Abe realno korpata e za dokaj 4-4.5 meseci. Posle.pocnuva da se kreva za da sedi i ne e veke za vo korpa t.e. nema da bide 6mes vo korpa sigurno
Шо има врска ако е избледена? Не мора да има корпа. Ако се спушта за лежење немаш проблем, терај си со истата.
Уште не земав. Се што гледам мибсе некако лити во споредба со таа шо ја имам. Имам јас на joie иде како летна повеќе само што не е чадор систем. И ептен ми е комотна за спиење, а и малава уште се губи во неа дека е ситна. Не купувај. Јас си истерав со таква количка и зимо и лето пд раѓање. Се спушта скроз и така си го возев бебе.
Za kratki prosetki novorodencinjava gi stavate vo transporter? Mn poprakticno mi e da go stavam transporterot na ramkata zatoa sto ja cuvam vo kola, ama pak go gledam maleckovo nekako kako svitkano mi e i ne znam dali gresam, dali mozebi e podobro vo korpa?
Зависи колку време, јас претежно за прошетки до 2 саати во него ја возам зошто и посмирена е, поушушкана, а во количка ми плаче, ама па мојот транспортер има опција да се легне повеќе. Во принцип не е страшно до 2 саати, така советуваат педијатрите.
3 недели е Сакав да кажам позгодно му е во транспортер Шетаме максимум саат време сега за сега, понатаму ќе видиме !
Го ставав во корпа, а транспортер за на брзинка до педијатар или некоја кратка релација. Доволно е во кола што седи во него, нема потреба за повеќе. И ортопедите секогаш кажуваат дека транспортерите не се за шетање, туку само за кола.
Ja bi ti rekla se siri...ne znam jas moeto celo vreme vo korpa go drzev taa pa vristese vo transporterot. A imav dosta golema korpa
И јас преферирав да ги возам во корпа, да се шират и да претаат колку сакаат. Во транспортер ми беа многу стегнати со каиши и го користам само за во автомобил. Плус многу топло држи, на топлото време многу се потат во него
И јас исто во корпа го возев дека беше ептен топло, го оставав по ромпер или боди, бос, уживаше. Во транспортерот ми се будеше, плачеше може топло му беше. Ова бебе ќе биде зимно, ќе пробам прво во транспортер да биде ушушкано, ќе видиме. Како му се свиѓа на бебе, така. Другарка си го возеше во транспортер до 8-9 месеци, корпата воопшто не ја употреби.
Моето па сосема обратно, корпата во 6 месеци дали 5-6 пати ја искористивме, а на транспортерот душа му извадивме...можеби дека зимско дете и поубаво му беше во транспортер ушушкано и така си се научи а мене ми беше сто пати полесно ако заспие во кола само креваш редиш на количка и тераш..дури не почнавме да ја користиме количката на 60 степени, не сакаше да види ништо друго освен транспортер
Ме интересира кога ги возите во транспортер на количка, каишите им се стегнати или ги возите разлабавени?