Ај бе не се секирајте догодина Гулабица, ќе не однесе до победа на сцена придружба ќе и биле Боки13, Гавазова, Aдријaна (кеш, кеш) Туку радујте се што сме над Грција
Абе па не е фер, требаше да победиме, бар еднаш светот да види асално отварање на евровизијата. Започнувајќи со ора и македонското девојче во позадина да тера! После газење на грозје во буриња и слики од гроздобери и некои од видеата на Милчо шо се имитуваа на си ен ен. Продолжение забава и светот на Есма на сцена .. Дурли, тапани и оркестарот на Кирил Џајковски! После Калиопи да го затвори шоуто уште поослабната и да блесне како денеска, браво. Јаоооо Ано изрежира се! Инаку мене песната на Шведска ми се свиѓа и тоа многу. Исто и песната на Данска ми беше фаворит, али тие слабо слабо... Калиопи заслужуваше многу многу но да не пишам нешто по сто пати, јасно е нели.
Браво за одличниот настап на Калиопи, фантастина изведба Што се однесува на пласманот, и не е толку лош, јас сум презадоволна земајќи ја во предвид песната (Црно и бело) која мене лично не ми се допаѓа. Победничката песна е убава и заслужи да победи (иако уште прв пат кога ја слушнав дел од мелодијата ми изгледаше познат од порано, ама можеби само ми се причинува).
Backstage @Backstage3 Сепак Елена Ристеска со подобар пласман! Кој ќе не рани вечерва со г...а?! Жива среќа што само три ју бевме во финале, инаку... Има ли граница бекстејџовата глупост...
Г*мнојадциве од Бекстејџ највише ме нервираат. Се фатиле за Калиопи ко слеп за стап, демек да ја затворат Сител, они нема да идат да работат у Телма или Канал 5.
ај ај само нека пишат такво ешто, одма ќе пишуваме коментари дека Калиопи имала повеќе поени од Еленчето
Ете ви и доказ дека џабе е се`. Сакате да кажете дека песнава на Калиопи може да се рамни со таа на Елена? Не зезајте... Јез да и другите беа различни, ама сепак. Многу други фактори влијаат, а меѓу последните е песната. Само што имав дежа ву.
Дека е соседовизија одамна сме свесни, ама дај нека биде малце со осет. За Албанија воопшто не ме чуди што и дадовме 12 поени. Не дека народов ни "Македонски" толку гласал, тоа пред време се знаеше. Незнам дали некој од вас ја фати емисијата што беше пред евровизија на мтв1, баш кога беше гостин Кире Костов. Муабетов иде као "да да Србија е голем фаворит, ама моооораме! да признаеме дека и Албанската претставничка е одлична." Абе ајде! Уште тогаш се сфати кој ќе добие највеќе поени од нас - божем не припреми, вештер стар. Или јас имам толку лош вкус за музика или типката имаше 0 од песна. Јас освен раздеравање и пуштање некои безвезе крици ништо друго не забележав. Па ај ако била одличен вокал, нели е избор за песна за евровизија, а не избор на "пејач на европа". Тоа главно највеќе ме изреволтира, незнам што виде толку народов, никој не ја пропушти со поен. Додуша како им е нач'чкана цела нација по дијаспората ,како нема да си се гласаат. Ааааа и уште нешто - Бабушките. Мрш бе таму, евровизија е ова или некој кастинг за идол. Пошто обично таму се дешаваат вакви испади. Разбирам да се насмее народ, ама толку гласови да се добијат на сметка на тоа што се "Бабушки"- молимте! Од тука веќе се гледа до каде дојде кредибилитетот на целиов настан. Инаку што беше она паѓање во несвест од старана на Могли кога уште пред месец дена знаеше дека ќе победи. Насмеј се еднаш мајкому, не само мафтај со главата. Не беше лоша песната, иако од прва не ми се допадна ако гледаш целокупен настап како за евровизиска песна. Али пак фино што победи. Имаше мноооогу залутани фаци. Овие три дена одмарам очи од Фејсбук, ми се ..... од пренемагања и паѓање у несвест заради Лорен. Фаворизирај, ама не го тупи до толку (кавери, минимум три пати постирана песна, 23321 статуси,) преку таквата више И од водителкана наша *smajlistosekrsti... златна кабловска :geek: Калиопи - поштовање - како личност не ми е најомилена али како пејач, свака и част. Одржа лекција на многу
сега се сетив... овој што ги кажуваше гласовите на Финска..."лордот"...воопшто нема вкус за убавина за бабушките рече: најубави, најслатки, најзгодни и што уште не