Да не имаш веќе носено од претходно кај нив ? Баш вчера ми кажаа дека во сала веќе во никој случај не смеат да пуштаат без инфективните скрининзи, не постари од 6 мес.
Не бе и мене ми беше чудно . А во Њуборн ми бараа . И на маж ми одсабајле прво му земаа крв , испитаа хив и хепатит , остави примерок за иуи па ни се јавија после два часа дека и резултатите негови се добри и да дојдам да ја направиме инсеминацијата .
@Dance27 @Bubce38 @Stressed Out во врска со дилемата за цените. Дефинитивно имаат различни цени за некој ако се јави прв пат, што искрено не ми се допаѓа. По грешка (не ме нашле поради грешка во презиме) мислеле дека прва пат се јавувам па ми кажале такви цени. Како и да е девојките во сметководство и сестрите се звунети со евиденцијата и цените. За малку ќе ми наплатеа дупло преглед. Докторите може се супер ама им фали организација на сите...да не е форумов никој нема да знае на кај тера
Zdravo I jas veke osum godini pokusavam da ostanem bremena ama nisto.pred edna godina pravef operacija miom na matka.proodnost nakanalite se super spermograf na mazmi isto super.u seeds pravef prva inseminacija I Sega cekam pretoga pijaf klomifem dva puta po edna I primif stop inekcija u ponedelnik vecer a inseminacija u sredu.kaza deka bolki ke imum tri dena ama jas osecam neprijatni bolki kao koga kemi dojde se nadevam deka je to normalno I deka ke bidat reultati poitivni.
Очигледно се сите многу несредени со овие инфективниве. Некому бараат, некому не. Најдобро е да се праша таму дали треба за двајцата. Ниту една инсеминација не ни направиле без инфективни за двајцата, а еве некому бараат за едниот, некому за двајцата, а некаде и ниту за еден.
Денес ми е 14 ден од иуи, утре треба да правам тест, имам симптоми како за добивање. Слаба болка во стомакот како грчеви, и градите ми се поосетливи овие 2 дена. Сеуште примам утогестан, ама чувството ми е дека секој момент ќе добијам. Мислам ако прекинам со утогестан одам ќе добијам. Слични искуства?
Мила симтомите за бременост се скоро исти како за добивање,затоа не губи надеж може ќе ти се оствари желбата.Додека не провериш преку крв не ја прекинувај терапијата.Ти посакува среќа и да не израдуваш со убави вести
Јас кога ги правев инсеминациите во Гак и ивф-то во систина,секогаш ми барале хив и останатите вредности,си ги правев во Железничар,околу 300 денари беа и резултатот уште истиот ден.Секое добро мили мои
Во Систина пункција на природен циклус е 16.500 ден. Без анестезија. Трансфер 43.500 ден. Ако правиш еден хормонски статус ( ЛХ и Е2) плус 1970 ден. И стоп инекција -2030 ден
Sto treba od dokumenti za invitro vo drzavna?posto jas na 27mi noenvri pravef prva inseminacija....unapred blagodaram za odgovorot