I jas imam priam i vakov transporter. Mojata nejkese da cue za transporterot prvite 3-4 mes vristese vo nego. Niz skopje generalno ja drzev vo race, za na pat toj period samo zaspana vo nego toj period. Od 4+ meseci veke poseduva vo nego i budna ama dokaj pola saat. Za na lekar ednas go zakaciv na ramot i ne dodrza mirna placese. Korpata pa od druga strana masta i ja izvadivme, dur ne pocna da se kreva za da stane dokaj 4ipol meseci se vo nea bese setana. Imam prijateli 2-3 nedeli razlika ni se bebinjata tie celo.leto vo transporter go proteraa nivnoto korpa ne ni kupija. Taka da.moj sovet vidi kako ke teras so transporterot toj sekako ti treba, a ako ti e ko moeto u sekoe vreme mozes korpa da dokupis. Mojata kolicka e od sarenite pa sekako bev resena korpa da kupam mi bese ubava na oko i use mi e zal sto ne ja vozevme use nekoj mesec.
Твојата изгледа испаднала не квалитетна, јас многу сум задоволна. Максимално ја искористив и уште е како нова
И мене ми изгледа мн убава. Само нема многу дополнителни инфо на странава како за другите колички. Сакам да одам утре да видам на лице место.
Не сум јас. Иако мојата е од Крш.Cbx најефтината од 6000 денари. Уште ја возам секој ден по два пати. Не е мрдната . Цели 2,5 години. Ќе остане и за второто Оваа
Истата ја користи бебе број 2 Само тркалата сега и се разнишаа нешто па ќе ја однесеме на сервис да ја стегнат.
@monik55 и @srekice не можам уште да најдам незадоволна мама од cbx, минималнистички, достапни и неуништливи. Утре ќе ја чистам мојата за бебе бр. 2. Ќе биде пинк дама во сина количка, ама не ми се менува ни под разно. Гледав иста само црвена, кога би имало само горен дел би си купила само седиште.. Туку, не знам кој ги гледаше Maxi cosi, имате попуст во бебехоум
Вечно се на истиов "попуст". Јас лани за нова година ја зедов, демек предновогодишно намалување, еве една година ќе помини, уште им трае.
Закон е. Ми беше срам кога сите постираа скапи колички,а јас нај ефтина. Ама се погоди топ. И товарана плус со се и сешто. Плус,мм и стави една шипка позади за да седи дете ептен исправено. Супер е,да пробаш и ти. Плус и церадата за дожд гратис што добивме
Ја имаме Кунерт Верино 3 во 1 веќе 10 месеци и сме презадоволни. Многу е комотна, стабилна и бебе е пресреќно и ужива да се вози. Со неа следуваат прекривки за зима за сите 3 дела, кабаница за дожд и мрежа за инсекти. Е сега количката е комотна и голема па зафаќа голем простор, пример во мала кола тоа би бил цел гепек и да имате на ум дека истата тежи 9 кг па како бебе расте така и количката ќе ви биде потешка. Има предобра амортизација и се вози на секакви терени.
Морам да ти реплицирам зашто ми закачи око постов. Малку е офф топик и се извинувам. Ама немој никогаш, никогаш да се срамиш дека имаш поевтина количка, облека, тањир или што и да е друго. Секој според својот џеб и желба. Јас никогаш не би купила скапа количка бидејќи не ми е морално да биде "фенси", а друго бидејќи постои опција и бебе да не сака да се вози како што е и мојот случај. Значи нејќе да чуе за количка. И замисли ја да лупнев 40.000 за количка за да ми собира прашина на таван. Се повеќе мислам дека се купуваат тие колички како "натпревар" која ќе биде поскапа него ли што се реалните потреби. Како и со се останато не само количките.
Јас сосема се согласувам со тебе во делот дека членката не треба никогаш да се срами од тоа каква количка,алишта и слични работи си купила,секој со своите можности и материјалните вредности не се причина за срам.Ама мене ми падна во очи твоите зборови дека тие што купиле скапа колича за натпревар или за фенси,тоа е малку потценувачки и за другата категорија кои можат да си дозволат ама ги етикетираш како површни луѓе.Јас на пример имам скспа количка,ниту ми е за да се фалам ниту натпревар за некој друг не сум ни загледала околу мене за лугето каква количка си купиле.Јас имам можност и си купив и причината беше што сакав да е поквалитетна,полесна за управување,ергономска да можам да ја носам кревам расклопувам сама и плус поминав 3 инвитра,опњрации,терапии, хормони,години борба за дете,пари не знам колку дадено,и самата си реков дека ќе си дозволам количка каква што сакам и за каква што мечтаев додека се борев со неплодноста и за мене таа количка не е натпревар туку потсетник дека се борев со големи храброст ама издвоив победа.
Јас ја имам оваа, ја купив на попуст за 11.000. Многу е цврста и стабилна, а прелесна за возење. Тркалата се полнети, задњите се поголеми, има амортизери и на самите нив, и башка на шипките што водат до тркалата. Топ е за возење. Транспортерот е супер, корпата исто така. Па и торбицата. Единствено што ми фали е држач за чашка.
Не се сите во ист кош. Јас не потенцирав ниту на тебе ниту па на било која членка од форумов. Општо зборувам за какво е станато времето. Ок е ти било мерак си купила, има многу што купуваат само поради тоа што и другите купуваат, тоа ми беше муабетот. Извини, не сакав никого да навредам. И јас имам можност да купам скапа количка па не купив, пример. Но има и такви што се задолжуваат за да ја купат, лично познавам многумина.