Можеш, јас не јадев три месеци а синко имаше грчеви. Кога ке среди стомачето, почнав да јадам се без никакви проблеми.
Некои викаат нема врска, некои има. Јас еднаш си седнав, поштено се најадов тавче гравче и вечерта го искинаа грчеви. Сега не ризикувам Пробав едно залче само, да ми пројде меракот.
Ve citam i se tesham, a i se nerviram. Bebuso od najgolem cicac na svetot ( posle kitot ) stana mrza ne videna. Ne fati termin za skok plus afti , pa se povtorija aftite. Cicase na 1.5 saat kako navien . Spie- ne spie on si stanuva i cica. Imasenperiod od 5 porucek do 10 vecerta samo na cice. Sega ...uzas. edvaj na 3-4 saati ke cicne po 5 minuti i toa ubeduvanje i ubeduvanje vo lezecka pozicija. Ne daj Boze da ne sum do nego ke rika ke place ama ne cica od kako ke se rasoni. Maki macime. Strav mi e da ne se odbie. Aj sto ke se odbie tuku i na kilaza da ne padne. So teski maki odlozuvam ad. Se odmolzuvam pa so lazicka davam ama do koga vaka .... Ako nekoj ima sovet super ako ne ja da si se pozalam
Мајки, порано знам имаше ваква дискусија, ама сега пак ми текна. Какви стикови/антипреспиранти користите? Сакам без алуминиум некој, досега 2 год користам на форевер алое и мн сум задоволна и долго трае, ама реков да видам некоја поевтина варијанта дали има. Лидера крем не сакам, некој рексона или дав не велевте дека има без алуминиум?
Јас користам на Нивеа рол он има и антипреспиранти од истото без алуминиум 100на денари е одприлика во Рептил и Веро ги имаш 100%
Здраво мајки , Со бебушот правиме 4 месеци сега и е само на мајчино млеко. Последниве 3-4 дена како да обива да цица во некои периоди од денот ( не цело време значи повеќето време нормално си цица), а плаче како да е гладна. Денес добив , и иако цел ден нормално цицаше , вечерва откако пробав да и дадам да цица, повторно одби и почна да плаче, ама никад до сега така не ми плачела (како да е гладна а да не сака да цица). На крај некако се натеравме да јадеме ама едвај и си заспа одма после тоа ... што се однеаува на млеко фала богу имам, и дека е слабо не верувам бидејки никад не и требало многу да цица а да се најаде , а си е буцка машала . Е сега прочитав дека за време циклус се менува вкусот на млекото . Дали може да споделите искуства зошто стварно не ми плачела никад до сега така, незнам од што друго би можело да биде. Фала од напред
Малата ноќе ми се будеше 3-4 пати, ноќва се разбуди само еднаш ја доев. Има 2++ месеци, нели е ова малку, дали ако продолжи вака да ја будам да јаде барем уште еднаш?
Изгледа тоа ќе да е ... откако постирав погрешка наидов на тема за скок во развој( не ни знаев дека такво нешто постои) ... и според тоа што сум ненаспана последниве неколку дена пошто на секој саат се буди да цица , тоа е . Камен ми падна од срце , вчера косата ми ја крена незнаев што и е , пошто обично си е злато дете .
Скокот е, мојот исто правеше, барав тука совети. Знаеше да упали шетање низ соба додека цица. И да цица во темно и тивко, никаков надворешен стимул да нема. Овој период најмногу мајки даваат ад непотребно. Не се сомневај во себе, нема логика така наеднаш да ти се намали млекото. Инаку кога имаш добиено може поспоро да му тече на бебуш па да се нервира, ама ова е мислам скокот. Сѐ го интересира повеќе од цицање. Мојов од тој скок навака кога цица никој не смее збор да каже, одма се врти да не пропушти нешто
, ти верувам . Еве ја мојава денес си спие уште само за цицање се буди и продолжува ко вчера ништо да не било . Ај старите мои викат златни се додека се мали , викат кога ќе пораснат ќе ги бараме овие времиња назад .
И мојата често се буди по еднаш навечер. Прашав педијатар рече спиј си и немај гајле, ќе си надокнади преку ден. Само внимавај на градите, мене ми се направи мастит од тоа што не цица по 7 саати навечер. Сега се будам да се измолзам ако се успие..
Мајки поради примање на антибиотик 10 дена не смеам да го дојам бебето. На колку време треба да се измолзувам и треба ли целосно да ги измолзувам градите
Почнав да пијам сума ед и ме тестираа за ковид и чекам резултати и ми рече додека го пијам антибиотик от да не му давам да цица да са одмолзувам и да го фрлам