Таа беше коментатор кога ние испаднавме а влезе Грција како последна прочитана во финале ама се згрози и кога откачи едно ауууу? Мислам не и беше криво што испаднавме колку што и беше криво за јужниот сосед што помина. Уште се смеам на тоа.
Проценка: Австралија, Ирска, Австрија, Литванија, Малта, Чешка, Луксембург, Израел, Финска и Србија (Латвија).
Моја прогноза: Србија Израел Австрија Луксембург Финска Малта Грција Ерменија Чешка Данска (или Летонија)
Прва полуфинална ми беше подобра неголи вечерва. Сега ништо не можам да издвојам, заборавив што беше, ништо посебно буквално. Од првата вечер "Ми Аморе Еспресо макијато" не ми излегува од глава
Пред да биде познато кој поминува топ листа за мене 1.Франција, 2 Италија, 3.Австрија, 4.Израел, 5.Шведска, 6.Естонија и 7.Холандија.
моја топ листа: Естонија Холандија Италија Шведска Норвешка онака Србија (субјективно мислење) Толку. ова вече имаше повеќе добри вокали за разлика од првото, ама пак тогаш беа поинтересни, освен Украина која беше очајна. Жал ми за Белгија што не влезе во финале. Немаше некој вокал ама добра рејв песничка беше.
Моја прогноза, од прво слушање. Финале секако ќе одат Малта, Франција Австрија Ауу водителкава, како исфрлена лименка од поплава
Заврши гласањето. Криво ми е што не се одржа Евровизија 2020. Тогаш Литванија имаше шанса за победа. А ретко има успех.