Добро си е напредната. Има ли грчеви бебето, плаче ли? Имаш чај на хип, хумана, на алкалоид лакта микс.
Bebceto imase grcevi i otkako i go dadov probiotikov se podsredi. Sega pomalku ima grcevi. A za cajot zosto bi go zemala sega koga imam mleko? Toa ne mi e jasno
Уствари мн логично Денски еднаш дремнав со овие ама не знам како беше, а ноќе не сум спиела...Инаку за денски се топ ја овие ги користам, а навечер ставам беби дол и влошка уште не ми дојде да спијам со овие. Јас реално и немам толку мн млеко како на почетокот ама ако не ставам ништо имам кругче обавезно. Имаат гумен (силоконски) дел со дупче во кој влегува градата и таму си капе. Предниот е пластичен и тој не те допира уствари...
Женски на малово му се праве белко на муцето од млекцето , мислев соор или кандида ќе е ама му се чисте па пак се праве на подој еве два три дена така . Денеска и мене брадавиците како да ме чешаат , ќе да е кандида некоа или и ко црвенко му иде муцето коа ќе се прочисте белкото . Што да земам или мора на док , ич не ми се оде , хаос е таму
Пред да го ставам во замрзнувач мора да се излади во обичниот фрижидер? Оти јас директ во замрзнувач ставав. Да го фрлам?
Мајки, дали за време на циклус имате помалку млеко ? плус и бебево се лути кога цица, ја пушта градата и вришти
Не е грешка ако го измолзиш и одма ако го замрзниш.Ние зборевме за неколку молзења во денот дали се мешаат.
0Мене ќе ме полуди ќерка ми со цицањто, цел ден не сака да фати да цица. Плаче вреска, цел ден е поспана, ќе дремне пола саат, станува пак врескање, пак трла очиња, и пак се презаспиваме. Ни од шише сака, ни од цицка, се плашам топло е, да не ми дехидрира.
Бебе има 6дена, само на доење сме. Цица на сат ипол-два, само од една града, после наредно од друга. Само навечер одмолзувам малце колку да ми се намали тежината. Прашањето ми е дали да ја одмолзувам редовно таа што не ја цица, или да оставам вака?
Poso si na pocetok molzi ako ti tezi inace ne moras. Moeto e skoro 2 meseci i sekoj podoj od edna cica samo, sledniot od drugata
Мајки медицински јаглен смеам да пијам додека дојам, така? Изгледа ме фати стомачен вирус, имам дијареа, гадење, нагони за повраќање... Се напив пробиотик, друго што смеам?
За јаглен нез , не сум земала до сега. Електролити да видиш некои ( па и на хипп сокчињата орс што се , ја со ќерка ми заедно си пиев ) , лесна храна и течности освежувај се , пошто и доиш да не омалаксаш мн . И јас бев исто само без дијареа , ја нагони цело време имав гадење мн , плус и повраќав . 2-3 дена трае , со лесно .
Женски на прва контрола бебуш 1 недела намалил со килажа, до колку е прифатливо? Сега цица и давам дохрана по препорака од педијатар и срце ме стега што не ми надоаѓа млеко молзам макс 30мл од една града
не гледај колку молзиш , бебе колку што може да исцица , пумпа неможе да измолзе . Стимулирај најважно е тоа ставај го на града често не гледај на саат ,туку кога сака и колку сака и на 15м да е. Почетокот е таков , ако е малку паднат мој совет не давај Ад , активирај се остави се др , само ти и бебе и доење . Види за една недела килажа , ако паѓа уште , тогаш Ад ама не со шише . Пиј мн течности , јади овес , јогурт , сок од јаболки , чај за доилки , одмарај се ќе се нормализира , само да влезите во шема
150 г е спуштен од раѓање до сега, од болница е 50г Притоа скоро секоја пелена му е со каки со нормална боја