Zdravo devojki Ovoj mesec pravam vtora inseminacija se naedvam ovoj pat uspesna.Zapocnav da pijam klomifen od 3 ti den, ke treba da gi pijam 5 dena.Koj den od prilika bevte na folikometrija za da vidite do kaj se folekulite.Mene Dr.Bojadziev mi zakaza na 10 den.
На 14 ден од прва инсеминација, направив тест,еве го резултатот Денес бев да проверам бета, држете ми среќа за високи вредности. Мене сеуште не ми се верува, уште сум шокирана
Apsolutno e psihata najgolem problem. Ziveeme vo mnogu napanato vreme za se negde brzame haos e (pogotovo vo skopje) zivcite ni se otideni na site. Na primer jas pred 3 godini zabremeniv po priroden pat na nesakajki no zavrsi so spontan. Od togas do sea non stop se obiduvame i ne biva a site ispituvanja se super i aj sea kazi mi deka ne e do psiha. Plus site ti zborat ajde do kaj ste ima li nesto novo... okolu tebe prijateli site trudni site ragjaat samo jas gledam ko glupava od strana i nemozam da se izrduvam na nivata radost bez da pomislam na mojata taga.
Bravoooo devojkooo!!!!!!!!! Ti ja posakuvam celata srekja na ovoj svet. Ps vtorata linija e mnogu crvena toaa znaci visoki vredostiii da znaes
Ти благодарам, и ти посакувам што побрзо да ти се врати. Само посакувам се да виде во ред, оваа втора црта ја чекам со години. Те гушкам
6 den od ko pocnav da pijam. T.e denes na kontrola za da vidime sto sme napravile a i debelina na endometrium.
Закажав консултација кај Трајковски во NewBorn со намера за следна инсеминација таму да ја правам. Секако претходно се надевам ќе даде некои насоки, негово размислување за дијагноза. Но ми рекоа дека 20минути е консултацијата, па сакав да ве прашам што да очекувам во тие 20минути, некако ми е кратко времето. Јас планирам да носам резултати од се досега што имам испитувано.
Понеси со себе тоа што си испитувала. Јас сум многу задоволна од Њу Борн, од однос кон пациент до темелно објаснување,не бев кај Трајковски, ама исто и за него имам читано позитивни коментари. Е сега за времетраење не се сеќавам колку ми траеше консултацијата, ама можеби била отприлика толку. Ако ти треба нешто, слободно пиши ми лп.
Devojki izgleda petok ke mi bide 1 inseminacija. 2 folekuli ubaj po 18 i 19 mm ama pa endometrium 7 od denes pocnav so estrofem dali moze ness da mi vlijae sto ne e zdebelen? Dali pomaga nekoja posebna hrana ovie denovi? Dali treba poke odmor toj den?
Бразилски ореви по два на ден, обични ореви исто така, сок од цвекло, ананас, авокадо и калинки придонесуваат за здебелување на ендометриум.
Ponesi gi so sebe site rezultati on sigurno ke gi vidi, ke razgovarate so nego i ke ti objasni se sto treba.