Исто смее не сака од десната, а со пумпа едвај 5 мл извлеков ни полузаспана предходно ми се стврднување молзев по 70 мл од нејзе сега се разочарав пишти штом ја ставам а и ептен ми е мала
Исто и на консултации бев па вака стави го така стави го викам џабе кога вришти. Жива вода сме и двајцата. До сега со доењево освен борба никако не се поврзавме со бебуш. Кога не се доиме се сакаме се галиме а дојде времето...
На колку саата цицаат вашите бебина? Нс 18 напрајвме 4 месеци и буквално преку ноќ се смена детето.. Го минавме 3 скок и почна да загледува повеќе, да разбира да фаќа со рацете па дури и цицањето по 3 4 сата не бара ја нз веќе и во 4 ќе влезиме скок.. Го ставам на цицка пишти неќе.. А иначе беше голем цицач и на саат сат и пол ди бара.. Сега преку ноќ како станавѓе како почна да фаќа да допира со раце цицаше во 8 и до 11 нд бара го нудев неќе.. Дали е можно до толку да промени п дури и во цицање
Кај нас е обратно.. Ама јс го ставав многу и бев упорна и ја фти.. Смени положба нозете наназад да му се а глават до градата па д му е позицијата иста како да е на та град што ја сака
Си ги пиеш витамините од бременост? Јас премама дуо ги терам и понатаму. Гледам се имаат од витамини. Друго преку храна гледам да внесам...
И јас пиев во бременост премама ама не продолжив,уште 5-6 ми имаа останато. Тогаш од нив пак ке земам. И омегата ја пиеш исто? @Milkiway
Да си ги пијам. Стои дека може пред да останеш трудна за трудници и за доилки. Ама имаш и за доилки специјални не знам како им беше името еднаш @Jana20 мислам ги пиша нешто беа со Breastfeeding...
Pregnacare breastfeeding. Педијатарот ми рече до 6 месеци да ги пијам, еве го привршувам последното пакување, па ќе си продолжам сега зимата со ц витамин.
Да пробаш да го ставиш на таа града ама и плус некоја капка со шприц да му ставаш без да ка тргаш брадавката колку да му дојде млекце и да го подлазеш؛ Нз дали ќе е успешно ама мене ми успеа а претХодно ич неќеше да фати па сега цица؛ Така единствено да направиш стимулација
не за жал ништо почнав со пумпа па ја стимулирам и таа. Појавува по некоја капка се надевам ќе почне повеќе. Повеќе од 5м бебе не седи одма вришти а и грчеви не фатија и уште потешко е
Дете на ексклузивно доење, кога сака колку сака. Супер напредува, ама ми повраќа после секое доење и чим поврати одма пак бара града. Педијатар советува да пробам да има размак бар 3 часа од подој. Невозможно. И грчеви има и утеха бара во цицање. Како да постапам, не се снаоѓам со доењево, повраќањето па уште и доење по распоред.
Исто скрос сме, водени нон стоп, само се пресоблакаме. Матичната не се замара баш...за нив само температура ако имаш или не дај Боже треба да се јавиш на лекар...Почнав да се помирувам дека е фаза. Ме радува што ми се збуцна детето
Пресоблекување, перње нон стоп. На колку време цица? Моево мислам се прејадува, ваљда не е рефлукс. И навечер некогаш станува на 2 часа некогаш на 3-4. Не можам на доено дете распоред да му правам, не па баш сега на 1 месец старост. Мојов педијатар само рече здраво дете повраќа, јас ваква цела
Па еве сега моментално што се случува..цицаше пред дваесетина минути, заспа, го кренав поврати. Се држевме, заспа. Го легнав пред 2 минути во количка. Еве го се разбуди пак...И вака до 12- 1 ќе праи
Очигледно со повраќањето и бљуцкањето сите имаме мака؛ Ја дрзам пола саат исправена вришти се витка, ќе здригне 2- 3 пати и ќе ја легнам и ќе поврати؛ Не знам до кога вака ама нема спиење од што ми е страв
Ова Станка ти кажа? Теоријата е дека помалку ќе голта на празно ако има ред и помалку грчеви. Нит ја ждригам, нит ми бљуцка.Си пробала?