Ај помош. Што е разлика помеѓу С и М големина силиконски брадавици? И дали ја намалуваат болката? За роа најмногу ми требаат. Јас уште се немам породено, а имам болни и осетливи брадавици, ми имаат малку распукано па морам да се мачкам, па можам да замислам што ќе биде кога ќе дојде време за доење. Не знам ни колку е нормално непородена да ми се случува тоа, а градите не ми се ич отечени. Ми препорачаа на NUK ама не можам да ги најдам. Совет за други добри? И каде да најдам, немам веќе сила да барам.
Kade ke se poragas? Ako si vo privatnite ke ti dadat tamu da probas pa ke znaes sto kako okolu velicinata. Osetlivi se bradavicite pred poragaj ama toa ne znaci deka doenjeto ke bide bolno ne pravi stravovi pred vreme. Ke se namestite ubavo so bebka i super ke vi bide
Иста бев како тебе лично ми помогнаа силиконските на почетокот во болница ми ги дадоа не сакав без нив. После дома без нив доев т.е. ќе почнев па ќе ги вадев. Како што ти пиша срна ако се пораѓаш вп приватниве не зимај сега ќе видиш таму величина ако си за државна земи си кои се поевтини. Ја на медела земав ама мислам не мора толку скапи. Да не пробав не верувам величина дека ќе знаев види по гугл мора да има нешто да се измери некој начин да одредиш
1 недела цицаше како што треба, без бунење, во раце.. Сеа 3ти ден како пак се водат војни . Имам чуство дека ќерка ми мисли дека градите ми имаат должина 3м. ротираат 360 степени и нема потреба да ги шмука сами ќе и стојат во устичката. Еден подој вака ни изгледа Бебе си лежи на грб и чека цице, јас висната над неа, со една рака држам цицката, со друга се потпирам да не паднам врз неа. Се врти де лево, де десно, разгледува, се воодушевува на се живо низ соба, со едното раче ме мава по лице, другото ноктињата забодени во цицката, со ноџињата ме клоца со целата сила.. и откако ќе се најаде, ми стиснува градата со жлебинките и влече .
Ова како јас да сум го напишала, кај моето е ново плус ќе повлече два-три пати и се трга почнува да гука и да си ја шмука раката.Ќе и ја тргнам и ќе и го дадам цицето , а таа пак ја бута раката.Слатка е стварно. Знам и се смеев на @Alishan30 кога нејната така правеше, ама сега се нервирам кога треба да одам некаде , а таа си цица раче.Инаку е заљубена во лустерите по дома само им се смешка и им гука.
Ај да прашам во оваа тема поактивна е и сигурно имате искуства електрична пумпа за гради или рачна...? Ако е ел. планирам од лококроко на кикабо, а рачна на чико Врши ли повеќе работа ако е електрична??
Аа и мојата шмука рачиња и бутката прстињата во устата до цицката. И не смеам да гледам во неа, оти ако примети ми се смешка од увце до увце. А највеќе гука кога успивам, јас си лулам еден саат, а таа писка, колку ја глас држи
I ja zemav medela doma se na se 3 pati gi staiv bebe ne gi sakase bez dekstroza Inace ja sum ciclesta ama pak S zemav poso S i vo bolnica mi dadoa
Denes i moevo bebe ne znae kaj tera so cicanjevo ne znam sto i e. Pocna na 2 saati da bara vikam aj ok toplo e, ke se namestime ko stalno gleda levo desno pa pusta cicka vika pa pak ke fati pa menjame poza pa pak isto. Pa aj malce u race ke ja vidam zagledana u nesto...ednas bese bel zid pa ke sednam da gleda nataka pa da vlece. Na kraj ja se sekiram taa dali se nacicala digni ja ke se izzdriga i posle ke mi bljucne i ke pocne da se smee najslatko na svet i edvaj cekas se ova da prais za pak da se smee taka
Еееј повремено исто прави, вентилатор не и е рамен, сеуште ја дојам во пригушена светлина и во спална, за надвор не ни размислувам кога е период за цицањесреќа па јади каши па така надокнадуваме при излегување. Недај боже комшијата да се искашла надвор, веднаш срипува да види што се случува Медени се бре, и многу слатки. Гушки до вас
E ова како јас со мојата.Значи цицаа,цицаа..па и текне да престане и разгледува околина,се смее на глас,гука нешто,па пак почне да цица...па пак разгледување..и така во круг.Кога немам работа ајде и мене ми е забавно,ама кога се брзам или треба да одам некаде уффф Ама души наши си ги сакаме секакви
Не ви пишав за оваа направија “Школки за гради” ги купив по препорака и стварно ми се најдоа да ви кажам право. Кога сум по дома и со воспалени брадавици ги ставам тие со дупчињата и ланолин и терам. Не ме убиваат и не ги чуствувам тоа што се полни во нив вадам истурам и мијам враќам пак. Малку да ве насмеам и кажувам на сестра ми си нарачав школки за гради и стигаат и ми вика Ариел ти стигнаа школките. Си ги замислила баш како школки хахаха
Ова е доста глупо прашање ама се направи дилема прееска. Вака сега јас колку што знам измолзеното млеко не треба да се меша. А колешка ми вика јас цел ден што се измолзувам собирам во едно шишенце. И се надоврзува ми вика по мојава логика тие што замрзнувале млеко во милион кеси ли ќе замрзнувале и одмрзнувале по 50-60мл. И сега се меша или не се меша?
Епа се зависи од бебе ја без нив немаше воопшто во болница да го ставам на града спасија колку толку да се дои малце ...
Се меша, ама мора да е иста температура.Само од денес молзено.Јас кога се одмолзував на почетокот, правев вака.Земав се молзев и шишето со молзеното го ставав во ќеса во фрижидер, потоа наредното остануваше во др шише во фрижидерот и после неколку саати го претурав во ќесата откако ќе се изладеше со иста температура.Кога ќе ја наполнев кесата ставав во замрзнувач и пишував дата.
Ova demek mesto pamucnoto da upiva go sobira? Ne protekuva? Jas sinoka pak na strana sum zaspala sabajle carsafot lom od taa strana od pritisok, dzabe vloska dzabe se