Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.695
    Допаѓања:
    175.401
    Аха
    Значи само се интересираш за некои работи
    Во ред е тогаш
    Што се тиче мене воопшто не ми сметаш:f:
    Во личните пораки не ти навлегувам

2. bijonse

bijonse Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.266
    ...види можеби некој...НЕКОЈ...Н Е К О Ј...ми вели ...седи тука... ќе дојде самата...и толку!:x

...при твојата инсеминација успешноста т.е. „биохемиска бременост“ т.е. единствениот доказ дека постоела бременоста е самиот тест за бременост со втора бледа црта која набргу се „губи“ и не толку видно покачен ХЦГ кој набргу опаѓа и тоа е всушност „спонтан абортус“ поради пореметување во прераниот создаден ембрион и тоа причини има повеќе:

- кога абнормалното јајце е оплодено со нормална сперма
    - кога абнормална сперма оплодува нормално јајце
    - кога постои грешка направена за време на клеточната поделба по нормалното оплодување
    ...овие грешки обично се како резултат во ембриони кои немаат нормален број од 46 хромозоми и овој дефект предизвикува да доколку се развие ембрионот понатаму кон бебе да речам да бидам појасна има опасност да самото бебе да има проблеми и ограничување на раст и развој и затоа телото природно го прекинува ТОА и настанува еден вид „спонтан абортус“ од таква „биохемиска бременост“ од инсеминацијата!

...и не треба да се има тука разочарување при неуспешна инсеминација со предходно позитивен тест за бременост, затоа што има исклучоци кога таквите ембриони при „биохемиска бременост“ кои имаат абнормален број на хромозоми можат понекогаш да преживеаат во исклучоци т.е. да ја „преживеат биохемсиката бременост“ и спонтаниот абортус и да станат клиничка бременост т.е. да почне ембрионот какво такво да се развие и расте како единствен исклучок и тоа бебе ќе се роди со Даунов синдром, тоа е тоа што телото не успева уште на почеток да сопре растот на ембрионот кој нема нормален 46 број на хромозоми,

... сега, ако се има до две инсеминации и тоа неуспешни со две „биохемиска бременост“ се смета како два спонтани абортуса мора да се провери дали некој од сопружниците има хромозомски абнормалности, абнормалност на матката, нарушување со коагулацијата на крвта, некоја инфекција, проблем со тиреоидеа и ниска „резерва“ на јајниците!

...еве за почеток, дали сте направиле анализа на пример на д-димери или општо параметрите за коагулација на крвта после неуспешна инсеминација со покачен ХЦГ и позитивен тест на бременост, па да следи пад на ХЦГ и спонтан абортус т.е. биохемиска бременост?

Последна измена: 8 март 2019
    На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Fillia

Fillia Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.745
    Можеби си во право за повеќето работи можеби грешиш....небитно.
    Има тука луѓе кои пробале се и сешто ама буквално и единствено инсеминација или ifv им преостанува. Треба да знаеш дека ова е мн.болна тема и само на своја кожа ако го доживееш проблемов ќе сфатиш дека не оди се по теорија.
    Како и да е.... среќен празник на сите :inlove:

На Meckicja и Martka им се допаѓа ова.
  4. bijonse

bijonse Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.266
    ... дали си доживеала ова ?...два абортуса „на живо“ дури без локален анестетик, да цел час ми ја гребат матката на живо без да мрднам со нозете и збор да кажам, а не да писнам? за да на крај не можев веќе да издржам од болка скоро да се онесвестам, а не смеев да мрднам за „да не ме повредат“ ? доволно ли е?
    п.с.
    ...овој ...потписов твој...зајаков преголем е, не ти пречи да одзема толкав простор?

5. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Nema vrska ti toa sto go pisuvas jas znaes kolkava beta imav na 13 den od et 104 pa imav uspesno ivf I uspesna bremenost ima I so niski beti uspesni bremenosti

6. Fillia

Fillia Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.745
    Секој со својата мака...ти батем си видела позитивен тест а јас секој месец се молам да видам две линии...мене доволно ми е 4+ години серилитет
    П.с заборавен е зајакот најчесто од мобилен сум а таму не го покажува (ќе го средам :) )

Последна измена: 8 март 2019
    На Stressed Out и Meckicja им се допаѓа ова.
  7. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Mila stom ednas si uspeala da zabremenis pak ke zabremenis I jas imav I spontan abortus vo 6 Ned I biohemiska bremenost I tretata bremenost mi bese uspesna I imam trimesecno bebence ama po biohemiskata bremenost pocnav so opsezni ispituvanja za vrodena trombofilija za steknana trombofilija histeroskopija pravev kariotip pravev ogtt test so insulinemija vit d ispituvav I fala bogu se otkri pricinata imav septum na matkata dolg 13milimetri koj mi bese otstranet I vrodena trombofilija I insulinska rezistencija

На Лаура82 и snow-girl им се допаѓа ова.
  8. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Ajde Mila ke izdrzes moras jas izdrzav 13 god borba so neplodnost imavme se I sesto

9. Mini26

Mini26 Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2019
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    172
    Идни мамички, прво нека ни е среќен празникот, набрзо деца наши да ни го честитаат. Да ми кажете какви реакции имате после инсеминација? Ја првиот саат кога дојдов дома има малку крв, два дена имам лигаво кафеаво како пред и после добивање.

На KonstantinaM му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    И мојата 2ра иуи е неуспешна ,тежок ден ;(

11. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    Тестот е негативет,има ли потреба од бтхцг?

12. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Имаш некаков секрет? Не прекинувај терапија, извади си бета и на чисто ќе си. Домашните тестови не детектираат пониска бета

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    Не немам никаков секрет,ни симптоми за добивање ,бев за преку крв чекам резултати

На KonstantinaM му/ѝ се допаѓа ова.
  14. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.602
    Има ли резултат?! (fingers)

15. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    Има негативен е ;(

16. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.602
    ;(:sweat: не е фер ....

17. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Главата горе, ќе си оста
    :( :hug: :hug: :hug:
    Ајде душичке, ќе биде! :muscle:

На Andonia му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    :hug::hug::hug:

На Andonia му/ѝ се допаѓа ова.
  19. vevija

vevija Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    143
    Здраво, јас на 19/02 правев инсеминација. Во понеделникот направив тест и истиот беше негативен. Денес имав некое слабо крварење, многу слабо. Ама овие два дена имам повремено некоја вртоглавица , никогаш ми се нема така случено. Дали е можно тестот да е грешка или може од нешто друго да ми се вртоглавиците?
    Се надевам добро објаснив

20. snow-girl

snow-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2010
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    283
    Здраво девојки после инсеминацијата откако го прекинавте утрогестанот после колку време добивте?? Фала ви