Сега видов дека си ме цитирала. Скоро на форумов имаше некоја членка објаснето, инаку и јас немав поим. Сите ги употребуваат плусевите (барем јас имам таков впечаток).
Веројатно е нешто многу ново. Јас го немав сретнато до пред некое време, а две деца израснав на форумов
Добро што не им текне да напишат 37 недели кој ќе бара дигитрон да смета колку месеци е бебето. Ние со поголемите деца заостанати сме малку.
Тие за скоковите кажуваат недели заради апликацијата.Ама замисли во совети. Ами луѓе сме ќе се разбетеме некако со дигитрон или со прсти ќе се снајдеме.
Jas sum so mala beba pa koa ke vidam 68 nedeli e deteto sum... A za pluscinjata mislev onaka se turale kolku ke ti se stisnat tolku....epten sme precizni upm
lele kazuvajte lek za gradive. se porodiv vo petokot, odednas tolku mnogu mi se napolnija gradite i grutki golemi mi se napravija. bebe cica, ama ne moze da iscica, se izmolzuvam so elektricna pumpica, ama i taa ne moze se da izvadi. se ispogorev so topla voda, nisto ne pomaga. ve molam kazuvajte spas
Рачно измолзување. Пробај со топол туш (не врела вода) и масажа со тврд сапун. Исто можеш и со мали шишиња наполнети со топла вода да ги ролаш по градите за масажа и да молзиш. Ставај истолчени листови од зелка, ќе ја тргаат топлината од градите.
Мамички,колку подои имаат вашите бебенца во денот и ноќта? Ние сме 8 + Уште на ексклузивно доење(цица кога сака и колку сака)И си ручкаме 3 оброци(доручек ручек вечера) Ноќе си цицаме 2 пати ,а кога е ненкав од запчињава и почесто.Инаку супер си се развива. Инфо ако може да не е премногу многу цицање и оброци ... Се извинувам за долгиот пост Искуства ако може,
Мамички имам прашање за вас што сте пиеле чаеви, капсули за доење.Моментално се борам за да добијам повеќе млеко па ме интетисира дали може нешто да смета доколку истовремено пијам повеќе чаеви ( пијам литар лакта микс и една две чаши на хип) и капсули за доење Лактил.Да не ми е премногу па да се излачува во млекото и да штети, односно дали можам се ова да го пијам истовремено?
Давај да цица кога сака и колку сака. До 1 година мајчино млеко е глвна храна. Супер што си јаде и цвеста храна ама нека си цица на барање.