Евровизија 2011

Дискусија во 'Музика' започната од Gkatzopulu, 27 јануари 2011.

1. Lovely

Lovely Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    1.059
    Ке се прави ли англиска верзија на песната за евровизија или веке направија? Не сум во тек со настаните!

2. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Е ова беше нешто различно, во границите на нормалата. 2008ма навивав за Бугарија :lol:

Сите се обидуваат да направат нешто различно, ама многу лошо го имаат сватено концептот :^)
    треба да е поинакво, ама во исто време и креативно и квалитетно....а не да оставаат впечатоци ко на карневал во Рио да се

Ја ценам победата на Марија Шерифович токму од таа причина што знаме сите дека победи песна и глас. Ниту циркузи на сцена, ниту кореографии, ниту разголување и мавање цицки. Е тоа е заслужена победа

На Lady-PinkHeart му/ѝ се допаѓа ова.
  3. meredith

meredith Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    78
    годинава изборот на песна за евровизија беше катастрофа, пола од изведувачите не ги знам. мој фаворити беа ристе и офсајд :)

4. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Ама на овие изгледа им е интересно со секоја година да се се попрости и победни а? :wasntme:
    Олицетворение на државата ни е евросонгот...Државата се победдна па и евросонгот се победен ...
    Мора да се прати трендот :D

5. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    Ако не сте ја слушнале еве ја песната за Евровизија на Србија:
    http://www.youtube.com/watch?v=Gy2MSddSL3M
    Тие бираа ден пред нас,т.е ние биравме во недела,а тие бираа во саботата.

6. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    За Израел повторно ќе настапувал/а, тој/таа што ја пееше Viva la diva :D

7. Lady-PinkHeart

Lady-PinkHeart Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    135
    Па ајде догодина и ние да го пратиме оној/онаа Фифи, Фуфи или како и да се вика... барем циркуз да направиме таму ако ништо друго :lol:

8. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Ништо чудно и да не дисквалификуваат, гледавте на вести дека Грците се бунат дека потикнуваме национализам со песната „Јас Македонес а она Русинка...„ :?:

9. MoDeRnA

MoDeRnA Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    50
    Гајле му е на влатче битно он ке си се прошета до Германија :lol: :D

10. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Јас македонец, а она гркинка
    јас добредојден како во Европска Унија. :rofl:

Сегде политика да се пикала, тоа е страшно нешто. :x

Иако песнава е... :Down:

11. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    Дизастер.... песната е кич невиден/неслушнат досега |(
    Мартин да го пуштеа ќе беше фино. ама ај!

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    ^А неможе така, Влатче еднаш го одбија пак ли? :D

13. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Аман бе луѓе, секоја година едно те исто. Сите се жалат за се и сешто. Кога беше Елена-како ку*ва била, кога беше Тоше, не чинеше песната, сценскиот изглед. Кога беа Тамара, Врчак и Адријан Гаџа, замерки секакви, де за облеката, де за настапот, де за песната. На Ѓоко Таневски му се закачија сите за тоа со фишот, лом го направија, како да има човек кој никогаш не се искиксал у живот. И да не редам, има уште многу вакви примери.
    Никогаш ништо не ни чини, а од Евровизија се прави толкава фама како којзнае што да е.
    Реалноста е дека и да испратевме македонска Лена со истата песна лани, немаше да победиме. Дали е тука во прашање политика или не знам ти што, никогаш нема да знаеме.
    Битно туѓото секогаш ќе биде подобро од нашето. Сакаме добар пласман, а ние меѓу себе ќе се потепаме кој полош збор ќе каже.Некој да се најдеше да кажеше некој колку-толку добар збор за Влатко? Јас на пример мислам дека Влатко баш убаво пее, песната е певлива, иако текстот не ми се допаѓа, ама тоа е што е, и сега што?
    И онака кога ќе заврши Евровизија, ќе се збори ден-два што како било, и никој нема да ја спомне до другата година...

На BoaVista, butterfly.93 и OzzyAngel им се допаѓа ова.
  14. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.227
    Се согласувам со мислењето над мене. Се` нешто не ни чини нас! Дај живејте во ова време! Јас не знам што сакате стварно... Што и фали на пр. на песната од Влатко? Од сите што настапија тој и Оливера најмногу ми се допаднаа, весела песна, мешани жанрови... Зарем не гледате какви песна пуштаат другите држави? Па Украина пред некоја година пушти педер со мајка му да се брка низ сцена облечен како жена и освои 2ро или 3то место :fubar: :fubar: Пред 2 години хрватите пуштија двајца старци доодени кои влегоа во финале, а македоницте само прашини креваат и прават глупости, никогаш ништо не ве бендисува! Боже мој! Македонска работа. Бранете го тоа што е наше! После очекуваме другите да не сакале, а ние самите не се сакаме. Јас имам забелешки за организацијата и водителите, преносот... А не за пејачите и песните, сите млади и надежни застанаа да пејат, да го пренесат тоа што му го направиле, а ние ги плукаме! Е не е фер. Ова е друго време, го нема веќе Драган Мијалковски, Маја Оџаклиевска и ред други да застанат и да не наежат со пеење, го нема квалитетот сега, има само надеж. Тие што ја гледаа домашната Евровизија т.е. Скопје Фест 2011 сигурно го гледаа и Драган Мијалковски и ги слушнаа песните што ги испеа и моќта на неговиот глас... Тоа е минато, тоа останува да се слуша, но кога тој самиот дошол таму да запее, да му даде со тоа воља на младите пејачи, зошто вие кои седите пред тв и само критикувате се правите попаметни?? Навистина не сме фер кон самите нас, кон нашите пејачи, можеби не се квалитетни, не се нешто посебни, но се надежни! Ценете го тоа!

15. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.011
    И дали затоа што ги нема повеќе Маја Оџаклиевска и Драган Мијалковски треба да се задоволиме со пејачи од Ш категорија? Кога нешто не чини - едноставно не чини и тоа е тоа. Секогаш праќаме некаде некое пациентче да не претставува, после Ѓоко што се избламира со англискиот, Стефани Борсова бетер, и да не идам назад низ годините што се случувало со песните што сме ги праќале на Евровизија |( Дали требаше Кики и Вики Ралеви да ги поддржуваме во ВБ затоа што беа Македонки? Или Боки тринаесе на пример? Точно е дека некогаш претеруваме, ама едноставно не чини и мислам дека нема повеќе простор за дискусија. Овде не се работи за вкус, овде се работи за немање вкус воопшто. Кој ли може Влатко да го слуша и да ужива? И не плукаме секогаш по нашето, сетете се колку луѓе го поддржуваа Тони Зен на Survivor. ;)

На Bright и Lady-PinkHeart им се допаѓа ова.
  16. Amore

Amore Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    77
    Дека беше наместно, наместено беше. Требаше да оди песна на Копров, и го избрал Влатко како изведувач зошто Горан Каргов не е познат, односно се појавува првпат и ајде одма он ќе оди. Сега нам ни останува да чекаме и да видиме што ќе биде на Евровизија во Германија :)

17. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Во нашата државичка се што е квалитетно е помалку ценето или пак уништено. Ништо не знае да се цени. Секој си гони свои интереси и по цена да изгуби се најмило. Брат со брата се мрази и тоа за материјални работи. Таков народ сме си. Ми се гади и мразам што сум Македонка :puke:

18. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Не се работи за имање или немање вкус.
    Се работи за имање почит кон своето, барем малку. Никој не вика дека треба да ги заколеме сите на Евровизија ако нашиот не победи, никој не вика дека треба да го фалиме ако не ни се допаѓа.
    Само нема потреба ни од правење толкави трагедии.
    Факт е дека квалитетот го нема, и очигледно никој не го ни бара. И да ги испратиме Маја Оџаклиевска и Драган Мијалковски, џабе ќе ни биде се. Можеби и нив некој ќе ги плука, зошто нели, Македонци се, секогаш нешто ќе им фали.

19. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.011
    Јас не почитувам нешто што не е квалитетно, макар било и македонско, апсолутно никаква улога тоа не игра. Во тој случај не го поддржувам Влатко, па дали бил Македонец ич не ме занима тоа. Никој не го бара повеќе квалитетот, затоа што квалитетот едноставно го нема. И затоа што поддржувате гракала, курви и педери, ете затоа никогаш нема да мрднеме напред. И шуто и ретардирано, не е битно, битно е македонско. Наместо да се потрудиме да најдеме квалитет ние го поддржуваме тоа што ни го сервираат, а тоа е ужасно! Зошто? -Затоа што било Македонско! Ајде бре, патриотштини веќе аман, ми се повраќа |(

На mims-89 и Strumfeta93 им се допаѓа ова.
  20. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Да се надоврзам малку - од македонците и Александар Белов имаше огромна поддршка, затоа што вредеше :up: (иако е тоа друга тема)