Карти

Дискусија во 'Слободно време' започната од Bright, 19 јуни 2010.

1. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Доаѓа лето што значи дека играњето карти повторно ќе се актвира. :)

2. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    637
    ТАБЛАНЕТ! 8)

3. leilla

leilla Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    146
    Пошто седам како турците.. скрс нозе незнам како да кажам, препоните ми се испечија денес на плажа. Само тие и рамениците црвени жар ми се од позата што ја држев дур игравме Макао.
    Абе најубава занимација за на плажа се. Било да играме табланет, макао, магарец, црн поп, покер, итн, итн, никогаш не е досадно со картите :)

4. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Мразам карти. :rofl: Не ми се забавни, знам да играм некои игри, но одбегнувам, шо знам, глупаво ми е. 8)
    Цимерите често играат од што нема што да прават, јас тогаш ептен па од што немам што да правам им се лутам. :^)

5. bluegirl7

bluegirl7 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    931
    Ах, обожавам да играм карти :D обожавам макао, ханд, кент-стоп, магаре, бунар, нужник :lol:

6. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    Кој знае од кога не сум играла Карти...
    Ѓи сакам:
    -Макао
    -Табланет
    -Црн поп

7. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.008
    Летно време обично остануваме додека не не раздени со братучедиве и играме кент.
    Навидум проста игра, ама од многу играње може и глава да те доболи. Припазуваш кој што собира, па правиш финти да не откријат ти што собираш, па скришни знаци, па блефирање...
    Исто многу сакам да играм бриџ и макао. Летно време на плажа, картите ни се најголема занимација.

8. The.Crab

The.Crab Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    370
    Не знам ниту една игра со карти без претходно да ми дадат добро образложено потсетување, освен макао која последниот период почесто ја играме (ми нема рамен бее :rofl: :P ). Инаку се снаоѓам со Кент, Џандар збира и заборавив како се викаше оваа кога се собираат исти знаци или бројки (Црн поп или така некако)... поточно последнава колку можам повеќе ја избегнувам зашто ме дразнат толку многу карти на едно исто место :D .

9. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    80
    уште покер немам научено да играм :) знам срамота :D

10. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Обожавам да играм карти.
    Знам повеќе игри со карти, како хант, магарец, кент, табланет, џандар збира, бунар, црн поп, макао и покер знам. Многу играм, најчесто со другарки, кога преспиваме и ноќта ако неможеме да спиеме играме карти. На базен секогаш играме и на одмор кога одам.
    На базен е многу интересно црн поп, место да се чкртаме, скокаме во базен, кој се топи - кој не се топи. Исто е многу интересно кент, знаци, концентрација, внимание.. Хант ми е интересно, но треба да се мисли. Тоа најчесто играм со мама, обожава да игра хант.
    Макао најчесто играме на бакнежи, кој губи - бира кој да го бакне. Најчесто сме со деца кои ни се допаѓаат или ние ним им се допаѓаме. Многу ни е интересно, кога ќе ни поцрвенат обравчињата ..
    :$ :)

11. smile...100

smile...100 Активен член

Се зачлени на:
    12 април 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Ист случај... :)

12. sweetyy1

sweetyy1 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    66
    Обожавам карти особено Кент
    исто така омилени са ми Магаре, Макао, Црн поп, Војна и др.

13. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    3.372
    Дома имам карти, али уште да ги најдам каде се. :rofl:

Иначе, последен пат играв со дечко ми, излезе подобар на хант или бриџ (така тој ја вика играта) :D
    Интересното е што никој освен мене не може да победи, а јас сите освен него. :rofl:

Иначе, многу поинтересно ми е една партија шах да изиграм со дедо ми. 8)
    Ептен ми работи тогаш мозоков. :D

14. Alesii

Alesii Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    841
    Oбожавам да играм карти..со моите братучеди , со моите другари/рки и понекогаш играм со татко ми и мајка миии :)
    Знам да играм:макао,војна,покер,кент,џандар збира,црн поп.......

15. mace1

mace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    178
    хаххаа :D и јас немав играно одамна, ама последнот месец од 4 година се рушивме од играње :D хахаа и тоа нашколо, игравме магарец и кент, ама магарец беше поинтересно, си бевме како првачиња, а не 4 гоина хахаах тој што беше магарец викаше на големиот одмор,хаххахах замислете сите да ве гледаат :D :D

16. IviA

IviA Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    24
    Обожавам да играм карти , омилена ми е хант а знам и други игри како што се макао , табланет , кент , магарец, војна , реми , тонч , покер , и не се сеќавам на други :lol: :lol:

17. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Играм кога ми е досадно.Инкау највеќе играм кент, гледај си ја работата и макао :D

18. Towelie

Towelie Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    687
    Ете јас сум најверојатно единствен од тие што сами ги собираат картите. Станува збор за Trading Card Games или скратено TCG's,каде што картите имаат колекционерска вредност,и освен тоа имаат одредена игра со истите. Единствената допирна точка со обичните карти е тоа што се нели,карти. Станува збор за стратешки игри,налик на шахот,каде што во игра е и логиката и развивањето на стратегија и собирањето на картите и составување на добар шпил. Моментално светски лидер во TCG's е Magic:The Gathering,тука некаде се и сега актуелните World of Warcraft TCG и помалку детската Yu-Gi-Oh! Интересно е да се има како хоби,кај нас има единствена продавница која си има и своја хоби лига,и се одржуваат турнири,има интересни награди и тн. Вака изгледаат некои од тие карти:

Magic:The Gathering:

World of Warcraft TCG(базирана на истоимената онлајн игра):

Yu-Gi-Oh!:

19. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Јас сум картоманијак. Можам по цели денови да играм, и нема да ми здосади. :wasntme:
    Само грев, немам со кого. :D Ќе ми се погоди еднаш месечно сестра ми да сака, и толку.
    Најактуелен ми е бричот. И покрај тоа што уште незнам како да ги држам сите карти. Ги делкам, и делкам. Еднаш ќе ги наместам, ама кога ќе треба да сменам карта, одма ми се растураат. :wasntme:
    Ама многу има математики у тоа запишувањето, а јас како што сум по математиката..
    Битно обожавам кога на некого ќе му начукам 200. :devil:
    А ќент ми е дефинитивно омилена. Ама нацки што ќе најдам 3 играчи. Порано играв со братучетките, ама сега, слабо. А кога играм ќент, секогаш гледам у тој што е со мене у тим, и одма кажувам ќент. Ама затоа јас ретко имам ќент. :D И кога ќе имам ќент, одма се возбудувам, се штрекам, осмех од 6ка до 6ка, ме приметуваат и ај стоп. |(
    Тонч играв порано со баба ми, ама сега ми е по досадна играта.
    А знам да играм уште црн петко, макао, покер. Додека џандар збира, магарец и таблантет незнам да ги разликувам, мора некој да ми објасни, пред да почнеме со игра. :wasntme:

20. indelible

indelible Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    81
    Со другарчињата најчесто играме брич, во случај да се деси да сме 4ца тогаш играме кент. И исто така „чат пат“ се случува да играме и покер, макао или магарец. :)

А кога играме фамилијарно играме планирање ! Убедливо најинтересна игра. :inlove: