Ти реплицирав најмногу затоа што си пишала да дава молзено ако нема. Сакав да појаснам дека не може да нема иако молзела. Се случувало да цица по 6 пати во рок од 2 часа и не снемало.
Веќе ти кажале да се одмолзуваш но ако и покрај тоа не сака да цица од таа града, пробај во оваа положба. Мене тука на форумов ме вака советуваа и стварно беше успешно.
Da dopolnam pozava e top ama za novorodence obavezno treba pernica za doenje ili pernica bilo kakva pod bebe...nie so ovaa pocnavme prvite 2-2.5 meseci samo vaka se doevme
Здраво мајки сакав да ве прашам дали пиете турско кафе и нес? Јас веќе 3 недели како сум породена и сеуште кафе се немам напијано, си мислам да не му смета на бебе бидејки сме на доење.
Јас само дента кога се породив не се напив (оти не знаев дека има), веќе од нареден ден си пијам по 2 кафиња дневно (турско, нес, еспресо) и досега немало никаков проблем кај бебе. Напиј се едно кафе и прати, ако видиш некакви промени (освен грчеви, не знам што друго би предизвикало кафето) прекини го.
Јас пијам нес, после една недела од пораѓај почнав и нема гајле. Двадена пиев турско бебе цел ден ми плачеше, вриштеше... дали случајно се погоди така или од него беше незнам, но веќе само нес си пијам наутро и супер ми е. И бебе исто.
Јас откако се вратив од болница, значи бебе 5 дена прво нешто турско се напив. Немаше проблем. Од тогаш до сега секој ден по едно турско и едно нес пијам, немам видено промена кај бебе