Ne znam dali e za tuka prasanjevo, no vo petok treba da pravam beta-hcg test, posle prva inseminacija napravena na 03.08 . 3 dena po red cuvstvuvam silna muskulna bolka na gornite delovi na racete i nozete. Dali ima nekoj vakvo iskustvo i od sto moze da bide? Fala
Здраво, ме интересира инсеминација на стимулиран циклус како се прави? Сестра Сашка ми спомна дека докторот сака да ме види 5ти ден и доколку постојат услови да ми даде терапија и да правиме инсеминација? Не е тоа касно? Сум читала дека обично се пие терапија од 3 ден, не сум слушнала за 5ти ден. Ве молам за искуства да споделите
Да пријавам прва неуспешна инсеминација. Дали знаете колку е ин витро на приватно. Докторот ми рече да повториме инсеминација за 2 месеци заради ФЗО , но мене не ми се чека. Сакам да ги правам секој месец инсеминациите.
И јас знам дека се преку еден месец за фзо да одобри...и јас се спремам сега во септември за трета инсеминација
Зависи и од дијагнозата, на некои им барале 2 инсеминации, на некои воопшто, јас ги дадов документите без инсеминации, ќе видиме дали ќе ми побараат од фондот. Од матичен и од Трајковски имам препорака без инсеминации, ќе видиме фондот што ќе одлучи.
Зависи од дијагнозата, на официјалната страна на фондот има цел список кои дијагнози се ослободени од инсеминации. Ако се работи за идиопатска неплодност тогаш бараат минимум 4 инсеминации, правени преку еден циклус.
Dali moze da mi kazes kaj se naogja spisokot kaj da kliknam na stranicata? Ili ako moze prati mi link. Fala ti
https://fzo.org.mk/WBStorage/Files/Rabotilnica_za_maticni_ginekolozi.ppt Еве тука прочитај, нема проблем.
Zdravo. Homozigot sum MTR I PAI, pravev inseminacija pred 7 dena, primam kleksani poradi mutaciite i metilirana folna i b12. E sega, mi dadoa i Utrogestan vaginaleti, ali pocnaa da me bolat bradavicite, da imam grcevi vo stomak i mi se spie premn Dali nekoj imal iskustvo eventualno od Utrogestanot da pravi vakvi simpomi ili da se nadevam deka e bremenost?
Истото ми се случува и мене. Пред две недели правев инсеминација ,овие денови треба да добијам или не... Ми дадоа Утрогестан и имам грчеви во стомак,подуеност и ми се спие често... Не знам што е , се надевам дека нема да добијам.Истото ти го посакувам и тебе Симптомите да се за арно
Dali na nekoi im se ima sluceno prerano da napravat test za bremenost poslem inseminacija i poslem dva tri dena povtorno da napravat i da im dade pozitiven rezultat ?
Da mene, ne napraviv prerano tuku na 14 den od inseminacija negativen bese pa posle na den na dobivanje pozitiven.
Здраво девојки, во петокот правев прва инсеминација кај Димитров. Средата вечерта примив овидрел инекција и петокот рано изутрина имав мукус како белка, вчера имав густ бел а денес пак како белка и загрижена сум да не не ми пукнал фолукулот бидејќи докторот тоа не го провери. Исто така концентрацијата на сперматозоиди беше 8мил, сестрата рече дека е добро, но тука читам дека некои имаат по 20-30мил а тоа е многу разлика. Некој со слично искуство?