Кломифен 5 дена и Оvitrelle средата во 23 час а инсеминација во петокот. Криво ми е не сликав спермограм мислев ќе видам дома ама го задржаа резултатот ми рекоа не е најсјаен ама е океј. Колку што памтам пишуваше нешто 20%, 8 mil/miu нешто така и здола исто 48mil/miu ако некој може да долови што значи нека пише
Кај мене уште полош спермограм, веќе пишав претходно во групава ,,6миљони сперматозоиди пред обработка, по обработка 6% и подвижни 15%". Јас правев на спонтан циклус без кломифен, следевме водечки фоликул. По трансфер земам добрастон и аспирин.
Пијам само Фертилимин капсули две од сабајле две на вечер, инаку вчера после инсеминација имав болка во јајници посилна на лева страна тука имав 2 водечки фоликули а и овулација мислам, а денеска воопшто ништо и тоа ме чуди пошто по секоја овулација имам болни гради до циклус.
Во Плодност и Органџиски кај да најдам ценовник за инаеминација? Ме интересира дали имаме членка на која и е тесен/слепен цервиксот т.е. грло на матка а редовно нормално добива менструација а ретко доаѓа до бременост?
Во Плодност инсеминација е 10.000 ден. За кај Органџиски има еден ценовник на страната ама дали се тие цени не знам, со оглед на тоа што се’ е поскапено, најдобро јави се и прашај. Еве го http://organdziski.com/cenovnik.php
Mene denes mi e 13 den od insemenacija. Ako ne stigne utre vesterkata vo vtornik ke pravam test. Gradi me bolat, pred 2 dena i stomakot me bolese kako za dobivanje ama vcera i vadin nisto zdravje ke vidime sto ke bide.
исто и мене ми беше таа ден осеќав тапа болка во јајниците и нареден ден исто ,болни гради неможам да се чепнам денес е така подобро. во однос на терапијата јас ептен сум наредена со апчиња дури ми се лоши од многу апчиња ама се за успех
Ја денес на 5ти ден од инсеминација имам малку темна крв на гаќичките и повремени болки како за добивање. Можда е од терапијата, можда е добар знак ... ве поздравувам друшки што сме во исчекување.