Луѓе ја се збудлев готово. Бебе денес се искака (после 4 дена) првата кака беше така-така викам ајде не е какана еве ја 5 пати што се вика после секое доење и зелена. Други знаци на настинстост нема,каката е светло зелена она као флуросцентна и нема ни ж од жолта боја, педијаторот не ми враќа,не ми крева, ја дум у паники, бебе цица мах на саат време, до вчера мислев меше ја боли,па нели ја што добив ама дали е ок да кака зелено такво? За 4++ ми се има само еднаш темно зелено искакано и тоа мнооогу малку. Совети? Искуства? Многу ќе ви бидам благодарна бидејќи стварно од паника главата ме боли веќе, и навечер исто на саат ипол мах два дтанува и се дере со солзи како да не е јадена 5 дена. После 5 мин мада и тоа е многу се нервира се трга влече пак ќе фати пак плаче и така у круг.
Размисли да не сте јаделе нешто зелено ти или бебе. Мене смешно ми беше кога ми кажаа така, ама испадна стварно. Марула јадев бебе какаше зелено, од спанаќ исто Секако ако нема други симптоми би требало да е до храната
Немам ништо зелено јадено мене одма ми отиде таму паметот пошто еднаш јадев праз и тогаш ми се искака минимално зелено.она е само на доење не сум дала ништо на 31ви 5 месеци прави
Дали доењето навистина има врска со огромна ама огромна желба за благо? Ми викаат имало ама не гледам поврзаност.
Голема е веројатноста. Во бременост не јадев скоро ич, сега јадам мноооогу повеќе и од претходно, без осет! Знам да земам цела чоколада од 200гр да изедам
Jas ne se secavam kaj tocno procita deka zelenata kaka ako ne e mekonium sto go ima vo prvite denovi e znak na dehidriranosti deka treba poveke hranenje odnosno cicanje Ili shishe, ako e samo na toa odnosno ako ne mu davas voda blago receno deteto e gladno po ni no.Za sekoj slucaj prasaj pedijatar
Дали често сменувате града на доење? На една града кратко, па на друга кратко? Јас вака правев неколку дена и бебе го цицало само предното млеко и тоа можи да предизвика зелена столица. После научив како треба и не се смени бојата никогаш. Имаше и кај Наташа пост мислам за ова.
Не не кога ќе и дојде капка по капка ја мењам деугата ама еве и таа ја испразни капка по капка и тегне и се нервира
Како знаете дека ви е испразнета градата и бебе не цица веќе млеко туку си игра како со цуцла? Јас еден подој терам на една града само, ама кога ќе се тргне уште има млеко. Ама сега е мала и не цица многу количински, за понатаму да знам.
Епа кога ќе ја стиснеш искача капка по капка, нема шпеицање од 2-3 дупчиња или не искача ништо, мене ми се има случено и све да исцица да нема ни капка колку и да стискам одреден период
Јас го слушам дали голта, дали е расположено после доење.. Иначе ич да не се мислиш за понатаму. Ако има побарувачка-ќе има и понуда. Колку си цица, ќе се полнат градите.
Скокот си отиде, за гладно ваљда не знам мн често ми цица во последно меѓутоа си мислев мешето дека ја мачи што не се искакала па после тука членките ми рекоа дека при добивање се намалува ден два притисокот ама вакво зелено какање не знам дали од ден два се прави и она е ваква недела уназад мене вчера ми дојде прв пат циклус. Секако ќе ја носам утре на педијатар па ќе се консултирам и со неа и ако ништо ќе пробам со ад да видам дали ќе има некаква промена она е некаде 8кг у моментов а на 31ви прави 5 месеца, крупничка е и долга е и многу стрвна јадеме и у уста не гледа.
Според мене промената на столицата може да биде или од цицање на предно млеко што е поголема веројатност или од што стоела долго време (рече дека подолг период не било какано бебе) и тогаш менува боја ама би требало да е потемна. Тоа што викаш до последна капка, градата не секнува има уште млеко само бебе најверојатно како моево обожава кога тече во млаз а за кога треба да влече повеќе се лути и тегне. А што цица на саат време мислам дека си ја адаптира потребата за млеко за понатаму. Како растат имаат повеќе потреба и затоа прави почеста стимулација. Не се стресувај многу се ќе се среди. Од педијатар совет за столица ми е дадено само да не е бела или црна, сите други бои се ок.