Браво и честитки! Јас на 14 ден од трансфер имав бета 2048 и сум бремена со близначиња Ти посакувам дупла среќа и тебе!
Super Mila cestitkii sega mozes I na eho da odes ima sansi da se vide gestaciski sakus stom betahcg e nad 1000
@Meckicja јас не ни реков дека високата бета со сигурност укажува на близначка бременост. Членката само посака да споделиме искуства со вредност на бетата слична на нејзината. Јас само го пишав моето искуство, никаде не донесов заклучок
Ти благодарам драга Не знам зошто,ама на кога бев во клиниката не сакаа да ме гледат на ехо ,сестрта ми кажа дека било рано да буричкаме долу да не сме направеле некоја провокација несакајки .Тогаш сеуште не ги знаевме резултатите од бетата ама како и да е и кога ми ги соопшти телефонски ми го потврди терминот што ми го имаше кажано додека ми зимаа крв -27ми јуни . За повтарање на бетата во меѓувреме мислев дека треба за да се види дали нели правилно расте ама ми кажа немало потреба Останува да си ја земам терапијата и да чекам да дојде 27
Ne nema potreba vo pravo e sestrata betata e súper uzivaj si vo bremenosta i gali mese so lesno neka ti e posle otkako ke se porodes ke ti falat tie momenti
Лелее, браво!!! Знаев, знаев дека тестот ти е точен. Ептен ми е мило.Нема поголема среќа од ова!!! Со среќа мила и со убаво да ти оди
Фала, мила, Дај Боже.имам направено се на имунологија.на трансфузиологија не сум правела ништо, ама мислам дека се истите?
Zdravo devojki MNogu vreme se obiduvame da dobieme dete so mojot soprug,Neodamna pred 6 meseci pravev histero;aparaskopija.Imav cokoloadna cista, polipi i infekcii na mocniot meur.Pocnavme so inseminacii,Prvata inseminacija ne bese uspesna(na 12 den bev, a prethodniot den puknala folikulata.) Gi cekame rezultatite od 2 inseminacija,Sakam da prasam dali na istiot den prokarvarevte malku posle inseminaciajta.Sto znaci toa... Se nadevam deka ke bide uspesno.Daj boze site da si docekame dete.Pozdravce na site...
Значи би било добро да ги направам и на трансфузиологија? Претпоставувам исто, со упат од матичен гиниколог треба да одам?
За друго мисли @Stressed Out Таа мислеше на тоа да испиташ на Трансфузиологија димери и хемостаза. Оди кај некој трансфузиолог и побарај се' да ти испита. Упат од матичен гинеколог до Трансфузиологија.
Здраво Prolett, се надевам втората ќе ти биде успешна, за колку време треба да знаеш резултат? Јас правев три инсеминации за жал неуспешни, до сега не ми се случило да прокрварам, искрено незнам што би можело да биде, најдобро да се консултираш со докторот кој ти ја има правено инсеминацијата.дали после инсеминација ти дадоа да пиеш нешто како прогестеронска подршка? мене за првите две не, за третата ми дадоа Добрастон како подршка, но за жал пак без успех.
Здраво драга ,како прво да ти посакам успешна втора инсеминација Јас имам правено две инсеминации и ниту првиот ниту вториот пат не прокрварев . Да е импантација не е ,не може да биде веднаш после постапката па да игра улога прогестеронска подршка . Мислам дека тоа може да се јави од повреда нанесена при постапката. Ако грешам слободно некоја поискусна и поупатена членка нека ме искорегира .Не сум сигурна ама мислам дека @Mini26 имаше споделено такво искуство од инсеминација .Како и да е ,мислам тоа не би имало удел во успешноста ||