Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    474
    Дали смеам да јадам тавче гравче додека бебето цица?

2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Па ако нема јаки грчеви пробај малку. Јас уште се немам осудено, а ми се плаче за тавче гравче :D

На Bilbilce му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.878
    Допаѓања:
    18.746
    Можеш, јас не јадев три месеци а синко имаше грчеви. Кога ке среди стомачето, почнав да јадам се без никакви проблеми.

4. GolemaMala

GolemaMala Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2020
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    788
    Некои викаат нема врска, некои има. Јас еднаш си седнав, поштено се најадов тавче гравче и вечерта го искинаа грчеви. Сега не ризикувам :| Пробав едно залче само, да ми пројде меракот.

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ivyano

Ivyano Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    143
    Ve citam i se tesham, a i se nerviram. Bebuso od najgolem cicac na svetot ( posle kitot :) ) stana mrza ne videna. Ne fati termin za skok plus afti , pa se povtorija aftite. Cicase na 1.5 saat kako navien . Spie- ne spie on si stanuva i cica. Imasenperiod od 5 porucek do 10 vecerta samo na cice. Sega ...uzas. edvaj na 3-4 saati ke cicne po 5 minuti i toa ubeduvanje i ubeduvanje vo lezecka pozicija. Ne daj Boze da ne sum do nego ke rika ke place ama ne cica od kako ke se rasoni. Maki macime. Strav mi e da ne se odbie. Aj sto ke se odbie tuku i na kilaza da ne padne. So teski maki odlozuvam ad. Se odmolzuvam pa so lazicka davam ama do koga vaka ....
    Ako nekoj ima sovet super ako ne ja da si se pozalam :)

6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Колкаво е бебето?

7. Ivyano

Ivyano Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    143
    Nepolni 4 . Koregirani 2

8. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Мајки, порано знам имаше ваква дискусија, ама сега пак ми текна. Какви стикови/антипреспиранти користите? Сакам без алуминиум некој, досега 2 год користам на форевер алое и мн сум задоволна и долго трае, ама реков да видам некоја поевтина варијанта дали има. Лидера крем не сакам, некој рексона или дав не велевте дека има без алуминиум?

На babyboy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Јас користам на Нивеа рол он има и антипреспиранти од истото без алуминиум 100на денари е одприлика во Рептил и Веро ги имаш 100%

10. Darksoul

Darksoul Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2020
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    13
    Здраво мајки ,
    Со бебушот правиме 4 месеци сега и е само на мајчино млеко. Последниве 3-4 дена како да обива да цица во некои периоди од денот ( не цело време значи повеќето време нормално си цица), а плаче како да е гладна. Денес добив , и иако цел ден нормално цицаше , вечерва откако пробав да и дадам да цица, повторно одби и почна да плаче, ама никад до сега така не ми плачела (како да е гладна а да не сака да цица). На крај некако се натеравме да јадеме ама едвај и си заспа одма после тоа ... што се однеаува на млеко фала богу имам, и дека е слабо не верувам бидејки никад не и требало многу да цица а да се најаде , а си е буцка машала . Е сега прочитав дека за време циклус се менува вкусот на млекото . Дали може да споделите искуства зошто стварно не ми плачела никад до сега така, незнам од што друго би можело да биде.
    Фала од напред :)

11. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.887
    Да не е скок во развој?

12. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.887
    Малата ноќе ми се будеше 3-4 пати, ноќва се разбуди само еднаш ја доев. Има 2++ месеци, нели е ова малку, дали ако продолжи вака да ја будам да јаде барем уште еднаш?

На K7M10J му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Darksoul

Darksoul Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2020
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    13
    Изгледа тоа ќе да е :D... откако постирав погрешка наидов на тема за скок во развој( не ни знаев дека такво нешто постои) ... и според тоа што сум ненаспана последниве неколку дена пошто на секој саат се буди да цица , тоа е . Камен ми падна од срце :D, вчера косата ми ја крена незнаев што и е , пошто обично си е злато дете .

14. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.563
    Скокот е, мојот исто правеше, барав тука совети. Знаеше да упали шетање низ соба додека цица. И да цица во темно и тивко, никаков надворешен стимул да нема. Овој период најмногу мајки даваат ад непотребно. Не се сомневај во себе, нема логика така наеднаш да ти се намали млекото. Инаку кога имаш добиено може поспоро да му тече на бебуш па да се нервира, ама ова е мислам скокот. Сѐ го интересира повеќе од цицање. Мојов од тој скок навака кога цица никој не смее збор да каже, одма се врти да не пропушти нешто :devil:

На K7M10J и Ivyano им се допаѓа ова.
  15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Јас никогаш не го будев особено не навечер ако е добра со килажа немаш потреба да будиш

На MinnaAnne и SkarletOHara им се допаѓа ова.
  16. Darksoul

Darksoul Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2020
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    13
    :D:D:D, ти верувам . Еве ја мојава денес си спие уште само за цицање се буди и продолжува ко вчера ништо да не било . Ај старите мои викат златни се додека се мали :inlove::inlove:, викат кога ќе пораснат ќе ги бараме овие времиња назад :D.

На K7M10J и Cherry333 им се допаѓа ова.
  17. MinnaAnne

MinnaAnne Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    778
    И мојата често се буди по еднаш навечер. Прашав педијатар рече спиј си и немај гајле, ќе си надокнади преку ден. Само внимавај на градите, мене ми се направи мастит од тоа што не цица по 7 саати навечер. Сега се будам да се измолзам ако се успие..

На SkarletOHara му/ѝ се допаѓа ова.
  18. EmiliEmili

EmiliEmili Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2016
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    442
    Мајки поради примање на антибиотик 10 дена не смеам да го дојам бебето. На колку време треба да се измолзувам и треба ли целосно да ги измолзувам градите

19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Нели може да ти дадат антибиотик кој оди со доење?

20. EmiliEmili

EmiliEmili Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2016
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    442
    Почнав да пијам сума ед и ме тестираа за ковид и чекам резултати и ми рече додека го пијам антибиотик от да не му давам да цица да са одмолзувам и да го фрлам