Istovo mi se imase sluceno prethodniov mesec, krenav temperatura i mi se napravi mastit na levata dojka. Paracetamol, zelka na gradata, topla voda da ti teci niz gradata i masiraj.. ke ti pusti
mamicki, aj spodelete iskustva za vakciniranje so fajzer. bebe napolni cetiri meseci, se mislam da se vakciniram, ama mnogu mi e strav, se si mislam ke imam reakcija, mi e strav da ne klapnam epten
Ние сме 2 и пол месеци, педијатарот ми даде зелено светло за вакцинација со Фајзер ама јас не се вакцинирам сега за сега бидејќи имам антитела.. ќе почекам веројатно до 6 месеци кога ќе наполни
abe jas posledno koga proveriv imav epten malku antitela, prelezav vo mart, ama ako granica bese 0.04, ja imav 0.06, sto znaci mnogu malku. i sega em mi e strav od koronava, em od vakcinata. i ja se mislam da pricekam do 6 meseci ama nekako strav mi e
Јас се вакцинирав кога бебка имаше 3 месеци. Од првата доза само раката ме болеше а од врората еден ден бев малаксана бајги и тт кренав 37. Од аспект на доење си се доевме одма, немаше никаков проблем со млекото, не се намали. Исто 2 пати од тогаш циклус добивам најнормално.
Jas se vakcinirav bebe imase 1.5-2 mes. Od prvata rakata i mnogu mi se spiese i me bolese glava. Od vtorata ko voz da me zgazil bev se me bolese i nokta temp mislam imav se napiv paracetamol ne merev. Po eden den e toa ne e strasno se izdrzuva. Mleko si imav i si iam na pretek, se doevme ekskl 6mes sea skoro pocnavme dohrana. Ciklus neam voopsto po poragaj ama ginekologot mi rece dur dois u sustina i ne bi trebalo da imas
Јас сум вакцинирана со Фајзер пред да наполни бебе 3 месеци. Освен болка во рака, немав ништо друго. Можам да кажам дека прилично лесно поминав.
Napraj si bris, ako e bakterija ke treba antibiotik. Inace vit c,stepsils nekoj i caevi ako e cist brisot
Се вакцинирав веднаш после 40 дена. Прва доза малаксав, спиев многу, па мајка ми го чуваше ноќта бидејќи немав контрола врз телото. Втора доза (вчера) немав многу сила и ме болеше рамото, ама не како првиот пат. Кај сите има различна реакција.