Моите беа страшни во бременост, рапави. Се мачкав секоја вечер, кога се породив бебево ми ги раскрвари ем не можеше да фати, замисли какви ќе беа да не се мачкав. Мислам дека е индивидуално.
Kkade si porodena? Jas so carski vo Sistina duri 4 den imav taka ko tebe I sestra mi gi masirase I donese pumpa oti vovleceni bradavki I nadojdeno mleko nemozev da pipnam beba nekese da fati, I posle 5 den koga otidov doma Tus potopol masiraj tamu so gel, pa posle masiraj so maslo za telo, odmolzuvam so pumpa stavav navecer oblogi od acidi borici a preku den listovi od zelka, vo sad so topla Voda stavav gradatabi za 2 Dena mi pomina omeknaa I potece mleko I od dvete.Sea beba mnogu nesaka da cica pa odmolzuvam I davam plus ad.A inekcii ne mi spomnaa nikoj.
Jas sum porodena na 10 vo gao Bitola inace skros ist slucaj sum kako tebe, vovleceni bradavici gradite kako kamen mlekoto nadojdeno probvav da ja klam na grada da trga samo se lazi ja fajka ne jaa fajka poso nema na so da fati, zedovme pumpica se odmolzuvam prviot pat izvado okolu 60ml od dvete gradi potoa samo 30ml ovie dena se molzam ama vada isto od 30 do 60 nisto poke, koga ke se izmolzam i davam od moeto a ako ne i e dovolno i davam Novalac 1 inace stavam i jas listovi od zelka masaza so topla voda zedov i caj Lakta Miks pa sega se nadevam deka ke se sredi deka ke imam mlekce i ke imam ii pupki od so trga pumpicata i so dusa cekam da sii trga od mama mlekce a dali e normalno ikanje na bebeto vo ovoj period primer taa ika koga ke bide najadena so add i mu davam ili malce vodicka ili pa po edna kapka limonce inace taa inekcijata bese mislam kako za opustanje za muskulite ii demek da mi pustele kanalite pobrzo ama dzabe nema nikakvo fajde od inekcijata
Нормално е да ика, ни вода ни капки лимунче. Можеш на цице малку или лажливка, од брзо јадење од лапање воздух се заикуваат.
не сакам да ти се мешам ама на толку мало бебе не знам зошто му даваш лимон, а ни вода ... нормално е да ика кога ќе се прецица, еве ја мојата е два ипол месеци и уште ика цело време , само од себе си поминува , не е ништо страшно
Мами шо со млекцето доколку бебе не станало да цица подолго време? Конкретно бебчо скоро 4 месеци е, спиеше навечер по 5-6 саати, еве неколку дена од 20h-04:30 спие па се буди за цицање. Тоа се солидни 8 часа без цицање. Градите тапан полни. Треба да се одмолзувам во текот на ноќта додека спие? Ми е страв да не се намали млекото така, ама од друга страна пак ако се молзам се спротиставувам на неговите потреби, и ќе надоаѓа повеќе млеко. Искуство, совет?
Јас бев во таква ситуација и молзев од една страна. Кога ке станам од спиење синко празнеше една страна, а другата ја молзев и складирав во замрзнувач.
Мами а како се справувате со грчеви? Значи овие два дена мака мачиме за цицање, на секое цицање витка ноџиња, плаче, вреска... Едно доење ни трае по саат време, крени, смени на друга дојка, па пак крени... И како капак на се вчера имаше и кака со темно жолта бојс накај зелена Што да правам? Си поплакав вчера, место во доењето да уживам мене ми е стрес...
капки, пробиотик, топло на меше.. кај нас пуштен фен многу ја смирува.. му даваш нешто за грчеви? за столицата не се секирај не е страшно и мојата некогаш знае таква да извади.. некогаш и ништо не помага зајдува со саати , ама тоа е дел мора да итрпиме и давам подолг период капки и гледам подобрување
Нормално е да ика, а за вода и лимон е многу мало бебето. Мене свекрвата ми викаше да му давам лимон, педијатарот рече никако
Трудничката перница може ли да ја користам за доење? Или мора баш помала да купам како кифла што е? @eli25 Чинам јас и ти истата ја имаме, од Сомниа шоп, корисна ли е за доење?
Мамички капките диа стоп за бебиња што се даваат по 9капки еднаш на ден колку време треба да му ги давам на бебушот иначе ги земаме од кога не пуштија од болница а веќе сме 24дена стари ... А ги пиеме 20 дена ...
Jas koristam HIPP organic Combiotic toa I davaa vo bolnica so toa prodolziv, I moeto Ika, bljucka posto e 3 nedeli mu davam po 60 ml bez razlika Moe molzeno Ili adaptirano.Ika zaradi vozduhot sto go vovlekuva pri hranenje, nie kupivme Medela calma za toa I Ika ama ne vlece tolku vozduh za ikanje cuce mu davame I mu pominuva.Do 6 meseci Voda caevi sokovi ne, tecnosti si vnasa so mleko.kaj nas grcevi pocnaa sea ikanje e pomalku bitno
Мене ми беше голема за доење ама ја користев за бебе да спие врз неа периодот кога сакаше да спие само во раце И ја легнував пола врз перницата пола врз мене и така спиеше