Муабетот ми е или јајце клетката ќе ги пречека сперматозоидите или они неа,никој не може да знае точно освен ако не те види на ехо,а денот на инсеминацијата и не не гледаат баш на ехо.Затоа и реков на членката да не се секира.
Da ama moze i porano, jas na 24 casa osekav mnogu kako menstrualni bolki i zatoa smetam deka togas nastanala
Фала ти ! Секоја што ќе направи последна да е. Чекам во кафич да дојде времето. Денес слободен ден си земав. Ќе си терам како и секој ден. Освен презаморување и кревање тешко ( премногу се форсирам со работа по дома кога сум).
I da se forsiras, jas toj den samo 1 sat odmoriv posle to od sk tetovo ojdov pa setav po prodavnici do 9 navecer. Samo normalno raboti od 20 kg ne bi krevala. Inace za setanje,izlegvanje i cistenje po doma nemojte mn da se mislite. Pomaga i da ne razmisluvas premnogu. Barem mene cistenjeto mi e terapija
Ејјј, не сум била единствена што чистењето мие терапија. Па на крајот кога ќе седнам и ќе видам се средено, милина на душа ми е. Денов што си го земав слободен одлично ми дојде. Преуморна бев и се изнаспав. Ручек ми направи свеки, мм ми качи , се најадов и ќе си одморам , цел месец немам седнато како треба.
И мене чистењето ми е терапија, ама некои не веруваат, да не одам оф топик, како помина инсеминацијата?
Ќе чекаме сега , се надеваме на позитивни резултати. На 31 ви ќе правам тест. Искоментираа сестрата и докторот меѓу себе као гледаш кога треба да биде и како си е наместено. Што им значеше тоа незнам, најверојатно добро е… Ден пред тоа примив стоп инекција. Односи имаме постојано по препорака на др. Баш сум позитивно настроена овој пат. Дали од стоп инекцијата или незз , ама вчера денес некои нелагодни болки во долен дел. Ама среќа среќа среќа на сите од се срце на сите посакувам.
И јас вчера примив стоп инекција, пред тоа се боцкав со мериоферт по 3, Cetrotide 3 дена и вчера уште еден, 2 за 2 часа, да не ми пукне едниот фолекул, утре пункција ми закажаа. Па јас од стоп инекцијата осетив како болката да ми се намали, првиот ден од мериоферт ме болеше десниот јајник, потоа не, вчера дали дека 2 Cetrotide многу ме пецкаше, дури вчера осетив болка, инаку никогаш не ме болеле јајници пред циклус. Ме боцкаше матичната на мајка ми, блиску ми е, вчера мораше маж ми стоп инекцијата, дека во 23:30 ми кажаа. Јас сум со ивф. Со среќа да ни е.
Еее тоа е за ивф, барем во мојот случај. И ти да си видиш II цртки, ај новогодишна желба, подарок од Дедо Мраз.
9 dena posle inseminacija imam simptomi kako za dobivanje i malku krv na toaletna hartija. Imala li nekoja neuspesna inseminacija so vakvii simptomi. Mislam deka ne mi e implantacisko krvarenje
Ееее немој негативно. Инсеменација си имала пред 9 дена. Кога настанала овулација знаеш/незнаеш? И да си примила стоп инекција фолекулот би прснал отприлика за 40h. Тоа ти е веќе нешто помалку од 2 дена. 9-2 =7 На оплодена јајце клетка и требаат неколку дена додека од јајцеводот се спушти и искружи и најде место во матката каде би се вгдездила. Доколку не си примила стоп инекција, овулацијата може ти била и пред 4 дена, може ти била вчера или имаш овој месец касна овулација и да ти е денес. Јас те замолувам како сестра да не се разочаруваш. Се ова погоре што ти пишав е тоа што се случува при целиот процес. Доколку таа крв е само еднаш и не продолжува обилно ми мириса на некое точкиче што се закачило на матката и ќе ти биде најубав подарок за Нова година