Podolgo vreme ja koristam maskarata Super Shock na Avon i navistina e odlicna i nezamenliva, se dvizi od 400 do 200 denari sto e sosema prifatliva cena za sminka za oci,a vo skoro ja probav i Super Shock Max i e malku podobra od standardnata,najcesto e poskapa no dava uste podobar efekt... [mod-kirilica:1nit2oul][/mod-kirilica:1nit2oul]
Пак ќе ги пофалам маскарите на Орифлеим. Имам пробано секакви маскари - до најскапи, ама за тие пари, од Орифлеим се незаменливи. Не прават грутчиња, лесно се чистат, не се засушуваат брзо. (имам маскара од пред 6 год., слабо ја користев и верувале или не, уште не е засушена, а квалиетот и` е ист!)
Супер Шок дава убав ефект на трепките, солидна четкичка има, ама брзо се суши. Јас само експериментирам со маскарите, ама пак си се враќам на Голден Роуз. Последната ми беше стара сигурно година ипол, и ја сменив ептен затоа што не чини толку време да се употребува, а сеуште не беше сува.
На пазар имаш секакви копии... Јас лично не ги купувам, еднаш зедов демек од Лореал, ама џабе фрлив пари.
Jaс ја најдов мојата совршена маскара, нема никогаш да ја сменам. Ич не е скапа, а вреди до последен денар. Тоа е Golden Rose 3D Fantastic Lash Mascara.
На изглед е идентична како таа на Буржоа но не е оригинална, на оваа не пишува Буржоа туку нешто како Баолиши мислам. Значи не е оригинал Буржоа туку некоја си имитација.
Истата ја користав пред некое време но повеќе не сум задоволна бидејќи во последно време многу грутки остава.
Оваа ја купив пред некојси две недели и толку ја користам. Добра е,не е водеста, ама не е ни премногу густа, а и четката е солидна(не како на сликава,многу погуста е).. ама баш овие две недели очиве премногу ме чешаа и ме печеа.Дали од маскарава, дали од друго не знам.. али се совпаѓа периодот од кога ја користам. Како и да е, што се однесува до квалитетот, океј, задоволна сум.
Јас ја земав пред некој ден и презадоволна сум од оваа маскара, најдобра од сите што ги имам користено до сега
Од Max Factor многу му ги сакам маскарите посебно ова А сега сакам да пробам маскара од maybeline многу ги фалат.
Мејбилајн не се подобри од Макс Фактор. И јас отсекогаш Макс Фактор сум ги користела, земав мејбилајн дека многу ги фалеа, ама не се споредува.
Фала многу за советот барем да знам да не трошам пари за џабе пак ќе си ја земам маскарат од макс фактор
Дали можда знае некоја новата маскара на Лореал, 4D Architect што е на акција во Космо, заедно со не знам што иде... Шо пари е? :/
Најдобри за мојте трепки оваа зеленава ја добив на поклон од една моја другарка и таа не ми е лоша но сепак сум за ЛОРЕАЛ
истата ја имам и јас прекрасна е малку мачна е за вадење но ефектот ми се допага па и простувам што си скубам неколку трепки додека ја извадам инаку кој го интересира цената е 350ден