Да излезам некаде и да се изнажуркам за цел живот! Добро да се напијам, да се распејам па да ми почне убаво летото
Едвај чекам да отидам во понеделник и да купам фустан за матурска, аман веќе, ми се чини само јас не сум спремна.Другите веќе се опремиле од глава до пети, а мене мува не ме лази. И за шминка и фризура пред два дена закажав а фризерскиот салон ми е до газо што се вика. Па ако ми е, најпогодните термини беа закажани... Се изненадив самата од себе колку можев да бидам незаинтересирана Ама сега кога сваќам дека времето си мине, и кога ми дојде јајцето на газо, ми фуфка ди си велам едвај чекам да помине и тоа гајле
Едвај чекам да дојде летоо Едвај чекам посебно 3 јуни да дојде Едвај чекам да ја видам другарката Габи која е во Германија Едвај чекам да се подобрат сите работи
Едвај чекам да ми се јават и да ме известат, одиме ли или не цц анни ти препорачувам да не чекаш да се подобрат работите, ти превземи нешто за да ги средиш
Едвај чекам да ми ги заклучат сите оценки во школо, 5ки се разбира и едвај чекам матурааа, и едвај чекам јули месец, а јуни ако може да го скокнеме
Едвај чекам да помине сесија. Едвај чекам да положам за кола, едвај чекам да одам на одмор, едвај чекам да... И така секогаш до бескрај......