Не си погрешила во изборот да знаеш, на 11ти имаме закажано фотосесија во студио па ќе ти пишам како сме поминале
Е ама моите кумови две преслеки купија. Две кошули, две бодиња, два пара пантолони и чорапи, за во случај да не се испоти. Нема бегање. ама се си беше ок. И да не ми беа по вкус работите со нив ке истеравме. Памтам сестра ми што ми има кажувано. Кај што е кума. Стално повторува, вика колку шетав, барав и бирав за на крај да го облечат во црква и тоа не целосно, го запретаа во кебе, го однесоа дома пред ресторан и го донесоа во друго облечено. Епа по корекно е да кажеш ич не купувај јас си сакам или заедно да одбереш.
Браво така треба здравје кога ќе дојди време да крштевам ќе им кажам да си купат сами алишта и ќе им дадам пари за да им е по кејф а тоа на сестрати што и го направиле не е убаво а и викат убаво било да отспие во тие алишта синко мој во кола спиеше и во хотел го преслеков
Jas ne bi ja preslekla od pocit kon kumovite. Nareceteme staromodna... Ubavo e da ponudat sami da si izbereme ama ako ne ponudat ke si stoi vo nivnata obleka. Doma ke si ja oblecam vo nase ke bidne fotosesija, posle ke si bide vo nivnata garderoba, osven ako ne se izvalka ili ispoti
Мојата кума беше купила фустанче,хулахопки, боди,чевлички и капче, се беше преубаво иако и беше големо. И јас не би ја пресоблекла ако не е по мој вкус од почит спрема кумовите. Кумата дури во Скопје беше за да ја купе гардеробата. Не сме се ни договарале што да купе, знаев дека има многу добар вкус и не се ни посомневав дека ќе купе ради реда.
Мојот беше како мало маче во големи чизми но мене мо се допадна купеното фармерчиња и топ кошулче со големки чевличиња ама и имаше прекрасна јакничка иако му беше се големо си остана во него бидејќи ги почитувам многу.
За преслекување нема шанса да го преслечам, какво сака нека е и големо да е. За вкус знам дека би ме консултирале.
А поклон од кумовите за детето? Имате некоја идеја освен златно? Кумовите не прашуваат што сакаме да му купат, што ни треба....а мене пустото ништо не ми текнува...Офффф.маки.
Ние кај што сме кумови ги прашавме, не сакаа да кажат. На крај јас дадов предлог - лизгалка за во двор, летна количка и уште некои предлози. Се одлучија за точаче и тоа им купивме. Синко доби проодувалче од оние како колички што може да се вози и да го бутка ( ама ние пред година правевме крштевка).
Мојот беше преубаво дотеран. И реков на кумаса она да бира па макар и во скафандер да го облече ќе ја оставев да истера кејф. Вкус или не вкус детето не разбира и се друго ми е претеризам. Јес да се советуваше кога бираше јас само ја замолив да не мисли 'утре да го носи' туку да му е точно. И ме послуша и беше прекрасен.
3.000ден со тоа што добиваш и 30слики во албум и сите слики со оригинална резулуциј на цд. https://www.facebook.com/FairytaleSkopjeMakedonija/
Нашиве, другар на мажот ми, до сега имаат дојдено два пати. Првиот пат му дадоа 1000ка,вториот пат 3 кашички хип, едната мислам мешана со грозје а другата мислам со манго. Не ми е до нивните поклони, фала Богу имам и сама си купувам се, па планирам и за облека за крштевка да им речам дека сами ќе си купиме.