Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Смее активен јаглен да се напијам?

2. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.375
    Смее :sun:

На Andrejaaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.324
    Допаѓања:
    33.660
    Смееш.

На Andrejaaaaaa и kostovaivana им се допаѓа ова.
  4. kostovaivana

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.375
    У исто време одговараме мами :rofl::rofl::rofl:

На IRBBB и Andrejaaaaaa им се допаѓа ова.
  5. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.324
    Допаѓања:
    33.660
    Договорени сме така :sun: :hug:

На kostovaivana му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Amy1

Amy1 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    19
    Ima i cisto grcko seme na good nature najdov ama nemozam da najdam kolku smee da se pie...

7. Chrysanthemum

Chrysanthemum Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2020
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    282
    1+++ ми е ќеркичката, на доење сме, но во последнава недела кога ја дојам во период од 18-21ч знае да одбива и почнува да плаче, вреска и црвенее. И така цел саат се вртиме во круг, јас се обидувам, таа си одбива.
    Денес се случи уште на почеток на доење, кога има највеќе млеко, ми се трга, се тегне и плаче, а млеко прска на сите страни.
    Некогаш ми прави и при крај на доење, па си помислив дека млеко снемува. Арно ама, одма пробав и со рачна пумпа, млеко си течеше.
    Еднаш од паника да не остане гладна и дадов ад, ама не сакам да ја користам таа опција постојано, затоа што имам млеко.
    Исто, пробав и да и дадам молзено млеко со шишенце од истиот ден, така го пие. Знам дека на вкусот на млекото може да влијае исхраната, затоа потенцирав дека и дадов млеко молзено од истиот ден, 2-3 саата претходно.

Некој со слично искуство да сподели нешто што превземал во ваков случај?

Гледам дека сме во близина на втор скок, па не знам дали има нешто врска и тоа. Не можам да најдам логична причина зошто одбива да цица.
    За една недела сме и на педијатар, па планирав да прашам и таму, да видам и нивно размислување.

8. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Moze.i smeta sto ti sprica pa se davi. Odmolzi go racno toa da ne sprica pa dadi i. Skokot si go prai svoeto,jas vo vtor isto maka imav nejkese vikase....probaj vo zatemneto, vo race so setanje, na podzaspano....i trpenie mnogu samo. Stom ti sprica ne ti treba ad

На Chrysanthemum му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Chrysanthemum

Chrysanthemum Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2020
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    282
    Мислам дека нема нешто што не пробав да направам, на крај ја дочекав да се измори, исклучив ламби и ја ставив да поцица малку. Одма си заспа.
    Се преморив на крај, ама тоа е. Се' за нашите бепчиња ♥️

10. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.622
    Допаѓања:
    1.455
    Мајки ние сме од вчера дома, 4ти ден сме.. Преку ден супер си цица и си спие, преку ноќ се мачиме плачејќи :sweat: .. јас синоќа немав доволно млеко па се мачевме , испив многу течности и на крај едвај си цицаше и заспа.. Може да ми препорачате што да земам за лактација барем да ми стои за резерва се додека не фатиме ред... фала ви мајки :l:

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    4 den toa uste ne znae kade e ne se nerviraj ke se sredi, ke nauci sto e den sto nok....jas piev laktamiks caj na alkaloid, jogurt i oves sekoe sabajle i bezalkoholno pivo i mnoguuuu voda 4-5litri vo den obavezno. Doduse prvite denovi i se potev mnogu moze i poveke da bese, a porodena pocetok na april ladno bese

12. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.345
    Допаѓања:
    28.356
    @sani99 течности пиј повеќе и бебушот ставај го повеќе нека цица нека стимулира.
    А од препарати пиев на почетокот чај за доилки на хипп сега се префрлив пијам капсули лактасен.Задоволна сум и од едното и од другото.А за плачењето не е доказ дека немаш доволно млеко,бебе е тоа само да плаче знае :)
    Може има грчеви,сака внимание…
    Ќе следиш дали и колку полни памперси и како напредува со килажата.

13. Amy1

Amy1 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    19
    Mene mi pomogna Caj od grcko seme i Lakta Miks na Good Nature

14. Slatkataa1

Slatkataa1 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2020
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Здраво мајки.
    Породена сум прет 2 дена првиот ден бебето цицаше нормално, но од нокеска од 1 часот не сум во можност да ја дојам бидејки ја префлија во друга просторија поради инфекција мора да прима антибиотици. Маж ми ке ми донесе електрична пумпа дури во 17:00часоот дали тоа може да е причина да снемам млеко?

15. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.324
    Допаѓања:
    33.660
    Не. Ама дотогаш измолзувај се рачно за да не ти се затнат каналите и да направиш мастит.

16. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Bi trebalo da ti ja donesat posle primanje terapija inaku pumpa ili racno ako osekas tezina vo gradite i se ke bide ok bez paniki

17. Lilijan7

Lilijan7 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2019
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    476
    На колку време цицаат вашите бебиња? Моето е 2 недели и последниве 3-4 дена некогаш бара и на 1 час да цица. Си мислам дека може немам доволно млеко и дека треба да почнам со дохрана. А вака полни пелени редовно.
    Исто ме интересира дали навечер задолжително ги будите за цицање на 3 часа или чекате да се разбудат сами?

18. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.324
    Допаѓања:
    33.660
    Можеби цица почесто ако е жедно. Штом полни пелени и напредува, не знам зошто би давала дохрана.

Син ми некои денови буквално виси на цицка цел ден, некои денови има 5-6 подои во текот на целиот ден. Јас навечер не го будам.

На Kaetana и Lilijan7 им се допаѓа ова.
  19. kostovaivana

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.375
    Барем уште една недела буди го на 2ипол часа па ако добро напредува со килажата можеш да зголемиш на 3 3ипол.
    А за цицањето, и мојата исто некогаш на саат некогаш на 3-4 цица. Колку често цицаат не е индикатор за дали имаш млеко. Ако напредува во тежина и полни пелени не гледам зошто би давала дохрана.

На Kaetana и Lilijan7 им се допаѓа ова.
  20. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Моето висеше само на цицка на почеток, ама буквално по цел ден.
    Нема правило на колку време цица, некогаш на 1,2,3часа, зависи. Не цица секогаш исто количина на млеко, па да гледаш на сат.
    Штом полни пелени редовно, значи не е гладно.Ако имаш млеко немој да даваш дохрана. Така може само да си направиш проблем со градите,да се полнат и да се направат грутки или мастит.
    Јас го будев на почеток на 2часа, дека многу мал и се успиваше многу сати. Сега на 2месеци не го будам, се буди сам 2-3пати.

На Lilijan7 му/ѝ се допаѓа ова.