Значи месец за месец ... и јас така ќе правам сега здравје боже ... во понеделник ќе ми каже докторот ❤️
epa ke treba da prashame i nie cim e takva procedurata i nie odime na inseminacija za da moze da dobieme vaucer za invitro
Да месец за месец ако биде,а ако не после ќе правам пауза не сум знаела,а и докторот не ми кажа дека преку еден месец треба да се прават инсеминациите за ваучер
Денес ми е осми ден од стоп инекцијата, а седми од инсеминација. Сабајле направив тест за да видам дали ќе ми даде позитивен од инекцијата, така имав причитано тука, за да знам деновиве кога ќе направам дека ќе ми биде точен, а не лажен позитивен на пример. Викајте по мене, ама не можев да се воздржам и направив. Купив уште еден и ќе гледам да издржам барем три дена да не го правам Не можам да дочекам, знам не е ок и ќе се разочарам ако е негативен ама тоа е. Иначе ме болат градите само, треба да не добијам на 25ти.
Ќе си идеш крвна слика Бета ХЦГ ем поефтино ем по точно... упат од матичната и трк Synlab за 100 ден.и почекај уште 5 дена најмалку
Се спремам за втора инсеменација, денес ми е 12ти ден од циклусот. Утре е неработен ден, Сабота и Недела исто не прават инсеменација. Докторката предложи во Недела да примам Прегнил а во Понеделник да ја правам инсеменацијата на 16ти ден од циклус. Се плашам дека е касно и дека овулацијата ќе помине за викендот. Дали имате искуство со инсеменација волку касно?
Честитки, имај лесна бременост. Малку ми олесна Искрено се надевам дека ке биде се во ред и ке биде успешна и мојата.
Само позитивна мисла. И едно ми беше ставено во глава. Ако Господ решил дека тогаш треба да биде ќе биде. Без разлика дали е инсеменација или инвитро. И една реченица од моја матична: Не постои жена во 21 век што не се остварила како мајка. Дали порано или покасно, сите еден ден ќе бидеме мајки.
Здраво Девојки Јас денес бев за мерење на фоликули Денес ми е 11 ден претходно бев стимулирана со Кломифен 3х1 и имав еден фоликул од 13,5мм и ми кажа за пет ден да појдам пак бидејќи сега било рано уште,па ќе видам што ќе направам
Prijavuvam prva neuspeshna inseminacija ☹️... no odime ponatamu posilna moram da bidam za vtorata... srekno da site