во едната града а млекце пак малку.