Majki aj ve molam za mala pomos malata mi e 2 meseci bese samo na doenje prviot mesec mi kaci 1 kilo super napreduvase posle toa non stop mi bese na cicka i samo mi placese ja odnesov na pedijatar sto da vidime za 22 dena mi kacila samo 300 grama mnogu malu pedijatatot dodade da i davam ad mleko nan sega super si napreduva mi kaza pedijatarot deka mi e slapo mlekoto cicase i od mene i na ad bese no sega odbiva cicanje se gadi od cickata nejke da cica aj ve molam sovet sto da pravam se nerviram se sekiram uste e mnogu malecka sakam da cica uste od mene kaze te mi sto da pram kako da prodolzi da cica i kako da go ujacam mlekoto sto da pijam sovet majki ve molam
Па не би да го држам гладно 6 саати, на пример. Плус, кога огладнуваше се корнеше од плачење, и никако не се смируваше. Се сум пробувала, станата седната, во одење, нишкање. Нејсе, помина веќе тој период, сега цица кај стигне, станата легната со газе у вис...
Истиот совет што го пишала и Срна, го предложувам и јас. Да побараш стручна помош од лактациски консултант. Има многу работи да се средат, не верувам дека вака ќе ти помогниме многу ние.
Бебе од пред некој ден ептне е активно коа цица. Ќе цицне 2 пати, се трга разгледува на сите страни, пак ќе се врати ќе цицне пак главчето на сите страни се да види се го интересира. И со рачето нон стоп мрда, ме "удира", горе доле му иде цело време. Ептен ми е интересен ама се мислам помалку цица од иначе. Кај вас како е? Иначе 4+ е од утре
Исто. Дури лута е некогаш и не сака да цица, плаче а гладна е. Па ајде смири ја па со пеење до цице да се смири и ќе почне да цица. Јас ја носам во спална, спуштени ролетни и бела бучава обавезно, да се сконценрира
Честито 4ти скок и мојата така правеше и и остана ама не скроз. Тогаш се доевме сами у соба затемнето. Што и да шушнеше одма се врти да гледа. Сега ако шушне само нешто се трга и се штреца и се трга да види.
Дали сте се соочиле со болен подој подоцна. Јас немав проблем на почетокот еве последната недела секогаш кога цица ме боли. И многу малку цица
Само во темно се доиме ние од истите причини. Па нешто да тропне или да прозбори некој готово одма се врти и пак нема шанси да го наместам. Доење во јавност нема шанси, цимоли и гледа на сите страни. Почнавме дома да се враќаме за доење, таман се навикнав да иставам града секаде
Исто. Само се врти лево, десно. Ме штипи си игра со градата. Ја вади, пак после в уста ја става. Па ќе ме види ќе почни да се смее. Абе циркузи сме
kolku pati se budat nokje za cicanje? cetiri meseci napravi pred nekoj den, do pred nedela dena se budese dva pati za cicanje i si spiese mirno, ama od pred nekoj den pocna da se budi nokje na dva saati i mnogu nemirno spie. period li e?
Не одмолзувај, врати го бебето директно на дојка. На секое негово барање ти давај да цица. Мачно е на почеток но само така се воспоставува лактација а и бебето добро да напредува.
Регресија во спиење во 4 месец. Навечер еден циклус им трае 2 саати, затоа на тој интервал се будат и имаат потреба од помош да презаспијат. Колку ќе трае е индивидуално, ама период е низ кој мора сите бебиња да поминат бидејќи им се менува конструкцијата на спиењето, да не речам созрева.
Период е. И кај мене тогаш почна да се буди на 2часа. Сега е 4+++ дури од пред 3,4 дена почна на 3часа. Е сега како ќе продолжи ќе видиме...