Маж ми ме викаше цицка пред бебето: "еве ја цицката", "ја скрши цицката" (ова кога плачев понекад), "цицкоооо дојди, не сака цуцла"
Мене поголемата ќерка до лани ме викаше цицо, а не мамо Ќе си дојдев од работа а она окезена од 6ка до 6ка, ееее цицо дојде
Мајкички дали знете негде по Скопјево да се продава breastfeeding friendly облека? Никаде немам сретнато. Све за трудници ами за нас доилкиве?!
Mene mi kupija od waikiki pizami za doenje, se otkopcuva gorniot del. Vidi mozda ima i drugi raboti. Inace jas si teram so mojata obleka poso si se vrativ na kilaza. Generalno digni majca i toa e Problem mi e sto za leto iam cel ton fustani sto kaj sto mi se strukirani pa i pozadi e patentot ama koa gi kupuvav ne mislev na doenje
Е и мене ми е ова проблем. Еден тон преубави фустанчиња и ниедно не можам да носам во ниедно не можам да дојам, треба цело нагоре да го кренам а не сакам да и давам од шише да пие измолзено за ја да носам фустанче тоа само во ептен морални ситуации.
И јас вртам само неколку пошироки маици да може да ги кренам да дојам кога сме надвор. Секако најлесно е со нив а и повеќе кријат
Moeto vise i ne pie od sise ne go saka. Ednas morav da ja ostavam imase negde 2.5 meseci se namacile maz mi i svekrva mi da ja najadat edvaj 50ml ispila so aspirator fen peenje svasta. Piese na pocetokot nekolku pati na maz mi merak mu bese da i daval
Навредена е затоа што не цица. И синко пиеше од шише и потоа почна да одбива, се лутеше, навреден зошто му дале шише.
Јас првата ја имам и задоволна сум, практична е. да се надоврзам на муабетот погоре, мене мм ме вика “штеќер” бебе плаче, тој: “ајде на штеќееер”
Пиете ли некој витамини и суплементи додека доите и што?? Не суплементи за лактација, имам доволно, чисто за имунитет и енергија. Планирам нешто да земам па препорачајте...
Femibion 3. Уште на отпуст од болница ми кажаа да си ги земам. Јас имав уште од 2ката, па ги завршив прво нив (составот малку се разликува).
Јас пијам на прегнакер витамини за доилки. Мене ми препорача педијатарот до 6 месеци да ги пијам. Може и било кои витамини за трудници да се пијат.