Некој после миссед да правел пак инсеминсција? Ме интересира после колку време од киретажа сте правеле?
Da treba apstinencija radi spermogramot a posle postapkata ke vi kazat za odnosi koga da imate. Inace mene maticnata mi zakaza tocno den odkako primiv stop inekcija ne cekav niss. Mn lesno pominav.
Vie nekoj doktor posebno vo barate? Mene doktor voopsto ne me vide. Imase doktor na smena ama voglavno glavnata sestra si specijalizanti za pravat celata procesira. Bas mi e zhal sto ste imale takvo iskustvo. Jas na GAK ne pominav traumaticno ama za da dojdam do upat od maticnata za na GAK maka vidov. Sega ako najdam da pravat privatno posle 16/17h ke pravam tamu za ne izleguvame I jas I soprugot od rabota.
Mene poradi cista na jajnik maticnata me prati na GAK za mislenje od postucen doktor. Mi zakaza prvo za kaj Tofovski ama koga otidov bil dezuren i ne bese na rabota ili imal nekoi obvrski ne sfativ. Posle najdov za kaj Dimitar i si nego prodilziv , ama mesecov otide za insemenacija. On ne bese tuka, pa vikend i denovite za koga bi se pravela insemenacija otidoa. Vcera se vidov so nego konecno , za da vidi hsg to i mi rece sleden mesec na 10 ti od ciklus da idam. Ne e toa kasno? Prasalnici sum eden ton, ama takva guzva bese vcera sto ako malce ne bev poglasna i podrska so sestrite nemase ni da vlezam, a cela rabota bese 15 sekundi, samo da se vidi rezultat i sto ponatamu.
10ти ден да идеш за да ги види резултатите од хсг па потоа да прави инсеминсција? Катастрофа ни е државново здравство немам коментар. Без карање и врски како стока не’ третираат.
Знаеш ли отприлика кога овулираш? Јас имам релативно пократки циклуси на 24/25/26 дена на двете инсеминации првото ехо ми беше на 10ти ден.
I jas bev prv pat na pregled na 11 den I odma mi ja napravija. druga devojka ja vratija za sledniot den
Девојкии пред да почне инсеминацијата ве гледа ли докторот на ехо? Или тој ден директно одите на инсеминација?
Не гледаат. Искуство од Гак и new born. Според мене и подобро да не гледаат не сакам да знам дали пукнале дали не.
И да знаеш дека се пукнати, за жал не доаѓа до оплодување секогаш тоа е факт. Влијание и при инсеменација имаат и сперматозоидите. А на ГАК баш имаше жени кои чекаа за да ги видат на ехо пред да прават инсеменација.
Лепотиции денес ќе правам прва инсеминација,после 3 години безуспешни обиди да останам бремена по природен пат. Со еден јајцевод,ПЦОС и одличен спермограм.Вчера бев оптимист,сега паника ме фаќа кога ќе ми текне дека е мал процентот на успех. Има ли некоја да броиме заедно и да се надеваме на чудо? Не се спие вечерва
Jas pravev na 22 ri vi new born ne se sekiraj nisto ne e strasno pojse e ziva safra cekanjeto 8 den veke ne mi pominuvaat denovite. Drzam sreka
Прва инсеминација направена денес во Систина,стискајте палци,а може и некоја другарка ако има од денес да броиме заедно Утрогестанот ги почнавте од вечерта после инсеминација или од утредента? Колку што разбрав ми рекоа од утре. И оди ли на рецепта Утрогестанот?