Epa toa e mnogu e tapa prvite 3 meseci. Jas koga i da probav da ksnam neso drugo imavme maka so pojaki grcevi. Pamtam ednas imase malce brokula vo supata bebeno se otkorna od placenje nokta ziva ke se izedev. Jas toa jadev groto oriz kompir pasta,patlidzan lupen,meso...
Бебуш ми е 1 месец и 7дена,од прв ден е на доење. Градите ми се меки, гледам тече млеко, бебе цица ама многу често плаче. Незнам дали е тоа знак дека не се храни доволно. Прееска буквално вриштеше после цицање, и дадов чај бекутан се смири и за брзо време заспа... Се плашам па и да не се одбие од цицање заради чајот од шише што и дадов. Ве молам пишете искуства, совети, дали да пробам со дохрана барем навечер (со шприц или шише)?
Не можи да се одбие само еднаш ако си дала шише. Не мора да значи дека е гладно. Грчеви има? Можи плачи од нив.
Многу лош период ми е овошкиве се цитруси се актуелни. Ќе вртам вака додека пркне па после по малку од се...
Здраво.Сакам да прашам во врска со опагањето на косата за време на доење.Дали има решение да се спречи или тој период мора да помине и од прилика колку време ке трае?Инаку за неколку дена правиме 5 месеци и уште сме само на доење.Фала
Не знам дали ми е соодветно прашањево за тука ама да пробам. Од прв ден е на ексклузивно доење, сега е 3 ипол месеци. Проблем ми е што не сака да пие измолзено млеко од шише, само од града си сака детето. Ја оставив со татко и 3 саати, вриштела, нејќела воопшто да повлече од шише. Некој совет како да ја научам од шише, да можам да ја оставам подолго?
Да смените шише? Јас кога сакав да го одбивам од доење првото бебе имав ваков проблем, неколку врсти на шишиња купивме, едно се погоди од прва го фати. Од другите нејќеше да пие ништо.
Истиот проблем го имавме и ние. Кога беше месец и пол-два фаќаше без проблем, околу 3 месеци неќеше за жива глава, се дереше од глад и не фаќаше ни шише, ни цуцла. Уште малку 7 месеци ќе полни, уште не знае да пие од шише. До душа јас не се ни трудев, ама сега од оваа перспектива, подобро.
I mojata piese bez problem od calma na mesec dena, na 2.5mes veke ne sakase i jas ne se ni trudev da nauci i onaka e nonstop so mene. Ne znam dali vredi da probuvas use malce ke pocne da jade nemlecna ako e za ostavanje ke go ostavis so kasa
И мојава пиеше кога беше месец, два. Од скоков нешто и се смени сега, го џвака шишето ко да е глодалка
Ние земавме и томи типи, и авент, и на чико, на крај ни препорачаа Лансинох, од прва го фати и до ден денес само од тоа пие од другите не.
Јас само сакам да си се испишам дека се чувствувам многу неуспешно.. Толку мислев дека ќе успееме во доење.. имав толкава самодоверба.. Си цицавме вчера цел ден без адаптирано.. Колку бев исполнета и среќна. Вечерва немаше цела ноќ мочкана пелена.. За на крај да испадне дека бебе не ми качил на килажа воопшто една недела.. Се чувствувам неуспешно како родител.. Се ќе направам за да сме на доење ама ете.. Не можам да успеам... Тоа е од мене само да се пожалам...
Мајка стимулирај и со пумпа, многу течности, лакта микс, лактил таблетки, овес, боза... Со стимулацијата ќе дојде млекце повеќе. Ти се породи тука некаде со мене, не е доцна за млекце ставај бебе на града и онака кога се грчат сакат топлина