Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. tekitiki123

tekitiki123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    203
    Мислам дека многу му е рано за скок во развој 3 недели е старо бебето. По препорака на педијатар давам мајчино па после наредно ад 60 мл па наредно мајчино па 30 мл... дневно гледам повеќе од 2 пати по 60 мл да не е и да е почесто на града...Беше падната на килажа затоа рекоа ад

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. tekitiki123

Се зачлени на:
    27 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    203
    После цицање 30 мл максимум да испие

3. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Претпоставував дека е малечко зашто сите така прават, цело време сакаат да цицаат. Штом пие максимум 30мл значи твоето млеко му е доволно. Пробувај со нов чај, овес, јогурт, сокови, вода и намалувај постепено со ад, 30мл, па неколку дена 20мл додека скроз не го исклучиш. Додека си полни пелени и си качува на килажа супер е. Ќе видиш на следен преглед.

На Kaetana, 0ли и tekitiki123 им се допаѓа ова.
  4. tekitiki123

Се зачлени на:
    27 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    203
    Не кака често се мачи кога му се кака и има гасови претподтавувам и грчеви. Кака по 2 пати само ама количински, си мочка цело време и на последен преглед беше качена 200 грама за 1 недела. Фала на советите ќе применам :l:

5. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Супер си е бебенцето, да ти е живо и здраво :l:

На tekitiki123 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.245
    Допаѓања:
    19.028
    На моите "проблеми"со доење им нема крај :D Пораѓајот ми беше песна наспрема доењето...уште 3 би родила утре :D

Кажувајте чаре:Деснава града ми ја одбива скроз ми е мека пресушена стискам едвај да прокапува нешто. Ставам бебе влече вришти влече вришти.
    Од левата си цица супер, активно, голта се е ок. И сега таа ми е дупло поголема од другава. Што да правам како да ги израмнам;(

И да, во левата од која што цица имам болка на цела лева страна од пазувите надоле ми е страв пак да не е запушен канал си го видов господ ;(

7. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.898
    Допаѓања:
    34.102
    Изгледа се периоди кај децата, одбивање на едната града.Мојата исто ја одбиваше едната града.Пошто лежечки ја доев се вртев јас ама гледав неа да не и ја менам страната да мисли дека си ја цица омилената града или заедно се вртевме ама пак да лежеше на истата страна да мисли дека и е омилената града .Исто ќе ја ставев на перничка да биде повисоко и и давава од градата што ја одбива.Така некако успеваше.Ако таа лежи на десно гледав секако да биде десно за да не осети.Пробај може и кај вас ќе успее:)

На K7M10J, Kaetana, 0ли и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.245
    Допаѓања:
    19.028
    Во едно доење ги пробувам сите позиции и стандардната лулка и таа топка што е кога од страна и јас легната до него и над него :Dама баш никако не сака. Исто и јас со перница за доење сум и јас се вртам према него не го поместувам.
    Секако ќе пробувам
    Прашањето ми е дали треба да се одмолзувам за левава да се намали што да и оравам не знам. Може ли хиперлактација на левава да си направам дека само од таа цица?

Може глупи прашања ама поима немам(facepalm)

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.898
    Допаѓања:
    34.102
    Мора да се одмолзуваш штом не може да ти ја исцица.Може да си направиш проблем.Сигурно те боли таа града:^) Колку можеш толку одмолзи колку да не те боли ако можеш целосно супер . Хиперлактација од молзење не верувам дека ќе си направиш.Секако бебето не ја цица и не ја стимулира.Пробај одмолзи дел па понуди на бебе пак града може ќе сака:)
    Складирај си млекце кога ќе почнете дохрана ќе ви треба ако имаш повеќе:)

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.245
    Допаѓања:
    19.028
    Јас имам болки во таа што ја цица и штп некогаш после подој ја одмолзувам-левата.
    Во таа што не ја цица-десната немам болки стискам ништо не ни тече :?: пробувам под туш со пумпа ама јок.
    А левата ми е ×2 од десната и не знам како и дали воопшто би се испразниле...

Значи со таа што не ја цица ми е како пред трудна да останам таа големина :?:

11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А да пробаш да го прелажеш да го ставиш на десна града, ама нe во редовна позиција, туку "превртено". Види доле фудбал холд.
    Screenshot_2020-10-20-07-59-05-930_com.android.chrome.jpg

12. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.245
    Допаѓања:
    19.028
    И таа ја пробав.
    Имам баш една книга со слики за доење и мислам се испробав :D

Оно ќе фати не дека не фаќа ама не знам дали е возможно млеко да снемала многу се нервира вришти прета со рачиња.|( Ниту ме пецка ниту натежнува ниту капе нема нигде тврдо/грутки како другава :?:

13. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.898
    Допаѓања:
    34.102
    Малку е комплициран проблемот со десната може уште не ти е воспоставена и лактација.За овој проблем не сум компетентна , може подобро е да и пишеш на Kaetana пм па таму да ти објасни подетално:) или да отидеш кај некој колсултант за доење ако има таков во мк да ти ги види градите и да ти каже.

Има многу жени што доат само од една града и детето напредува супер немој да се плашиш од тој аспект ако доеш само од едната града:)Ама ти посакувам да се среди и десната града(fingers)

На Kaetana и Milkiway им се допаѓа ова.
  14. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Немам проблеми, баш напртив ми надојде млеко, а бебе е напреднато во килажа...поентата е да цица активно, за да се засити. Секако не ја оставам гладна, само треба да се разликува глад од желба за гушкање и блискост со мајката...

15. BeLLaDona23

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Не се секирај ќе ја засака и другата града. Кога е погладна пробувај првин на таа, исто со пумпа испумпувај по малце за да ти се отворат каналите. Кај мене цела недела не можеше да ја фати левата, сега па таа и е омилена и се здосади десната:D Колку повеќе цица и измолзуваш на таа града, толку повеќе млеко ќе ти доаѓа. Само полека и постепено ќе си се активира (fingers)

16. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Млекото не доаѓа еднаш засекогаш, треба да се одржува, а тоа се постигнува со одговарање на секое барање града- со града, а не со гушкање.
    Краток е тој период, нема секогаш само да бара цицање, после ќе ми бидат и други работи поинтересни.

На Annath, Kaetana и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  17. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.878
    Допаѓања:
    18.747
    Со ставање на бебето на града, освен тоа што механички се поттикнува создавање на млекото со цицање односно влечење, во исто време се стимулираат хормоните одговорни за создавање на млеко.
    Не е само пумпај и магично ке имаш млеко, барем не за сите мајки е соодветен овој совет.

На eta, Annath, Kaetana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.245
    Допаѓања:
    19.028
    Баш читав дека повеќе ја сакаат левата. Имало подобра циркулација и тек на каналите на левата града. Бар кај мене беше така јас имав проблем со десната затнати канали грутки итн и на крај секна :?: ја одмолзувам стискам ама нема ништо ај ќе и дадам некој ден време.
    Стварно чудно нити ме боли нити пецка ни натежнува.
    Можно ли е млеко да секне од една кога од другава активмо молзам и цица? |(

На BeLLaDona23 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. BeLLaDona23

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Секако дека ја ставам на града, фала Богу почна и да цица, кај мене беше и друг проблем имаше жолтица. Нигде не кажав да не се става на града само да се пумпа магично, туку да не се остава да спие на града туку да цуца активно

20. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Верувај дека не секнало. Јас би рекла да ја понудиш веднаш откако ќе се нацица на првата. Секогаш понуди ја и оваа што ја нејќе.

Инаку имам искуство со релактација после 14 дена. Немаше цицано точно 14, поради болнички зафаг, па пак продолжи.
    Најдобро ако можеш да ја одржуваш лактацијата на другата зашто премногу е малецко бебето за да сфати дека дефинитивно не ја сака :) Со прелажување и финти ќе успееш.

На Kaetana, 0ли, MilaSs12 и 1 друга личност им се допаѓа ова.