Карадаj (Karadayi)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од LoOnyD, 18 февруари 2013.

1. magic.girl

magic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    204
    Зосто кога отворам страна за да го гледам филмот ми бара да се регистрирам и потоа ми бара борј од картичка од банка не мозе да се гледам без да се плака ??

2. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.224
    Допаѓања:
    25.832
    ^^^ на која страна пробуваш да гледаш??? На na tabanu не треба никакво регистрирање и плаќање

3. magic.girl

magic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    204
    na filmovizija i na viki.com i jas na natabanu gi gledam ama na nekoi epizodi videoto e ostraneto taka mi pisuva :(

4. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    На viki.com ги отстранија сите епизоди,немам појма зошто.А на натабану си стоеја последен пат кога видов,еве сега и новите што ги преведуваат во ред се.

5. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Насловот на филмот значи Карадај поточно се вика така затоа што презимето на главните ликови е Карадај. Инаку се согласувам со тоа дека имињата на ниту еден филм не е преведено точно. Судбината на Фатмаѓул на турски да го кажеш Фатмаѓул сучу не значи Што е вината на Фатмаѓул или пак пет сестри куџук каднлар е на турски а значи малите жени.

6. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.224
    Допаѓања:
    25.832
    ^^^
    Презимето на главните ликови е Кара не е Карадај :) објаснато е по назад зошто името на серијата е Карадај

7. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    Ане -бела,го гледаше финалето?
    Ептен изреволтирана сум,плачев ко ненормална,сериозно не очекував вака да заврши.Знаев ќе биде шок,ама не до толку..

8. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.224
    Допаѓања:
    25.832
    Не уште немам гледано,зафатена сум деновиве и единствено одвојувам време само за светсково :)
    Леле што ли се случило :( ауу ќе се пукнам од нервоза дури не видам, ама ќе ми земи неколку дена дури да можам да гледам,очекувам ептен голем ШОК и знам дека ќе го добијам,а инаку и јас сум голема плачка :D

9. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    ^Шокот е последните 20 минути,инаку онака епизодата нема ништо посебно :D

10. loveenglish

loveenglish Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Ај нека каже некој што се случило, ме копка :?:

На Lella му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.192
    И мене... :$

12. donnalia

donnalia Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    673
    Допаѓања:
    219
    Не се случи венчавката помеѓу Фериде и Махир. Таткото на Фериде постави бомба во свадбената кола со која Махир требаше да оди по Фериде. Арно ама сите влегоа во колата само Махир не и не дадоа ама мислам дека цела фамилија Кара загина. На крај дадоа после 8месеци Махир го судеа за нешто арно ама не разбрав зошто мислам дека го има убиено таткото на Фериде :x

13. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    ^
    Како што разбрав,само малиот Назиф беше во колата кога експлодира,тој требаше да оди со Махир.Другите мислам дека отидоа со друго возило,ама можно е и да сум грешка,сите да загинале,што е уште потрагично.После 8 месеци,Махир е со алијас Карадај,односно гангстер и криминалец.Кога Фериде го испрашуваше дали е виновен,тој потврди и одржа еден добар говор.Махир зборуваше дека станал таков бидејќи светлината исчезнала од неговиот живот и дека не може да се врати на старото,дека е човек што изгубил надеж,дека време е да победуваат праведните,а не моќните со пари,дека време е да престанат мајките да плачат(ова сигурно го рече за сестра му)...
    Искрено не верувам дека го убил татко и на Фериде,на нејзиното лице видов болка,а не омраза и желба за одмазда.Ама сигурно сторил тешко кривично дело,бидејќи требаше пенкалото да му се скрши.
    Моја теорија е дека тргнал со криминалците да бара правда,и се отуѓил од Фериде бидејќи таа е судијка и верува во системот.
    Како и да е,беше болна епизода,ама не’ очекува многу добра трета сезона,само да не ја оплескаат на крајот со смртта на Фериде или Махир.

ПС:Многу чудно е што Фериде е судијка на Махир,би требало да е друг бидејќи таа му беше свршеница и тоа би било конфликт на интереси :^)

На tessie и eliesaab им се допаѓа ова.
  14. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.192
    Лелее, ако умре цела фамилија веќе не гледам, стварно ја оплескаа :(

15. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.224
    Допаѓања:
    25.832
    Од септември изгледа ќе ги гледаме мајка и на Бергузар(Hulia Darcan) и Хатиџе Сандал(Ебру од долина на волците) во Карадај
    мајка му на Махир Сафије сигурно е загината во серијава,на твитер се поздрави со обожавателите и кажа се гледаме во нова серија. Серијата се вика Revenge of the snake
    Туку сакав да кажам многу ми е убава и згодна жена оваа Берѓузар Корел.
    Колку е само преубава во Карадај кај што е невеста :inlove:

Прикачени фајлови:

• image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      196,2 KB
      Прегледи:
      493
    На Majuv4ence13, Marossa, loveenglish и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. vikiimacko

vikiimacko Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    44
    дали воопшто ќе има трета сезона ваљда ова не е крајот и јас мислам дека сите загинаа...цела фамилија Кара а незнам само зошто Махир е осуден пак....пишете ако нешто дознаете...

17. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.363
    Аман бе турциве мораа да му ја убијат цела фамилија :fubar:
    Ама сигурна сум ќе има 3та сезона и врти сучи Фериде и Махир ќе бидат заедно 100%

18. vikiimacko

vikiimacko Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    44
    или ќе бидат заедно или ќе умрат и двајцата????едно од тие две работи мада можно е и двајцата да ги снема некако многу тажни настани се изредија ќе има сигурно и фамилијарни одмаздувања... :devil:

19. Majuv4ence13

Majuv4ence13 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    513
    Искрено многу убава серија..не е како другите турски серии,штом ја гледа дедо ми кој ги мрази турските серии :rofl: :rofl: Судивката Фериде си ја обожавам само дали мораше бе гласот на Јелена Жугиќ повторно да и го стават??Ме вади од такт кога ќе ја слушнам,не зборува туку се дере :devil:
    Серијава е чиста десетка со добро одбрани актери..Иначе Фериде и Махир навистина многу си одговараат :inlove: Инаку читав дека во третата сезона ќе глуми и Хулја Дарчан (мајка и на Фериде од приватен живот глуми во Болни лаги) и Ѓулхајат од серијата Татко и Синови..Се сложувам со ane.bella навистина е многу убава овде ми е поубава отколку во 1001 ноќ :)

Овој Тургут многу млад бе 39 години се зачудив...Мене ми изгледа како за 60 :?:

20. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Ааааа сега дури ми е јасно зашто серијата се вика „Карадај“, тоа не можев да го сфатам од почеток, бидејќи презимето на фамилијата е само Кара. :D Дури помислив да не е повторно погрешно толкување на нашиве „сезнајковци“.

Глупости, морале ли вака да ја завршат серијава..... И така не ја пратам редовно ама баш се нервирам. Обично или има сплетки низ цела серија па завршува добро или обратно. Ова бел ден не видовме, кога знаеш дека ќе има без врска крај не ти се ни гледа воопшто. :D